Koliko je "varanje" ozbiljan problem?

Polemika je ok, no cini mi se da su licno i opste odvojeni pretankom linijom :)

koje lično, ono što sam je pitao da njena averzija prema meni koji tvrdim da je prevara greh možda ne potiče od toga što vara muža pa se oseća kamenovano? mislim da je to posle svih uvreda i lažnih optužbi koje mi je uputila sasvim logično za zapitati se, i zapitati je. ne mora da odgovori, dovoljno je da se zapita

Nisam sociolog,ali to je manje od onog šta bih mogao (nisam ginekolog,ali mogu da pogledam) da o "dekadenciji"
opserviram...
Eš je opasan lisac u tim stvarima i kad kaže da smo u neuporedivom 21 veku za hegelovske istorijske dijalektike,on se
ne zajebava...
Naime,okolnosti:ljudska prava u kojima dominira individuum,IT okruženje (i ovo forumsko i fejs,tvit itd...),medijsko oblikovanje mejnstrima,
neverovatne mogućnosti (za 200 Eu obletiš planetu na low cost!),brza edukacija najširih slojeva društva ,negativna politizacija,kolektivna
paranoja itd...je eksponencijalno viši nivo od ikad zabeleženog afirmativnog u svakom pogledu.
Za takvu neuglednu zverku kakav je čovek je to previše i zategnut je do pucanja,a i pucanja koliko hoćeš! USA na sedativima i prozaku! ! !
I mi ćemo,samo polako...z:cry:
Dakle todefinitivno nema veze s istoriskim putem i ne mogu se šabloni iz prošlosti primeniti jer su i šabloni menjani!
Maltene da nismo ista bića kao ona iz 20 veka!
Mi smo telepate (mob telefon svako!) i globalno umrežena bića i 90% umreženi!
Neko je rekao da je tv samo još za penzoše i par procenata najneobrazovanijih!
Ljubav i moral takvih umreženih telepata je u totalnoj tranziciji! Virtuelna ljubav se pomešala sa stvarnom i moral na
mreži ,a primenjen-nebo i zemlja!
Ni Bog nam nikad nije bio bliži!Virtuelni nego jašta!z;)

koje lično, ono što sam je pitao da njena averzija prema meni koji tvrdim da je prevara greh možda ne potiče od toga što vara muža pa se oseća kamenovano? mislim da je to posle svih uvreda i lažnih optužbi koje mi je uputila sasvim logično za zapitati se, i zapitati je. ne mora da odgovori, dovoljno je da se zapita

Ma oboje ste inteligentni i meni dragi, pa se nerviram zbog povremenog tona diskusije, inace ok. Do mene je, nije do vas :)

pa nije ovo ratovanje, vodimo polemiku. koja može koristiti i svima prisutnima u smislu edukacije. znači višestruka korist

Ja bih da se edukujem, samo mi nije jasan ovaj deo:

ili možda žene? i tu je Bog prilično jasan brankič, žena nema šta da uzurpira muškarčev autoritet, ako to radi ona greši, čini jelte greh.

Da li to znači da je svim muškarcima autoritet bogomdan? Ne ide po zasluzi?

Nisam sociolog,ali to je manje od onog šta bih mogao (nisam ginekolog,ali mogu da pogledam) da o "dekadenciji"
opserviram...
Eš je opasan lisac u tim stvarima i kad kaže da smo u neuporedivom 21 veku za hegelovske istorijske dijalektike,on se
ne zajebava...
Naime,okolnosti:ljudska prava u kojima dominira individuum,IT okruženje (i ovo forumsko i fejs,tvit itd...),medijsko oblikovanje mejnstrima,
neverovatne mogućnosti (za 200 Eu obletiš planetu na low cost!),brza edukacija najširih slojeva društva ,negativna politizacija,kolektivna
paranoja itd...je eksponencijalno viši nivo od ikad zabeleženog afirmativnog u svakom pogledu.
Za takvu neuglednu zverku kakav je čovek je to previše i zategnut je do pucanja,a i pucanja koliko hoćeš! USA na sedativima i prozaku! ! !
I mi ćemo,samo polako...z:cry:
Dakle todefinitivno nema veze s istoriskim putem i ne mogu se šabloni iz prošlosti primeniti jer su i šabloni menjani!
Maltene da nismo ista bića kao ona iz 20 veka!
Mi smo telepate (mob telefon svako!) i globalno umrežena bića i 90% umreženi!
Neko je rekao da je tv samo još za penzoše i par procenata najneobrazovanijih!
Ljubav i moral takvih umreženih telepata je u totalnoj tranziciji! Virtuelna ljubav se pomešala sa stvarnom i moral na
mreži ,a primenjen-nebo i zemlja!
Ni Bog nam nikad nije bio bliži!Virtuelni nego jašta!z;)

Hegel je Bog, ovi sto su slavidobitno pisali istoriju devedesetih kao npr Fukujama sami su ubrzo skontali u kakvom su glibu, pa su menjali vlastite stavove ko carape. Ali i to je ok, to je odlika inteligentnih.

