Koliko iskreno žalite tj.žalimo žrtve terorističkih napada ?

Poslednjih godina učestali su teroristički napadi u SAD,zapadnom delu Evrope a u poslednje vreme i u Turskoj.Gotovo isključivo teroristi su muslimani ,Alkaida i drugi.Daleko od toga da podržavama terorizam,gnušam se svakog nasilja a voleo bih da teroristi budu onemogućeni i osujećeni međutim na ovoj temi ne bi trebalo da govorimo o terorizmu nego o našim osećanjima prema žrtvama terora.Ja žrtve terorizma u zapadnim zemljama i u Turskoj,žalim tačno onoliko koliko su građani tih zemalja žalili žrtve Srbe tokom bombarodavanja i uopšte tokom devedesetih.

Vidi, u Libiji su onomad na neki cudan nacini izgubili zivote neki ljudi iz Srbije.
Naravno da je to nevazno za svet, ali ocigledno nije vazno ni za tebe i mene jer mi ne znamo kako su ubijeni, koliko su dugo imirali,
a naricto ne zasto.
Ljudi polako otupljuju, gube embivalentnost ( Bog te pita da li su je ikada i imali) pa tako smo tu i ti i ja ( u ovom slucaju narocito ti).
Zaboravio si na ove ljude iz Libije, svi su ih zaboravili, ti postavljas temu o islamistima koji ubijaju uglavnom neke u SAD i Zapadu
( Evrope) i kazes da bi za te mrtve ljude nas trebalo da bude briga. Ili ja nisam dobro razumela poruku ?

Recimo sto se tice konkretnog slucaja,krivo mi je zbog civila na turskom aerodrumu dok sa druge strane njihov predsedik i vecina CIVILNOG stanovnistva podrzava nezavisnost tkzv Kosova.

Sta to znaci?

To znaci da podrzavaju nacin na koji je tkzv Kosovo dobilo nezavisnost,podrzavaju ubistva policajaca iz zaseda,secenje ljudi radi prodaje organa,masovna silovanja pa unazad osmanska osvajanja koja su znamo cime bila propracena itd.

Ne mozes se nazivati civilom a podrzavati takve stvari.

Ja sve zrtve teroristickih napada iskreno zalim i nikad ne zaboravljam da takva nesreca moze pre ili kasnije zakucati i na nasa vrata.

prvi deo recenice je ljudski korektan, sve dok gledas zrtve iz udaljenih krajeva na tv

ali, kad si strana u sukobiu nije normalno da navijas za meprijatelja. to nece ni tvoji da ti dozvole

mozda smo mi u cudnom polozaju da su nam nepriajtelji i zapad i talibani, ali to je njihov izbor i odnos. mi nismo otisli ni u pakistan niti u london da bilo koga ugrozavamo

Žalims sve žrtve.
Posebno žrtve NATO agresije na nas.
Da, agresije, jer nisu imali odobrenje Saveta bezbednosti UN.

Što se džihadista tiče,
To su NATO (posebno Turska) deca.
Oni su se naivno nadali da njih neće dirati.

Nije ni stvar u tome kako pojedini divljaci ovde zele da predstave-to je nekad bilo tja,pa pomirili su se Nemci i Francuzi,ameri i Japanci i slicne budalastine.

Poenta je u vekovnoj konstanti po kojoj je legalno ubijati nas i jos neke narode a zbog 3 zapadnjaka da citave drzave proglasavaju dane zalosti.

nato i da je imao odobrenje nista to nama ne znaci.

napali su nas svim sredstvima, od ekonomskih od otvorene agresije

sve nase slabosti su iskoritili protiv nas, izazivajuci orvo sukobe unuutar sfrj a onda i unutar srbije

ne postoji to odobrenje bilo cije koje moze da nama vrati nase zrtve, nase razrusene odnose, drustvene, drzavne, porodicne, i ugrozenu sadasnjost i buducnost nae dece

oni su nasi neprijatelji sa dokumentima ili bez, njima je svejedno

Poslednja izmena:
Recimo sto se tice konkretnog slucaja,krivo mi je zbog civila na turskom aerodrumu dok sa druge strane njihov predsedik i vecina CIVILNOG stanovnistva podrzava nezavisnost tkzv Kosova.

Sta to znaci?

To znaci da podrzavaju nacin na koji je tkzv Kosovo dobilo nezavisnost,podrzavaju ubistva policajaca iz zaseda,secenje ljudi radi prodaje organa,masovna silovanja pa unazad osmanska osvajanja koja su znamo cime bila propracena itd.

