EnjoytheSilence
Elita
- Poruka
- 22.458
pa nije ovo ratovanje, vodimo polemiku. koja može koristiti i svima prisutnima u smislu edukacije. znači višestruka korist
Polemika je ok, no cini mi se da su licno i opste odvojeni pretankom linijom

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa nije ovo ratovanje, vodimo polemiku. koja može koristiti i svima prisutnima u smislu edukacije. znači višestruka korist
Polemika je ok, no cini mi se da su licno i opste odvojeni pretankom linijom![]()
koje lično, ono što sam je pitao da njena averzija prema meni koji tvrdim da je prevara greh možda ne potiče od toga što vara muža pa se oseća kamenovano? mislim da je to posle svih uvreda i lažnih optužbi koje mi je uputila sasvim logično za zapitati se, i zapitati je. ne mora da odgovori, dovoljno je da se zapita
ili možda žene? i tu je Bog prilično jasan brankič, žena nema šta da uzurpira muškarčev autoritet, ako to radi ona greši, čini jelte greh.
Nisam sociolog,ali to je manje od onog šta bih mogao (nisam ginekolog,ali mogu da pogledam) da o "dekadenciji"
opserviram...
Eš je opasan lisac u tim stvarima i kad kaže da smo u neuporedivom 21 veku za hegelovske istorijske dijalektike,on se
ne zajebava...
Naime,okolnosti:ljudska prava u kojima dominira individuum,IT okruženje (i ovo forumsko i fejs,tvit itd...),medijsko oblikovanje mejnstrima,
neverovatne mogućnosti (za 200 Eu obletiš planetu na low cost!),brza edukacija najširih slojeva društva ,negativna politizacija,kolektivna
paranoja itd...je eksponencijalno viši nivo od ikad zabeleženog afirmativnog u svakom pogledu.
Za takvu neuglednu zverku kakav je čovek je to previše i zategnut je do pucanja,a i pucanja koliko hoćeš! USA na sedativima i prozaku! ! !
I mi ćemo,samo polako...
Dakle todefinitivno nema veze s istoriskim putem i ne mogu se šabloni iz prošlosti primeniti jer su i šabloni menjani!
Maltene da nismo ista bića kao ona iz 20 veka!
Mi smo telepate (mob telefon svako!) i globalno umrežena bića i 90% umreženi!
Neko je rekao da je tv samo još za penzoše i par procenata najneobrazovanijih!
Ljubav i moral takvih umreženih telepata je u totalnoj tranziciji! Virtuelna ljubav se pomešala sa stvarnom i moral na
mreži ,a primenjen-nebo i zemlja!
Ni Bog nam nikad nije bio bliži!Virtuelni nego jašta!![]()
Ja bih da se edukujem, samo mi nije jasan ovaj deo:
Da li to znači da je svim muškarcima autoritet bogomdan? Ne ide po zasluzi?
kakvoj zasluzi? ako si udata dužna si da respektuješ muža i ne uzurpiraš njegov autoritet sve dok se poštovanje istog ne kosi sa Božijom rečju. misim šta ja tebi uopšte objašnjavam, pa do samo pre sto godina mislim da nigde na svetu nije bilo da žena sme da izvodi besne gliste i postupa svojeglavo. samo što je bila greška što se to prisilno primenjivalo. žena treba da bude takva ne zato što je prisiljena nego iz poštovanja prema Bogu
pa tvoju babu ili možda čak i majku da pitaš to što si mene pitala mislim da bi te pogledala kao bubašvabu
ali problem je u tome što su vas ubedili u evoluciju međuljudskih odnosa, da se ide od lošijeg ka boljem, pa tako automatski sve što je bilo nekad ne valja a sve što će biti sutra mora da valja, ma kakvo bilo. kad je nekom mozak ispran u tom pravcu ne čude pojave poput institucionalizacije feministkinja i tome sličnog
@askenazi
tebi bog kad bi lupio cvrgu ne bi nish osetio![]()
Šta ti znači to svojeglavo ponašanje? To je kada se sluša svoj razum? Ili misliš da je za žene bolja slepa pokornost nekome (mužu,starijim muškim rođacima božijim zapovestima...), jer ne umeju da razmišljaju? A odakle ti garancija da svi muškarci umeju?