Ja bih da se edukujem, samo mi nije jasan ovaj deo:

Da li to znači da je svim muškarcima autoritet bogomdan? Ne ide po zasluzi?

kakvoj zasluzi? ako si udata dužna si da respektuješ muža i ne uzurpiraš njegov autoritet sve dok se poštovanje istog ne kosi sa Božijom rečju. misim šta ja tebi uopšte objašnjavam, pa do samo pre sto godina mislim da nigde na svetu nije bilo da žena sme da izvodi besne gliste i postupa svojeglavo. samo što je bila greška što se to prisilno primenjivalo. žena treba da bude takva ne zato što je prisiljena nego iz poštovanja prema Bogu prvenstveno

pa tvoju babu ili možda čak i majku da pitaš to što si mene pitala mislim da bi te pogledala kao bubašvabu

ali problem je u tome što su vas ubedili u evoluciju međuljudskih odnosa, da se ide od lošijeg ka boljem, pa tako automatski sve što je bilo nekad ne valja a sve što će biti sutra mora da valja, ma kakvo bilo. kad je nekom mozak ispran u tom pravcu ne čude pojave poput institucionalizacije feministkinja i tome sličnog

kakvoj zasluzi? ako si udata dužna si da respektuješ muža i ne uzurpiraš njegov autoritet sve dok se poštovanje istog ne kosi sa Božijom rečju. misim šta ja tebi uopšte objašnjavam, pa do samo pre sto godina mislim da nigde na svetu nije bilo da žena sme da izvodi besne gliste i postupa svojeglavo. samo što je bila greška što se to prisilno primenjivalo. žena treba da bude takva ne zato što je prisiljena nego iz poštovanja prema Bogu

pa tvoju babu ili možda čak i majku da pitaš to što si mene pitala mislim da bi te pogledala kao bubašvabu

ali problem je u tome što su vas ubedili u evoluciju međuljudskih odnosa, da se ide od lošijeg ka boljem, pa tako automatski sve što je bilo nekad ne valja a sve što će biti sutra mora da valja, ma kakvo bilo. kad je nekom mozak ispran u tom pravcu ne čude pojave poput institucionalizacije feministkinja i tome sličnog

Šta ti znači to svojeglavo ponašanje? To je kada se sluša svoj razum? Ili misliš da je za žene bolja slepa pokornost nekome (mužu,starijim muškim rođacima božijim zapovestima...), jer ne umeju da razmišljaju? A odakle ti garancija da svi muškarci umeju?

Ja uživo ne poznajem osobu koja tako razmišlja. Interesantno mi je.:D

Šta ti znači to svojeglavo ponašanje? To je kada se sluša svoj razum? Ili misliš da je za žene bolja slepa pokornost nekome (mužu,starijim muškim rođacima božijim zapovestima...), jer ne umeju da razmišljaju? A odakle ti garancija da svi muškarci umeju?

nema garancije da iko ume, zato se - opet kažem - treba držati Božije reči koja je finalni autoritet. prilično je jednostavno - ako Bog kaže da se nešto ne sme a ti misliš da se sme - ti nisi u pravu. i šta za tebe znači razmišljati svojom glavom? ajde ja ću tebi dati primer pa ti daj meni. recimo vidiš na teveu sanju marinković ili moniku beluči u tesnoj haljini polugola i sad ti razmišljaš svojom glavom hoću i ja tako, hoću da se na mene lože prolaznici, hoću da zavodim. jel tako nešto? propaganda koja ti udara na niske strasti i onda ti te strasti nazivaš razmišljanje svojom glavom?

kakvoj zasluzi? ako si udata dužna si da respektuješ muža i ne uzurpiraš njegov autoritet sve dok se poštovanje istog ne kosi sa Božijom rečju. misim šta ja tebi uopšte objašnjavam, pa do samo pre sto godina mislim da nigde na svetu nije bilo da žena sme da izvodi besne gliste i postupa svojeglavo. samo što je bila greška što se to prisilno primenjivalo. žena treba da bude takva ne zato što je prisiljena nego iz poštovanja prema Bogu prvenstveno

Kojim se to vremeplovom javljaš iz devetnajstog veka ,života ti...

