Koliko je "varanje" ozbiljan problem?

znači žene se danas svete za nešto što se nije desilo njima nekome ko to nije učinio lično njima, i to je legitimno?

ok :lol:

To nisam rekla, zašto misliš da je varanje osveta? Kome su se, i zašto prevarom svetili muškarci u patrijarhatu? Kao što vidiš ni oni nisu varali iz osvete, verovatno su imali druge razloge. Ako su ih imali oni, zašto misliš da ne postoje i takve žene, sa istim takvim razlozima?

Ja bih u opoziciju,.. :)
,.. ali sa ovima što su "pogubljeni", a u stvari su 'žive jegulje' ( ne moš' ih uhvatiti ni za glavu ni za rep), ne vredi,..
Sa ovima što jako dobro dočaravaju, o'slikavaju ( pišu sjajne mini-kolumne,.. o sebi!.) tj jako lepo morališu uz lični naglasak ,.. e sa njima bi možda i vredelo jer su spremni braniti Čast do kraja (,.. vaditi oko, pa makar i u 90-oj, ,.. pretpostavljam da su te 90-e, njima jaaako daleko, a unapred misliti na tako dugačko,.. i znati,.. hmmm,.. ) nešto da priupitam:
Kako oni ovo rešavaju ?
" Emotivne veze i konflikti koji nastaju na bazi libida valja emotivno i razmatrati,usvajati,odbacivati,rešavati,
prevazilaziti itd... "
kako kada je to ID ( a ne ego ili super-ego) - ono instikti - života, SEKS, glad, žeđ,..ako se zasitimo nekog jela,ako nastavimo jesti, omrznućemo ga,.. a ako (bar malo) promenimo jelovnik ? :) ?

Mene u sustini uopste ne zanima ko ce ovde da ocenjuje koliko i u kojoj meri "moralisem", koliko jesam/nisam moralna i odatle, bez udvaranja ikome pisem onako kako i privatno nastupam, gledajuci se u oci sa sagovornicima. Jer moja namera nije da ikoga prevaspitavam, nego da podelim misljenje sa ljudima koji imaju sta da kazu na zadatu temu.
Sto se godina tice, evo, recimo da smo presli polovinu, ako je to presudan podatak za dalju opservaciju, vredelo bi da ga imas. :lol:
I kako si se zabrinuo za oko, a sustinski akcenat je bio na"... odrasli ljudi treba da rasciste medjusobni odnos pre nego se (kukavicki) odmetnu jedno od drugo." Dakle, jedini moj predbracni uslov je bio - kad prestanem da budem bitna, zapravo najbitnija, moras da kazes nismo vise "mi", idemo svako svojim putem, ljubljub i sretan nam put u dalji zivot... i imas oba oka.

Ovo oko jelovnika...oduvek mi je degutantno da to uopste komentarisem kad neko sebe svede na porciju pasulja (ne potenciram prostocu biljke, nego njenu muzikalnost z:mrgreen:) Imam ja mnogo veci respekt prema muskom rodu, od mnogih pripadnika istom. Ali ok, ako se to lakse "vari" moze i tako. Evo, recimo, da su meni zapala zrna carobnog pasulja. Secas se kako ono ide prica...?! Pa ja se uz to stablo jos uvek penjem, svaki nivo nova prica, novo iskustvo, do 90 ihaj...bice svasta, nebo je daleko. A usput se i svaki dan zalljubim... u neki novi stih, novu notu, zalazak sunca, u moju decu, macku, orhideju, neciji post ovde,....u njegovu ruku koja nepogresivo zna gde da se spusti i kad se ljutim, smejem, placem...
Moj dozivljaj "pasulja" se razlikuje, umem i da zakuvam i da zaprzim, nisam lenja, ziva sam. :zelenko2:

Sto se "instinkt" momenta tice, pa majkumu kako neko ne pojede go*no umesto pasulja, nego se do'vatite kavijara? Ono, nek kosta sta kosta, gadno malo jeste ali prica se da je prestiz, malo ali efektno, to sto cu posle da platim na svim "salterima" zivota, ma nema veze, nek sam ja instiktivno upao u ekstazu, jeee sto sam frajer/riba, odoh da napisem na forum, da zacepim usta moralistima.
(ovo riba nema veze sa dragoljubom, ali moze da ima. :zkez:)

Sve se to i ranije dešavalo samo što su varane žene ćutale i trpele, nisu imale drugog izbora. Sada i one mogu da varaju ukoliko žele, i da se razvode.Obe strane mogu da "razbijaju porodicu, brak, život".