Ja uživo ne poznajem osobu koja tako razmišlja. Interesantno mi je.![]()
kakvoj zasluzi? ako si udata dužna si da respektuješ muža i ne uzurpiraš njegov autoritet sve dok se poštovanje istog ne kosi sa Božijom rečju. misim šta ja tebi uopšte objašnjavam, pa do samo pre sto godina mislim da nigde na svetu nije bilo da žena sme da izvodi besne gliste i postupa svojeglavo. samo što je bila greška što se to prisilno primenjivalo. žena treba da bude takva ne zato što je prisiljena nego iz poštovanja prema Bogu prvenstveno
pa tvoju babu ili možda čak i majku da pitaš to što si mene pitala mislim da bi te pogledala kao bubašvabu
ali problem je u tome što su vas ubedili u evoluciju međuljudskih odnosa, da se ide od lošijeg ka boljem, pa tako automatski sve što je bilo nekad ne valja a sve što će biti sutra mora da valja, ma kakvo bilo. kad je nekom mozak ispran u tom pravcu ne čude pojave poput institucionalizacije feministkinja i tome sličnog
Kojim se to vremeplovom javljaš iz devetnajstog veka ,života ti...
a što se tebe tiče, tebi bi bilo bolje da pod jedan prestaneš da ločeš brlju, pod dva da prestaneš da se truješ nazovi filozofijom. vidiš li da ti kombinacija pomutila mozak toliko da ne znaš ni gde udaraš. deklariše se lik kao feministkinja
možda ti se malo razbistri pa skontaš da te za koju godinu čeka Bog u kog ne veruješ, jer nije da si baš nešto mlad i da imaš mnogo vremena
cekaj da otkrije budizam ili tako nesto od prije krista, stono bi se reklo
nije ovo nista![]()
a što se tebe tiče, tebi bi bilo bolje da pod jedan prestaneš da ločeš brlju, pod dva da prestaneš da se truješ nazovi filozofijom. vidiš li da ti kombinacija pomutila mozak toliko da ne znaš ni gde udaraš. deklariše se lik kao feministkinja
možda ti se malo razbistri pa skontaš da te za koju godinu čeka Bog u kog ne veruješ, jer nije da si baš nešto mlad i da imaš mnogo vremena
jel moze veganska?![]()
samo da te podsetim da je egipatska kultura i religija bila starija od Božije reči koju je primio mojsije kad su izraelci bili u egiptu. i da te podsetim da su ti 'primitivni divljaci iz kamenog doba' imali dovoljno intelektualnih kapaciteta da skontaju da je apsolutno irelevantno šta je starije.
za razliku jelte od današnjih 'prosvećenih' 'visokointelektualnih' progresivno-modernih 'sveznalica' kojima to nekako nikako da uđe u glavu![]()
Svi će bogu na istinu ...Neki Britanci se iscudjavali sto sam nosio krst oko vrata obican mali krst drveni...kao u fazonu u sta ti to verujes...jbt koji su oni raspad , sve neki feministi satanisti globalisti liberali...sve bi ja to na stadion vojvodine i šarca i udri![]()
Šta ti znači to svojeglavo ponašanje? To je kada se sluša svoj razum? Ili misliš da je za žene bolja slepa pokornost nekome (mužu,starijim muškim rođacima božijim zapovestima...), jer ne umeju da razmišljaju? A odakle ti garancija da svi muškarci umeju?
Ja uživo ne poznajem osobu koja tako razmišlja. Interesantno mi je.![]()