Valeria
Elita
- Poruka
- 20.300
Slažem se sa ovim, nemoguće je da baš nemaju ni jedan izlaz. Svaki problem koji se pred nas postavi stvoren je zato što se može rešiti. I ne postoji ne rešiv problem, uvek ima neki izlaz, neko rešenje... To je suština života, što nam se teži problemi postave oni koji uspeju da se izvuku iz toga postaju snalažljiviji, i jači, a oni koji ne uspeju završavaju ili na dnu ili samoubistvom...
Baštica je odlično rešenje, toliko tog semena može jeftino da se kupi i da se zasadi, a posle donese popriličnu uštedu. I što je još bolje, uvek imaš svoje, imaš da skuvaš deci, nisi baš toliko ograničen novcem. Ne znam, najviše mi smeta što se svakodnevno takve emisije plasiraju na televizijskom programu. To mi sve deluje kao medijski rat opozicije i vladajuće stranke. Kao da s nekom namerom puštaju konstantno te emisije, ja mislim, da to pre nije bilo tako... Bar ne u toj meri..
Ima nečega u ovome što Vanda kaže.
Kad smo stalno bombardovani takvim emisijama, onda čovek pomisli "Pa ja i ne živim tako loše, eto kako ima i gorih situacija....mnogo, mnogo gorih!"
Pa ga prosto "sramota" da se bori za bolje.. to je ona demagogija "Zašto težiš luksuzu, kad deca u Somaliji gladuju?"
Na sve to dodaj ispiranje mozga tipa "okreni drugi obraz" i "budi bogougodan" i dobiješ poslušnu ovcu koja hoda tamo gde pastir zvizne.