- Poruka
- 55.235
Koliko dugo nosite farmerke pre nego ih perete?
Koji vam je kriterijum za pranje?
Koji vam je kriterijum za pranje?

Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Pa, jedino tako mogu da razumem, ali ja pre nego što obučem, sve volim da ipak operem.farmerke se ne peru, kupuju se , nose i bace)))
Pa skoro da je tako, kupis Wrangler ili Lee za 20-25$ na rasprodaji pa ti se ne isplati da se trudis oko njih.farmerke se ne peru, kupuju se , nose i bace)))
e sad me potseti na moje prve farmerke Lee , iz Trsta , ali to je druga pričaili Lee za 20
Moje prve farmerice iz Trsta su bile Fiorucci ( i dan danas se secam te firme iako sam mozda 2 puta u zivotu imao njihove farmerice). A prvi Lee sam kupio u Komisionu kod biskopa Balkan, Levis u komisionu u glavnoj ulici (tada Marsala Tita) preko puta skupstine grada. U to vreme komisioni nisu imali kese nego su robu uvijali u papir sa njihovim logom - ja kupio Levis i pravo sa zavezljajem na klupu u Pionirski park da se divim farmericama a nailaze neki Ganciji i pokusavaju da mi ih otmu, srecom bio u blizini pandur koji je cuvao predsednistvo Srbije pa ih oterao.e sad me potseti na moje prve farmerke Lee , iz Trsta , ali to je druga priča
Moje prve farmerice iz Trsta su bile Fiorucci ( i dan danas se secam te firme iako sam mozda 2 puta u zivotu imao njihove farmerice). A prvi Lee sam kupio u Komisionu kod biskopa Balkan, Levis u komisionu u glavnoj ulici (tada Marsala Tita) preko puta skupstine grada. U to vreme komisioni nisu imali kese nego su robu uvijali u papir sa njihovim logom - ja kupio Levis i pravo sa zavezljajem na klupu u Pionirski park da se divim farmericama a nailaze neki Ganciji i pokusavaju da mi ih otmu, srecom bio u blizini pandur koji je cuvao predsednistvo Srbije pa ih oterao.
Pa vi kad ste išli na ljetovanje u Egipat piramide su bile samo do pola urađene.e sad me potseti na moje prve farmerke Lee , iz Trsta , ali to je druga priča
videli smo i te dopola urađene piramide, mi generacije koje su prve farmerke kupovali u Trstu i skije Atomic u Tomazzini sportu i prve ski cipele Nordica, imaš nešto protiv togaPa vi kad ste išli na ljetovanje u Egipat piramide su bile samo do pola urađene.
morali su biti duži kako bi bili uvijeni da se vidi ona bela unutarnja strana farmerkiOzbiljno, farmerice su nekad bile statusni simbol, nisi bio "frajer" ako nisi imao popularne farmerice. (pogledati seriju Grlom u jagode, za one mladje- cije su keve obilazile piramide)
Sine, ti si bio lovan ako si imao kintu za Atomic iz Tomazzinija.videli smo i te dopola urađene piramide, mi generacije koje su prve farmerke kupovali u Trstu i skije Atomic u Tomazzini sportu i prve ski cipele Nordica, imaš nešto protiv toga
nije sad mesto ovome ovdeJeans je bio i ostao prestiž, a suštinski je pio predviđen za radničku klasu, za ono najizrabljenije, za one koji se bave teškim fizičkim radovima, za farmere po kojima i jesu "farmerke";
Nema ništa loše u tome nositi džins, ali... mislim da većina ovog našeg stanovništva neće ni pomisliti koja je razlika između džinsa i tekstila koji je Jugoslavija još jednom proizvodila.
Mi sad sve odevne predmete dugujemo Kini, uglavnom, zovi to džins, zovi kako hoćeš, zovi to rukotovorinama roblja koje izrađuje nekakvu tkaninu za nas od koje se pravi naša garderoba.
Ma, beda!
yup i Gipron štake za skijanjeJeans je bio i ostao prestiž, a suštinski je pio predviđen za radničku klasu, za ono najizrabljenije, za one koji se bave teškim fizičkim radovima, za farmere po kojima i jesu "farmerke";
Nema ništa loše u tome nositi džins, ali... mislim da većina ovog našeg stanovništva neće ni pomisliti koja je razlika između džinsa i tekstila koji je Jugoslavija još jednom proizvodila.
Mi sad sve odevne predmete dugujemo Kini, uglavnom, zovi to džins, zovi kako hoćeš, zovi to rukotovorinama roblja koje izrađuje nekakvu tkaninu za nas od koje se pravi naša garderoba.
Ma, beda!
Ok, get it... and sorry!nije sad mesto ovome ovde
Jeste SFRJ imala tekstilnu industriju i ogroman broj ljudi je ziveo sto od prodaje na (zatvorenom) domacem trzistu, sto od izvoza uglavnom u zemlje istocnog bloka i nesvrstanih zemalja ali su u toj tekstilnoj industriji bili totalni shabani. Pa tako su pokusavali da naprave domaci dzins redom, Prvi maj (pirossi), Beko, Kamensko, Varazdin.. ali sve to je samo bio pokusaj imitacije, il' im pamuk nije valjao il' su koristili boju koja se posle 3 pranja izgubi. Uglavnom, dzins je za SFRJ tekstilnu industriju bio pojam, nesto kao konzerva koka-kole za BiP.Jeans je bio i ostao prestiž, a suštinski je pio predviđen za radničku klasu, za ono najizrabljenije, za one koji se bave teškim fizičkim radovima, za farmere po kojima i jesu "farmerke";
Ma, beda!