Koliko iskreno žalite tj.žalimo žrtve terorističkih napada ?

Ako su samo kolena u pitanju nisi bas los covek, nego ti samo kazes ( pises) kolena, a mislis nesto drugo.
A ti ne shvatas da barem 1/4 Srba zivi u Americi. I da li su i oni tu ili samo neki Klintonovi i Bushovi?
Ovi Turci koji izginuse ( a Bog te pita da li su samo Turci) u Istanbulu tebi licno stvarno nista nisu nazao ucinili, ali ti se
radujes njihovom stradanju. A nemas ama bas nikakav razlog za to.

Već sam napisao. Nevinih civila mi jeste žao. Države Turske ne. Isto važi i za SAD.

Ako su samo kolena u pitanju nisi bas los covek, nego ti samo kazes ( pises) kolena, a mislis nesto drugo.
A ti ne shvatas da barem 1/4 Srba zivi u Americi. I da li su i oni tu ili samo neki Klintonovi i Bushovi?
Ovi Turci koji izginuse ( a Bog te pita da li su samo Turci) u Istanbulu tebi licno stvarno nista nisu nazao ucinili, ali ti se

Rajka,ne kenjaj !

Ljudi polako otupljuju, gube embivalentnost ( Bog te pita da li su je ikada i imali) pa tako smo tu i ti i ja ( u ovom slucaju narocito ti).
Zaboravio si na ove ljude iz Libije, svi su ih zaboravili, ti postavljas temu o islamistima koji ubijaju uglavnom neke u SAD i Zapadu
( Evrope) i kazes da bi za te mrtve ljude nas trebalo da bude briga.

Je li, objasni ti nama šta znači izraz "embivalentnost" i kako otupesmo usled gubitka toga, šta god to bilo :lol:

.. Da je nema, trebalo bi je izmisliti. Težak bi ovaj život forumski bio bez nje i njoj sličnih :worth:

Je li, objasni ti nama šta znači izraz "embivalentnost" i kako otupesmo usled gubitka toga, šta god to bilo :lol:

.. Da je nema, trebalo bi je izmisliti. Težak bi ovaj život forumski bio bez nje i njoj sličnih :worth:
Nadji sam ) greska je u slovu e, tacno je a).

A cemu uopste ceo topik, ako bi sada svi trebalo da se slozimo sa uvodnim postom i da se radujemo ili barem da smo
ravnodusni prema ubistvima i smrti ljudi koji nisu Srbi?
Mislim, sta je smisao i cilj topika?

Juce je UEFA zvanicno saopstila da nema nikakvih minuta cutanja i zaljenja zrtvi iz Istanbula, a to je vec bio znak
da za Zapad postoje zrtve Prvog i Drugog reda ( doduse postoje i druge za koje nikada i ne saznamo).
Sve smo ovo svi znali, pa to znamo barem zadnjih 200 godina i sta sada ko da potvrdjuje?
Ja kazem da mi je zao svakog nevinog coveka, vas ostalih 99% kazete da vas bili da ne kaze sta za druge
i kako i o cemu da diskutujemo?
Topik je ocigledno otvoren za izivljavanje nad nekim muslimanima.

Nadji sam ) greska je u slovu e, tacno je a).

A cemu uopste ceo topik, ako bi sada svi trebalo da se slozimo sa uvodnim postom i da se radujemo ili barem da smo
ravnodusni prema ubistvima i smrti ljudi koji nisu Srbi?
Mislim, sta je smisao i cilj topika?

Juce je UEFA zvanicno saopstila da nema nikakvih minuta cutanja i zaljenja zrtvi iz Istanbula, a to je vec bio znak
da za Zapad postoje zrtve Prvog i Drugog reda ( doduse postoje i druge za koje nikada i ne saznamo).
Sve smo ovo svi znali, pa to znamo barem zadnjih 200 godina i sta sada ko da potvrdjuje?
Ja kazem da mi je zao svakog nevinog coveka, vas ostalih 99% kazete da vas bili da ne kaze sta za druge
i kako i o cemu da diskutujemo?
Topik je ocigledno otvoren za izivljavanje nad nekim muslimanima.

Boli tebe uvo :lol:

Cepni ti još koju rakijicu pa će i izraz "embivalentnost" da uleti u sve rečnike - videćeš ga unutra garant :hahaha:

A dok ti malo odmakne flaša, možda dobije i neko značenje u ovom kontekstu u kom si htela da ga upotrebiš. Ako uopšte i znaš šta si htela da kažeš, k'o po običaju :roll:

Ni jedan Srbin ne zivi u americi.

Na kolena bez obira na nacin.

Није ми их уопште жао
Те државе спадају у оне које су подржавале исламске терористе у 20. веку протих Русије, Србије.., а и данас се њима користе у Либији, Сирији...
А лидери тих земља су још били довољно глупи да муслимане из земаља са којима су ратовали и држали их као колоније пусте да се населе у њиховим државама
Сами су себи закували чорбу и што би их ја онда жалио

Ne mo'sh da zivis u americi i da budes Srbin niti se tako mozes izjasniti na popisu.

sto su isli tamo ako ce da srbuju???

ja da odem, ima odmah da promenim ime u nesto tipicno lokalno - npr jan jansen u holandiji ili praca banba lamqa ako sam u nepalu

ne bih dolazio ovde na forum da sa udalejnosti od 15.000 km popujem kako srbi treba i koga da biraju tj koga im ja kazem

Као што колега Маринац исправно указује, главна жртва тероризма - вербалног тероризма - је председник српске владе, господин Александар Вучић.