Ne mozes se nazivati civilom a podrzavati takve stvari.
Meni je krivo kad recimo neko preko reda plati nesto na kasi, a ja kao cekam duze od njega, a za mrtvim i neduznim ljudima zalim,
nema veze koje su nacionalnosti ili religije.
A sto ti je krivo zbog tih " civila", pa nije tamo bio rat, ljudi , deca, zena, samo su putnici.
Nego za koga si navijao i za koga ti je bilo krivo kada je manijak u Norveskoj ubio 77 dece?
Bilo ti je malo ili mnogo krivo?

Meni je krivo kad recimo neko preko reda plati nesto na kasi, a ja kao cekam duze od njega, a za mrtvim i neduznim ljudima zalim,
nema veze koje su nacionalnosti ili religije.
A sto ti je krivo zbog tih " civila", pa nije tamo bio rat, ljudi , deca, zena, samo su putnici.
Nego za koga si navijao i za koga ti je bilo krivo kada je manijak u Norveskoj ubio 77 dece?
Bilo ti je malo ili mnogo krivo?

Tu sam suzdrzan.

Ljudi koji se raduju tudjim zrtvama i uopste tudjoj nesreci imaju ozbiljan problem u glavi. Blago receno.
Tek njih treba zaliti.

Ja se ne radujem,jednostavno me ne zanimaju.Više mi vredi život mog kučeta nego zajedno životi svih Amerikanaca,Francuza drugih zapadnjaka i Turaka koji su poginuli u terorističkim napadima ,mnogo više.

Ja se ne radujem,jednostavno me ne zanimaju.Više mi vredi život mog kučeta nego zajedno životi svih Amerikanaca,Francuza drugih zapadnjaka i Turaka koji su poginuli u terorističkim napadima ,mnogo više.

pas(1).jpg

:)

Pa to je prirodno, svima nama više znače životi ljudi oko nas pa i kućnih ljubimaca. I Amerima kada ugine kućni ljubimac više žale nego kada čuju na vestima 50 mrtvih tamo negde preko okeana.

Pa i meni je moje pCeto na prvom mestu, a tako je valjda i svakom normalnom coveku.
Svakako da me vise boli i pogadja smrt ili ubistvo coveka, deteta, pa i macke , kuceta koga licno poznajem od nekakvih brojki nekih ljuudi
koji su poginuli ili ubijeni u avionskoj nesreci ili u saobracjanoj, ali i nekom teroristickom napadu. Pa to je savrseno normalno.

- - - - - - - - - -

Niko pametan ne podržava terroriste i terorizam. Niko iole normalan se neće radovati smrti nevinih civila. Ali iskreno i nije mi ih nešto pretjerano žao. Kada su isti ti koje je zapad uvezao ubijali Srbe po Bosni i Kosovu niko nije reagovao. I sada ih ovde u BiH štite. Zapad sada samo žanje što je sijao.
Znaci da ti je zao, al ne bas mnogo. Koji ste vi licomuri:zcepanje:
Onako, malo politicki korektni tipa : ja sam human covjek, ali ne bas uvek i na svakom mestu.

Je li njima bilo žao pobijenih Srba? Jesu li te iste teroriste u Evropu dovukli Srbi ili vlade zapadnih zemalja? E pa što bi meni bilo žao Francuza,Belgijanaca,Turaka?

A t kao znas ko su zrtve na tom aerodromu u Istanbulu?
Mene ovo podseca na radost i veselje i Bosnjaka i Srba posle 11.9 i rusenja kula. Bilo je tamo i poginulih Srba, Japanaca, Kineza, Rusa, al
je i Srbima i Boshnjacima bilo em milo em drago sto su neki Ameri izginuli.
Za budale je uvek samo vazno mesto zlocina ne i ko je tu nastradao.

Ja bih iskreno volio da vidim SAD na koljenima. Ako sam zbog toga loš čovjek pa neka sam.
Ako su samo kolena u pitanju nisi bas los covek, nego ti samo kazes ( pises) kolena, a mislis nesto drugo.
A ti ne shvatas da barem 1/4 Srba zivi u Americi. I da li su i oni tu ili samo neki Klintonovi i Bushovi?
Ovi Turci koji izginuse ( a Bog te pita da li su samo Turci) u Istanbulu tebi licno stvarno nista nisu nazao ucinili, ali ti se
radujes njihovom stradanju. A nemas ama bas nikakav razlog za to.

Back