Колико би вољеле да родите дјеце?

Питање је постављено у наслову.

Дакле, жене, колико би вољеле и колико у вашим визијама планирате да имате дјеце или да ли сте већ родиле онолико колико сте жељеле?

Hm, ponekad bih 3, nekad 1, a nekad nijedno..
Mada, sebe vidim sa dve devojcice..
Ma, ko zna..

Želela sam troje dok nisam dobila prvo dete pa shvatila šta to zapravo znači.:rumenko:
Onda sam se jedva odlučila na drugo, bilo mi žao da dete nema brata ili sestru.
Kada bih mogla da ih rodim odmah sa 3 godine, rodila bih troje-četvoro, ovako sam stisnula zube i nadam se da ću izvući živu glavu i sa ovih dvoje.:aha:

joj ni ja ne volim tu beba fazu, smor zivi.....:))))....imam sina i nisam imala srecu da mi brak opstane i da imam jos po koje ali sad sam se opet udala i sada pravimo bebu.....nadam se da cu ostati trudna i da cu imati jos jedno dete jer hvatam zadnji voz.....

Želela sam troje dok nisam dobila prvo dete pa shvatila šta to zapravo znači.:rumenko:
Kada bih mogla da ih rodim odmah sa 3 godine, rodila bih troje-četvoro, ovako sam stisnula zube i nadam se da ću izvući živu glavu i sa ovih dvoje.:aha:

a ja kontra.mogla bih da radjam svake godine i savrseno mi je odgovaralo dok su bili male bebe,tako do druge godine,al kad su dobili svoju volju i to poceli jasno da pokazuju,e tad mi je bilo tesko

A ja sam pak obozavala te bebece godine. Kada bi vreme ikako moglo da se vrati vraila bih se u taj period :zaljubljena:

@tema
Od momenta budjenja tog najlepseg instinkta, a kako i sama nemam brace i sestara, zelela sam n>1 :D
Interesantna je i analiza jedinaca koji, ukoliko za to postoje objektivne mogucnosti, se jednog dana zeljeno odlucuju za jedno ili vise dece.
Btw imam dvoje dece :D i ne znam da li bih uopste uspela svoj deci se posvetiti na pravi nacin ukoliko bi ih bilo troje ili vise.

Poslednja izmena:
...kao mala sam bila ocarana gospodjom Farou, mislila sam da cu ih imati tuce...kako je vreme odmicalo broj se smanjivao i smanjivao pa tako sada nisam sigurna ni koliko ih zelim...znam samo da nije vreme sada za njih, verovatno mi zato i ne padaju na um...

Nemoj samo da si od onih zena, koje se sa 40 i kusur u dupetu skontaju da bi ipak volele da imaju decu. :roll:

...ne verujem, nisam taj tip...obicno oslusnem organizam jer mi isti itekako jasno kaze sto mu je potrebno...oseticu sve sto treba da osetim, ako ne osetim onda nije ni trebalo da se oseti...nisu svi ljudi stvoreni za brak i decu i nekako mi je najpostenije ne pocinjati celu pricu ako nisi srcem i dusom u njoj...

Pa naravno. Ima tih, koji to rade reda radi...i mladjih i starijih. I zenskih i muskih.

Onlybeer...u mojoj glavi ne ide to bas tako, rizikujem da budem maximalno pateticna...

...nekako ne odvajam muza od dece, jos uvek verujem u onaj romantican put, dvoje se jako vole, pozeli zena njegovo dete koje predstavlja prirodan tok privrzenosti i na taj nacin se stvara porodica koja se odrzava upravo putem te ljubavi...ne mogu da kazem da sam osetila takvu ljubav ali znam kako bi to u teoriji trebalo da izgleda, takodje ne mogu da brojim zbir nerodjene dece, valjda sto su nam zivoti sredjeniji i sto se vise volimo to sebi mozemo da obezbedimo veci broj dece bez previse muke i poremecenih odnosa zbog nemastine...

Cetvoro :aha:

Ipak, ne verujem da cu uspeti to da postignem, imam 33 godine i tek jedno bebce, ali trudicemo se :zper:

Па ето, 34 године друго... Направиш паузу од двије године да се опоравиш физички, 37 година треће и ако будеш имала среће са физичким стањем, можда некако и до четврте бебице дођеш и оствариш сан :)

A ja sam pak obozavala te bebece godine. Kada bi vreme ikako moglo da se vrati vraila bih se u taj period :zaljubljena:

@tema
Od momenta budjenja tog najlepseg instinkta, a kako i sama nemam brace i sestara, zelela sam n>1 :D
Interesantna je i analiza jedinaca koji, ukoliko za to postoje objektivne mogucnosti, se jednog dana zeljeno odlucuju za jedno ili vise dece.
Btw imam dvoje dece :D i ne znam da li bih uopste uspela svoj deci se posvetiti na pravi nacin ukoliko bi ih bilo troje ili vise.

Искуство људи са већим бројем дјеце кажу да је лакше одгајати треће и свако следеће дијете, јер имаш помоћ већ рођене дјеце. КАо што рече једна префињена дама на РТС-у прије неки дан, "треће дијете као да само себе ставља у пелене" :)

Једни друге чувају. И сви кажу да је прво дијете најтеже, а и ја сам се ујерио у то код моје сестре, колико је то прво дијете захтјевно. Кад је дијете само, мораш га ти стално нешто забављати и бити креативан, овако једни друге забављају (а и боље су друштво једни за друге од родитеља)

Onlybeer...u mojoj glavi ne ide to bas tako, rizikujem da budem maximalno pateticna...

...nekako ne odvajam muza od dece, jos uvek verujem u onaj romantican put, dvoje se jako vole, pozeli zena njegovo dete koje predstavlja prirodan tok privrzenosti i na taj nacin se stvara porodica koja se odrzava upravo putem te ljubavi...ne mogu da kazem da sam osetila takvu ljubav ali znam kako bi to u teoriji trebalo da izgleda, takodje ne mogu da brojim zbir nerodjene dece, valjda sto su nam zivoti sredjeniji i sto se vise volimo to sebi mozemo da obezbedimo veci broj dece bez previse muke i poremecenih odnosa zbog nemastine...

Слажем се, само ни од тога не треба правити превелику фолозофију и романтично ситничарити...

Мислим да је љубав мужа и жене неупоредиво важнији фактор, као и добар однос између мушкарца и жене за већи број дјеце, од проблема повезаних са финансијама.

nemam nikve "vizije" :neutral: glupo je planirati u dan svoj zivot i reci uradicu sa toliko godina ne znam ni ja sta, pa onda sledece to to i to itd...zapravo posledica vizija te vrste na kraju moze da bude samo frustracija sto stvari nisu izasle onako kako si se nadao :confused: imacu ih koliko budem htela i mogla u datom trenutku kada ih budem pozelela valjda...nikad nisam sanjala i imala vizije i slicne momente na tu temu :confused:

nemam nikve "vizije" :neutral: glupo je planirati u dan svoj zivot i reci uradicu sa toliko godina ne znam ni ja sta, pa onda sledece to to i to itd...zapravo posledica vizija te vrste na kraju moze da bude samo frustracija sto stvari nisu izasle onako kako si se nadao :confused: imacu ih koliko budem htela i mogla u datom trenutku kada ih budem pozelela valjda...nikad nisam sanjala i imala vizije i slicne momente na tu temu :confused:

Svidja mi se razmisljanje. Moze sutra da me zgazi neki pajser...valja ziveti SAD i OVDE. ;)

baš tako:ok:

Back