Kojim se to vremeplovom javljaš iz devetnajstog veka ,života ti...

a što se tebe tiče, tebi bi bilo bolje da pod jedan prestaneš da ločeš brlju, pod dva da prestaneš da se truješ nazovi filozofijom. vidiš li da ti ta kombinacija pomutila mozak toliko da ne znaš ni gde udaraš. deklariše se lik kao feministkinja :lol:

možda ti se malo razbistri pa skontaš da te za koju godinu čeka Bog u kog ne veruješ, jer nije da si baš nešto mlad i da imaš mnogo vremena

Poslednja izmena:
a što se tebe tiče, tebi bi bilo bolje da pod jedan prestaneš da ločeš brlju, pod dva da prestaneš da se truješ nazovi filozofijom. vidiš li da ti kombinacija pomutila mozak toliko da ne znaš ni gde udaraš. deklariše se lik kao feministkinja :lol:

možda ti se malo razbistri pa skontaš da te za koju godinu čeka Bog u kog ne veruješ, jer nije da si baš nešto mlad i da imaš mnogo vremena

z:cry::rida::rida::rida:

cekaj da otkrije budizam ili tako nesto od prije krista, stono bi se reklo
nije ovo nista z:lol:

samo da te podsetim da je egipatska kultura i religija bila starija od Božije reči koju je primio mojsije kad su izraelci bili u egiptu. i da te podsetim da su ti 'primitivni divljaci iz kamenog doba' imali dovoljno intelektualnih kapaciteta da skontaju da je apsolutno irelevantno šta je starije.

za razliku jelte od današnjih 'prosvećenih' 'visokointelektualnih' progresivno-modernih 'sveznalica' kojima to nekako nikako da uđe u glavu :lol:

a što se tebe tiče, tebi bi bilo bolje da pod jedan prestaneš da ločeš brlju, pod dva da prestaneš da se truješ nazovi filozofijom. vidiš li da ti kombinacija pomutila mozak toliko da ne znaš ni gde udaraš. deklariše se lik kao feministkinja :lol:

Svi će bogu na istinu ...Neki Britanci se iscudjavali sto sam nosio krst oko vrata obican mali krst drveni...kao u fazonu u sta ti to verujes...jbt koji su oni raspad , sve neki feministi satanisti globalisti liberali...sve bi ja to na stadion vojvodine i šarca i udri :lol:

samo da te podsetim da je egipatska kultura i religija bila starija od Božije reči koju je primio mojsije kad su izraelci bili u egiptu. i da te podsetim da su ti 'primitivni divljaci iz kamenog doba' imali dovoljno intelektualnih kapaciteta da skontaju da je apsolutno irelevantno šta je starije.

za razliku jelte od današnjih 'prosvećenih' 'visokointelektualnih' progresivno-modernih 'sveznalica' kojima to nekako nikako da uđe u glavu :lol:

kapiram da znas i da je ta "bozija rijec" na koju se pozivas vise puta editovana od strane covjeka...raznih covjeka
tako da je vrlo diskutabilno sta uopce citas i citiras tj analiziras...al bice je i to irelevantno posto djeluje da ti se otvorila neka direktna linija...sto je malo cudno za tvoje njezne godine, al dogadja se :lol:

Svi će bogu na istinu ...Neki Britanci se iscudjavali sto sam nosio krst oko vrata obican mali krst drveni...kao u fazonu u sta ti to verujes...jbt koji su oni raspad , sve neki feministi satanisti globalisti liberali...sve bi ja to na stadion vojvodine i šarca i udri :lol:

to jeste jezivo ali krst nemoj nositi jer je to vrsta idolatrije. veruj u Hrista, i veruj Hristu

a što se tiče njih, kako rade tako im i jeste. zatrpani su azijatima, još malo će šerijat da zavlada a onda kad krenu da lete glave kasno će da bude za razmišljanje 'gde smo to pogrešili'

"Bolja je zloća muška nego dobrota ženska; od žene potječe sramota i ruglo."

Ja sam bibliju citala jako rano, iz razloga sto sam trazila neke motive iz knjizevnosti i tako sam je i citala - kao knjizevno delo. Jos onda mi je bilo jasno da nije moguce pomiriti dva razlicita pristupa zivotu, predane bozjoj reci s jedne strane i sumnjicave u jednom zauvek zadatim pravilima "igre", s druge.
A polemika u ovom pravcu, moze da ima veze i sa ovom temom.

Muskarca je nacinio bog, zivotinje takodje, da setaju rajskim vrtom, a zenu? Za zenu je ponestalo predjasnjeg materijala (???), pa je nacinjena od (takoreci nepotrebnog) rebra, da bude ispomoc muskarcu. Bog je muskarcu udahnuo svoj dah, vecnu dusu, zeni nije. Sto ce reci da zena i "komunikaciju" sa bogom mora da ima preko muskarca, mozda zato sto nema dusu?! itd itd....Gledanje na muske i zenske "stvari" ima svoju pricu iz davnina, odatle se i na temi klacakamo tamo-amo. :)

Back