A jel ti mislis da ces time opravdati one devojke koje danas imaju po 4-5 tipova i "vozaju" se izmedju njih te cim jedan nece da bude papucarska ljiga odmah ulece novi itd?
I koliko ce momcima u 20-tim trebati da shvate da je hrpa devojaka danas takva i da su "brakovi robovlasnicke institucije gde je muskarac rob, jer zakon vise stiti zene"?

A onda ce one najfinije jos gore da prolaze itd...

To nisam rekla, zašto misliš da je varanje osveta? Kome su se, i zašto prevarom svetili muškarci u patrijarhatu? Kao što vidiš ni oni nisu varali iz osvete, verovatno su imali druge razloge. Ako su ih imali oni, zašto misliš da ne postoje i takve žene, sa istim takvim razlozima?

pa ne znam, žene danas zvuče i ponašaju se kao da im muškarci nešto duguju, te neke silne 'vekove ropstva'. žene koje nisu bile u 'ropstvu'. muškarci kojima nisu 'robovale'

baš ima smisla, zar ne

A jel ti mislis da ces time opravdati one devojke koje danas imaju po 4-5 tipova i "vozaju" se izmedju njih te cim jedan nece da bude papucarska ljiga odmah ulece novi itd?
I koliko ce momcima u 20-tim trebati da shvate da je hrpa devojaka danas takva i da su "brakovi robovlasnicke institucije gde je muskarac rob, jer zakon vise stiti zene"?

A onda ce one najfinije jos gore da prolaze itd...

Nemam nameru da ih opravdavam, samo ukazujem na to da sada ima i takvih, a da je uvek bilo takvih muškaraca, i to znamo. Pitanje je šta takvi mogu da urade zajedno. Oni koji nisu takvi su i ranije mogli složno i lepo da žive, a mogu i sada.

- - - - - - - - - -

pa ne znam, žene danas zvuče i ponašaju se kao da im muškarci nešto duguju, te neke silne 'vekove ropstva'. žene koje nisu bile u 'ropstvu'. muškarci kojima nisu 'robovale'

baš ima smisla, zar ne

Ne sve, samo neke. A isto tako ni svi muškarci nisu bili, niti su sada idealni.

ti bi da vratis sve na staro?
imas li i konkretnu ideju kako?

Ne bih, kako rekoh, to je samo jedan od x faktora

- - - - - - - - - -

Mene u sustini uopste ne zanima ko ce ovde da ocenjuje koliko i u kojoj meri "moralisem", koliko jesam/nisam moralna i odatle, bez udvaranja ikome pisem onako kako i privatno nastupam, gledajuci se u oci sa sagovornicima. Jer moja namera nije da ikoga prevaspitavam, nego da podelim misljenje sa ljudima koji imaju sta da kazu na zadatu temu.
Sto se godina tice, evo, recimo da smo presli polovinu, ako je to presudan podatak za dalju opservaciju, vredelo bi da ga imas. :lol:
I kako si se zabrinuo za oko, a sustinski akcenat je bio na"... odrasli ljudi treba da rasciste medjusobni odnos pre nego se (kukavicki) odmetnu jedno od drugo." Dakle, jedini moj predbracni uslov je bio - kad prestanem da budem bitna, zapravo najbitnija, moras da kazes nismo vise "mi", idemo svako svojim putem, ljubljub i sretan nam put u dalji zivot... i imas oba oka.

Ovo oko jelovnika...oduvek mi je degutantno da to uopste komentarisem kad neko sebe svede na porciju pasulja (ne potenciram prostocu biljke, nego njenu muzikalnost z:mrgreen:) Imam ja mnogo veci respekt prema muskom rodu, od mnogih pripadnika istom. Ali ok, ako se to lakse "vari" moze i tako. Evo, recimo, da su meni zapala zrna carobnog pasulja. Secas se kako ono ide prica...?! Pa ja se uz to stablo jos uvek penjem, svaki nivo nova prica, novo iskustvo, do 90 ihaj...bice svasta, nebo je daleko. A usput se i svaki dan zalljubim... u neki novi stih, novu notu, zalazak sunca, u moju decu, macku, orhideju, neciji post ovde,....u njegovu ruku koja nepogresivo zna gde da se spusti i kad se ljutim, smejem, placem...
Moj dozivljaj "pasulja" se razlikuje, umem i da zakuvam i da zaprzim, nisam lenja, ziva sam. :zelenko2:

Sto se "instinkt" momenta tice, pa majkumu kako neko ne pojede go*no umesto pasulja, nego se do'vatite kavijara? Ono, nek kosta sta kosta, gadno malo jeste ali prica se da je prestiz, malo ali efektno, to sto cu posle da platim na svim "salterima" zivota, ma nema veze, nek sam ja instiktivno upao u ekstazu, jeee sto sam frajer/riba, odoh da napisem na forum, da zacepim usta moralistima.
(ovo riba nema veze sa dragoljubom, ali moze da ima. :zkez:)

:cmok: Pricamo, dakle postojimo, a "filozofi" egocentricno lupaju :)

Nemam nameru da ih opravdavam, samo ukazujem na to da sada ima i takvih, a da je uvek bilo takvih muškaraca, i to znamo. Pitanje je šta takvi mogu da urade zajedno. Oni koji nisu takvi su i ranije mogli složno i lepo da žive, a mogu i sada.

