koliko esencije ?

• Začetnik teme Začetnik teme nesa 0409
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E, ja ti tu ne mogu pomoći!
Ali ono što pouzdano znam, to je da je kod vinskog sirćeta (slično kao i kod jabukovog) koncentracija sirć. kiseline svega 5% u odnosu na "alkoholno" kod koga je 9% što nikako nije isto... Dakle, džaba smo računali... :roll:

smeh:
Ali ono što pouzdano znam, to je da je kod vinskog sirćeta (slično kao i kod jabukovog) koncentracija sirć. kiseline svega 5% u odnosu na "alkoholno" kod koga je 9% što nikako nije isto... Dakle, džaba smo računali... :roll:
Ma, nek čovek pozove ekipu da reši problem! Zašto bi reskirao do zime? :lol: :lol: :lol:

Espanol:
smeh:
Ma, nek čovek pozove ekipu da reši problem! Zašto bi reskirao do zime? :lol: :lol: :lol:
Pa i to što kažeš!
zaslužili smo! :lol:

nesa0409:
Stavio sam vinsko sirće,i zimnica je već dobila šmek.Imam utisak da sam sad pa prekiselio.Kažu mi neke koleginice da čim zimnica postane kisela za desetak dana,tu od zimnice nema ništa,navodno prekiseliće se.Šta da radim,da li da je brzo potrošim ili da čekam da vidim kakva će da bude za mesec-dva?

Lepo sam ti dala razmeru .Vinsko sirce ne ide u turšiju. Zato bolje jedi dok je vreme.A na zimu, zna se: U samišku. Pa sledece godine da uradiš kako treba.

www mira:
nesa0409:
Stavio sam vinsko sirće,i zimnica je već dobila šmek.Imam utisak da sam sad pa prekiselio.Kažu mi neke koleginice da čim zimnica postane kisela za desetak dana,tu od zimnice nema ništa,navodno prekiseliće se.Šta da radim,da li da je brzo potrošim ili da čekam da vidim kakva će da bude za mesec-dva?

Lepo sam ti dala razmeru .Vinsko sirce ne ide u turšiju. Zato bolje jedi dok je vreme.A na zimu, zna se: U samišku. Pa sledece godine da uradiš kako treba.
Oooooooooooo, da li smo to počastvovani posetom ilegalke Mire? :wink: :lol: :lol:

Espanol:
www mira:
nesa0409:

Oooooooooooo, da li smo to počastvovani posetom ilegalke Mire? :wink: :lol: :lol:

DAAAAAAAA. Da niste i Vi možda stavili vinsko u turšiju

www mira:
Espanol:
www mira:
nesa0409:

DAAAAAAAA. Da niste i Vi možda stavili vinsko u turšiju
Ja sa oprezom gledam DI I ŠTA TURAM ! :wink: :lol: Sa turšijom nema šale, duga je zima! :wink:

Goscica:
Espanol:
www mira:
Naravski.Godine cine svoje :D :D :D I nemoj da menjaš sve smo te lepo razumeli :wink:
Blagodaran na razumevanju, šta su ti godinice i praxa. A ne kao Goščica, ne razumem recept, di da turim jaje? :shock: :wink: :lol:
Mora da me potkači pa to ti je!!! :?
A šta ćeš... to mu je duševna hrana... :roll: Niko nije savršen :wink:

www mira:
Petka:
A da li stavljate vinobrane, konzervanse i sl.?

Sada ce svi da skoce na mene zbog konzervansa.Samo mene baš briga. Ja stavljam konzervans kada je ovako topla jesen.Ko nije stavio vec mu se prekiselila, omekšala ili se muti.
E, ja neću da "skačem"! I ne mislim da će se neko otrovati od to malo konzervansa... i moja mama ga stavi u neku zimnicu :wink: i još smo svi žovi i zdravi! :lol:

Lepo ja postavih pitanje,koliko esencije,a vi se baš ispričaste na račun moje nesreće.Ali da budem iskren,ta zimnica sa vinskim sirćetom uopšte nije tako loša.Izgleda da ja samo uobražavam da će tu biti problema.Verovatno sada problem može da se postavi - za i protiv vinskog sirćeta u zimnici. Što se tiče registracije,neću da se registrujem,ali mnogo volim ovaj forum i samo vas gledam.Ćao drugari.

nesa 0409:
Lepo ja postavih pitanje,koliko esencije,a vi se baš ispričaste na račun moje nesreće.Ali da budem iskren,ta zimnica sa vinskim sirćetom uopšte nije tako loša.Izgleda da ja samo uobražavam da će tu biti problema.Verovatno sada problem može da se postavi - za i protiv vinskog sirćeta u zimnici. Što se tiče registracije,neću da se registrujem,ali mnogo volim ovaj forum i samo vas gledam.Ćao drugari.
Tako i ja u početku nisam htela da se registrujem, nisam imala vremena da kuvam... :lol: :P i prevariše me na kraju :lol: Poz.! :D

Da li znate da sam vinskim sirćetom pre par dana konzervirao i pečurke.To radim već godinama.Trenutno je aktivna pečurka rujnica koja raste u ovo vreme u borovim šumama.

Back