Koliko i kako radimo na sebi?

Mislim da covek moze da bude zadovoljan sobom samo u odnosu na svoja prethodna dela. Trenutno zadovoljstvo mora da podrazumeva i buduce planove, jer ako je neko zadovoljan potpuno svojim zivotom i kao nista ne bi menjao zasto zivi?! ( mislim ako nema 80 god npr )

Lord of Chaos:
Oduvek sam verovao da je najveca klopka u koju covek moze da upadne ona kada sebi kaze: "Zadovoljan sam sobom." Imam utisak da tog trenutka prestaje svaka zelja u coveku da nauci nesto novo, da se prilagodi nekim novim uslovima i pravilima zivljenja. Sa druge strane, pomalo je bolesno konstantno prisiljavati samog sebe na stalnu uskladjenost sa okolinom. Licno se trudim da u sustini budem otvorenog uma i ne pridajem toliki znacaj formi (sto se ponekada ispostavlja kao greska), pa me interesuje kako je kod vas? Hvala unapred na odgovorima.

P.S. Ako se ovakva tema vec pojavljivala ovde, molio bih da se ova zakljuca i da se ostavi link ka vec postojecoj, a ne da se brise bez objasnjenja. Hvala.

Tesko onom ko pomisli da je sad neko i nesto :!: Tog trenutka pocinje njegovo nazadovanje, jer se gubi ambicija za napredovanje. ali svi smo mi podlozni toj autosugestiji samo je pitanje kako ce je ko shvatiti.

U sustini svaki covek koji je zdrav i prav treba da bude srecan zbog togai da zna da tu blagodet ceni, ali nikako da bude zadovoljan sobom jer uvek ima polja na kojima se treba usavrsavati.Covek se uci celog zivota, ali isto tako i zaboravlja.

Zavisi na kojoj si poziciji, ako steknes kucu-dve, 4-5 automobila, brdo kesa i sve ostalo sto ti cini zivot lagodnim, onda im postane toliko gotivno da ne zele da prave bilo kakve promene, naviknu se plaseci da ne izgube to sto imaju. I onda naravno stagniraju,a to ti je isto kao da propadas, jer dok ti stagniras drugi napreduje i brzo te pretekne.

Back