- - - - - - - - - -

Ne sve, samo neke. A isto tako ni svi muškarci nisu bili, niti su sada idealni.

Mozda, ali kad niko nikom ne veruje M i Z ce biti neprijatelji sve i da se sretnu dobar momak i fina devojka...:confused:
Zato je promocija morala bitna i postupanje u skladu sa njim.

A i globalizacija nam ne ide na ruku i to mnogo vise zenama nego muskarcima. Manje poslova u javnom i neproizvodnom sektoru i automatizacija u proizvodnom, uslovice porast siromastva i nezaposlenosti i to vise medju zenama nego muskarcima.

Mozda, ali kad niko nikom ne veruje M i Z ce biti neprijatelji sve i da se sretnu dobar momak i fina devojka...:confused:
Zato je promocija morala bitna i postupanje u skladu sa njim.

A i globalizacija nam ne ide na ruku i to mnogo vise zenama nego muskarcima. Manje poslova u javnom i neproizvodnom sektoru i automatizacija u proizvodnom, uslovice porast siromastva i nezaposlenosti i to vise medju zenama nego muskarcima.

Ne verujem, prepoznaju se oni, a ako se ipak neko zezne u proceni, može da traži dalje. Nije prinuđen da trpi.

Varanje ženske ili muškoga je različito.

Muškarac vara bez osjećaja, samo da se malo zadovolji, da vidi kako izgleda sa drugom, namoči ga i ide dalje.
Na kraju vidi da je velika većina žena i sex sa njima skoro isti.

Ja bi mogao varati svaki dan samo da me ne uhvati žena a ne volim da to znaju i moji drugovi ili nedaj Bože rodbina,.
Grupni sex nikad nebi volio niti bi probao.
Ali da sam sam sa više žena... e to može.

Uglavnom ...
Neke sprecava jer moralno ne vole da unistavaju tudje brakve
..................... karakterno jer mogu i boljeg, ne ozenjenog
..................... duhovnost , greh, kazu
...................... sebicnost, ne vole da dele
....................ponos, ne vole da budu druge
................. vaspitanje , e to pozitivno utice na dalje generacije
A neke nista ne sprecava.... :lol: sto vidimo, po dragim nam kolegama forumasima, koji uvek imaju vise njih
Opet obrazac ponasanja prenet mladim ljudima
A sta je tema :think:
Aha ma kakav problem ....to je zadovoljsvo :lol: nekima

Da.
Eticke norme jesu duhovno-religijsko nasledje, sto ce reci, neki su bezali sa casova.

- - - - - - - - - -

Muškarac vara bez osjećaja, samo da se malo zadovolji, da vidi kako izgleda sa drugom, namoči ga i ide dalje.

Ja bi mogao varati svaki dan samo da me ne uhvati žena a ne volim da to znaju i moji drugovi ili nedaj Bože rodbina,.

Strah vinograde cuva. :lol:

jeste, muski varaju iz zadovoljstva
a zeMske iz nezadovoljstva :lol:

Ma krivi su ljubavnici i ljubavnice! Puskom teraju zauzete da budu sa njima. To kada vidi burmu zgrabi i ne pusta umesto da oni razmisljaju o tudjem braku i cuvaju ga, a ne oni koji su u taj brak samovoljno usli pa jos pravili i terevenku da ga proslave :roll:

To je ta asimetrija sto bode oci, a mnogi su skloni da je klasificiraju cak i kao umetnost. Onog momenta kad se ocigledne stvari ne nazovu svojim (pravim) imenom, postavljen je "rok trajanja" forme, sadrzina se vec pokvarila.

- - - - - - - - - -

ti si muško i ti varaš zbog zadovoljstva. O.K
A ženske neka kažu, da li varaju zbog nezadovoljstva.
Ja mislim da žene varaju zbog radoznalosti ili želje da se sexualno zadovolje sa nekim.
Ne znam kako je na krovu, ali u temeljima nije bitan povod, rezultat je isti.

Back