gost 371695
Elita
- Poruka
- 19.917
Ono što ti pitaš nema mnogo smisla, to znaš i sam.
Teško je naći koja istraživanja u vezi homoseksualnosti nisu nepristrasna i to važi kako za ova danas, tako i za ona prethodna koja pominješ. Ima valjda previše faktora zbog različitosti porekla i manifestacija, pa ne znam ni koliko je za očekivati da se dođe do objektivnog, a sveobuhvatnog istraživanja.
Ali ono što je činjenica je da nečije homoseksualno opredeljenje nije pretnja po okolinu niti su pokušaji njihovog sputavanja od strane društva urodili ikakvim plodom. Može se povesti polemika o homoseksualnim brakovima i usvajanju dece, uticaju na porodicu, ali tu je Pandorina kutija otvorena vantelesnom oplodnjom, donacama sperme, jajnih ćelija, surogat-materinstvom, pa je van sistema još lakše doći do bebe nego u okviru istog. Povratka više nema.
Za razliku od njih, kod grupa koje ti nabrajaš uvek ima ugrožene strane koja ispašta zbog nečijih polnih nagona. Tačnije potencijalne žrtve i oni koji bi stali u zaštitu njihovih prava su još uvek daaaleko mnogobrojniji od onih sa seksualnim devijacijama. Prema tome, teško je za očekivati da će biti uopšte razmatrane ove mogućnosti koje ti pominješ. I osim par događaja na nivou incidenta, ako su uopšte do kraja istiniti preneti, nema naznaka da će se nešto po tom pitanju menjati, osim ako se ne naruši ravnoteža, većina izgubi kompas, onda je svašta moguće.
I ovo što reče Dragoljub, različite kulture različita pravila, porodični zakoni se tako razlikuju od zemlje do zemlje.
Briga mene za pe.dere...Ja pokusavam da ti kazem da progres o kome si govorila ima za cilj da ide do te tacke kada ce covek "progutati" sam sebe.
Kao sto si rekla objektivnost rezultata varira od brojnosti odredjene grupe . Tako da...