Ако о неком тероризму треба причати, ако се неким невиним жртвама треба бавити, онда хајде да се макар бавимо оном правом жртвом.

Poslednjih godina učestali su teroristički napadi u SAD,zapadnom delu Evrope a u poslednje vreme i u Turskoj.Gotovo isključivo teroristi su muslimani ,Alkaida i drugi.Daleko od toga da podržavama terorizam,gnušam se svakog nasilja a voleo bih da teroristi budu onemogućeni i osujećeni međutim na ovoj temi ne bi trebalo da govorimo o terorizmu nego o našim osećanjima prema žrtvama terora.Ja žrtve terorizma u zapadnim zemljama i u Turskoj,žalim tačno onoliko koliko su građani tih zemalja žalili žrtve Srbe tokom bombarodavanja i uopšte tokom devedesetih.

Nažalost slično je i u mom slučaju.

Ја већину не жалим, али то нема везе са мојим гневом због бомбардовања, него са могућношћу идентификације. Више жалим кад погину Срби него Немци, Американци или Французи.

Евентуално још може да ми буде жао жртава из народа колико-толико компатибилних, генетски, историјски и културно, са мојим (Грцима, Бугарима, Хрватима, Русима). Отуд море порука сажаљења и охрабрења код Немаца и Британаца поводом новембарског масакра у Паризу, и практично никаква порука исте природе када су Срби гинули 1999. далеко дуже и окрутније.

Tesla nije ništa trenutno

A bio je Amer.

Jer da je bio Srbin ili Hrvat, pasao bi ovce cijeli život i sigurno ne bi čuo as njega

A ne, Tesla je Srbin i to je svima dobro poznato, a to što vi ne možete da ga prisvojite, pa kao "nije Srbin ni Hrvat, nego Amerikanac", šta da vam kažem, nađite budale pa im prodajte tu priču. Meni je dovoljno, recimo, što mi je jedna studentkinja sa Tajlanda, na pitanje da li zna nešto o Srbiji, odgovorila da zna za Nikolu Teslu :bye:

A ne, Tesla je Srbin i to je svima dobro poznato, a to što vi ne možete da ga prisvojite, pa kao "nije Srbin ni Hrvat, nego Amerikanac", šta da vam kažem, nađite budale pa im prodajte tu priču. Meni je dovoljno, recimo, što mi je jedna studentkinja sa Tajlanda, na pitanje da li zna nešto o Srbiji, odgovorila da zna za Nikolu Teslu :bye:

Технички, Тесла с обзиром на део живота проведен у САД, број остварења у САД, и политичко-грађанску оданост према САД јесте био Американац, али у алтернативном контексту и по националности. У основном биографском контексту и по етничком пореклу, био је Србин из Аустроугарске.

Nisi ulovio poantu: može Tesla biti Srbin, Hrvat ili Eskim - to je sasvim svejedno.

Ali to što je Tesla bio i Amer - to je bilo to što ga je učinilo time što on danas jest, a ne to što je bio Srbin.

- - - - - - - - - -

Ti baš nisi upoznat što znači biti Amer, jel tako?

Nisi ulovio poantu: može Tesla biti Srbin, Hrvat ili Eskim - to je sasvim svejedno.

Ali to što je Tesla bio i Amer - to je bilo to što ga je učinilo time što on danas jest, a ne to što je bio Srbin.

Pa ni to što mu je u pasošu pisalo da je Amerikanac ga nije samo po sebi napravilo takvom veličinom. Već uslovi za život i rad tamo. Ali, recimo da Tesla nikada nije potencirao svoje poreklo, ili još ekstremnije, da je sebe smatrao Amerikancem koji se nikad nije osvrnuo na svoje poreklo, verujem da bi ga čak i u Srbiji u većini gledali na taj način, eventualno ako bi se ponegde provuklo da je srpskog porekla. Međutim, samim tim što je čovek držao do svog porekla čak i u Americi, govori o tome da je njemu lično to bilo bitno. A zašto onda ne bi bilo i nama?

Pa ni to što mu je u pasošu pisalo da je Amerikanac ga nije samo po sebi napravilo takvom veličinom. Već uslovi za život i rad tamo. Ali, recimo da Tesla nikada nije potencirao svoje poreklo, ili još ekstremnije, da je sebe smatrao Amerikancem koji se nikad nije osvrnuo na svoje poreklo, verujem da bi ga čak i u Srbiji u većini gledali na taj način, eventualno ako bi se ponegde provuklo da je srpskog porekla. Međutim, samim tim što je čovek držao do svog porekla čak i u Americi, govori o tome da je njemu lično to bilo bitno. A zašto onda ne bi bilo i nama?

Da, upravo ga je to učinilo veličinom, a ne to što je po nacionalnosti bio Srbin.
Ponavljam: da nije bio i Amer, pasao bi ovce ili skončao u kakvom logoru

Back