Mene u sustini uopste ne zanima ko ce ovde da ocenjuje koliko i u kojoj meri "moralisem", koliko jesam/nisam moralna i odatle, bez udvaranja ikome pisem onako kako i privatno nastupam, gledajuci se u oci sa sagovornicima. Jer moja namera nije da ikoga prevaspitavam, nego da podelim misljenje sa ljudima koji imaju sta da kazu na zadatu temu.
Sto se godina tice, evo, recimo da smo presli polovinu, ako je to presudan podatak za dalju opservaciju, vredelo bi da ga imas.
I kako si se zabrinuo za oko, a sustinski akcenat je bio na"... odrasli ljudi treba da rasciste medjusobni odnos pre nego se (kukavicki) odmetnu jedno od drugo." Dakle, jedini moj predbracni uslov je bio - kad prestanem da budem bitna, zapravo najbitnija, moras da kazes nismo vise "mi", idemo svako svojim putem, ljubljub i sretan nam put u dalji zivot... i imas oba oka.
Ovo oko jelovnika...oduvek mi je degutantno da to uopste komentarisem kad neko sebe svede na porciju pasulja (ne potenciram prostocu biljke, nego njenu muzikalnost

) Imam ja mnogo veci respekt prema muskom rodu, od mnogih pripadnika istom. Ali ok, ako se to lakse "vari" moze i tako. Evo, recimo, da su meni zapala zrna carobnog pasulja. Secas se kako ono ide prica...?! Pa ja se uz to stablo jos uvek penjem, svaki nivo nova prica, novo iskustvo, do 90 ihaj...bice svasta, nebo je daleko. A usput se i svaki dan zalljubim... u neki novi stih, novu notu, zalazak sunca, u moju decu, macku, orhideju, neciji post ovde,....u njegovu ruku koja nepogresivo zna gde da se spusti i kad se ljutim, smejem, placem...
Moj dozivljaj "pasulja" se razlikuje, umem i da zakuvam i da zaprzim, nisam lenja, ziva sam.
Sto se "instinkt" momenta tice, pa majkumu kako neko ne pojede go*no umesto pasulja, nego se do'vatite kavijara? Ono, nek kosta sta kosta, gadno malo jeste ali prica se da je prestiz, malo ali efektno, to sto cu posle da platim na svim "salterima" zivota, ma nema veze, nek sam ja instiktivno upao u ekstazu, jeee sto sam frajer/riba, odoh da napisem na forum, da zacepim usta moralistima.
(ovo riba nema veze sa dragoljubom, ali moze da ima.

)