- Poruka
- 66.985
Svetski taksista!Nisam znala da si svetski cojek, zamišljala sam da si taksista u BG
![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svetski taksista!Nisam znala da si svetski cojek, zamišljala sam da si taksista u BG
![]()

sizifNisam znala da si svetski cojek, zamišljala sam da si taksista u BG
![]()

Meni su napojnice takva debilana da bi ih zakonom zabranio da dođem na vlast. Kud su cijene ionako prenapuhane ja bih još trebao davati napojnice konobarima jer je gazda škrt da ih pošteno plati, a dobro posluje i zgrče pare. Ali, ako ćemo već davati napojnice, zašto se zaustaviti samo na konobarima? Zašto ne bi dali napojnicu npr. službeniku na šalteru u banci ili pošti jer je bio ljubazan i brzo obavio uslugu, ili što ne bi dali napojnicu policajcu koji nas je zaustavio i bio je ljubazan te nije puno gnjavio nego je samo pogledao vozačku i prometnu?
A pazite ovo:
https://net.hr/webcafe/svastara/val...-trgovci-0281cfd2-174a-11ef-a46a-2aa59d6e2c9e
Ovo je next level. Sad u Americi i samoposlužne blagajne traže napojnice?!![]()
Zanima koliko bakšiša ostavljate frizerki, kozmeticarki, ili za sve druge usluge u salonu ljepote, manikir, pedikir, kaficu, slastičarnoj, restoranu ?
Ako idete sa partnerom a on placa da li se dogovori sa vama ili on odlučuje ? I ko od vas dvoje je darežljiviji vi ili on ?
Ja dajem i kad nisam zadovoljna,sta cu humanistaDodam odokativno, gledam da zaokružim na neku veću cifru.
Ako je 650, dam 800
Ako je 850, dam 1000
Ako je 1350, dam 1500
Ako je 1700, dam 2000
Naravno, podrazumeva se da sam zadovoljan uslugom (što se dešava u 99% slučajeva). Ali kad vidim teški nemar, kurcobolju ili bezobrazluk, onda dobiju "u dinar"![]()
Ja dajem i kad nisam zadovoljna,sta cu humanista
nikad.Ja dajem i kad nisam zadovoljna,sta cu humanista
Vi davači tako nagrađujete nerad i javašluk i to se posle odrazi na nas nedavače ni krive ni dužne.
Зашто да не оставим бакшиш. Често ми нађе слободно мјесто, па ми донесе још једну чашу воде, замолим за мало више шлага у кафи и то ми испуни, обавезно немем упаљач, па ми донесе... И сада да му дам, што би моја баба рекла кнап, па не иде!![]()
Pročitala sam i šta sada! Ne ispravljaj me.Čitaj napisano, odgovaram na poruku gde neko kaže kako daje i ako se neko loše ophodi prema tebi, to je malo suprotno od ovoga što pišeš![]()

mozda je neraspolozen a ti ga podstaknes da bude ljubazniji uprkos tome! nemas pojmaČitaj napisano, odgovaram na poruku gde neko kaže kako daje i ako se neko loše ophodi prema tebi, to je malo suprotno od ovoga što pišeš![]()
mozda je neraspolozen a ti ga podstaknes da bude ljubazniji uprkos tome! nemas pojma
Od 15% za manje račune do 10 za veće.
Inače sam izuzetno protiv bakšiša, ali sistem je takav da im plate praktično zavise od bakšiša. Nekad ne ostavim, ako mi se konobar ne sviđa
Ma znam, to je začarani krug.Pa vidi, ako ti konobaru platiš bakšiš, a gazda mu smanji platu za taj isti bakšiš, to znači da ti zapravo ne plaćaš konobaru nego tom gazdi![]()
U Ameici i Kanadi je problem sa ugostiteljstvom jer je postojao (i dalje postoji) zakon gde poslodavac može da plati zaposlene ispod minimalne vrednosti rada odredjene zakonom, a zaposleni to nadoknade baksisom.
I zato se napravila ta “obaveza” da se ostavlja bakšiš.
Međutim zadnjih godina je ovde trend da se sve ide na samoposluzivanje, naročito u kafićima. I onda dolaziš u bizarnu situaciju, dodjes do sanka, narucis kafu i kolac, platiš, ostaviš bakšiš…a kafu i kolac nisi još ni probao !
I ovde se oseća da je taj sistem svima dokur..o i vrlo često za takve usluge ostavlja se ili min ili nikakav bakšiš.
U Ameici i Kanadi je problem sa ugostiteljstvom jer je postojao (i dalje postoji) zakon gde poslodavac može da plati zaposlene ispod minimalne vrednosti rada odredjene zakonom, a zaposleni to nadoknade baksisom.
I zato se napravila ta “obaveza” da se ostavlja bakšiš.
Da, samo što to onda nije bakšiš. Jer ako je gazda smanjio nekome platu za iznos bakšiša, znači ti zapravo plaćaš njemu.
I takav sistem je prosto retardiran, što bi ti ostavljao pare nekom gazdi... nego je narod naivan i napravljena je vešta manipulacija.
zato sto ti sedis u njegovom lokalu?njegovi konobari te sluze?uzivas u njegovom ambijentu?pijes,jedes njegovu hranu?.
I takav sistem je prosto retardiran, što bi ti ostavljao pare nekom gazdi..
neka se bune sto ne dobijaju vece plate a ne sto im gosti ostavljaju mali baksis.Od 15% za manje račune do 10 za veće.
Inače sam izuzetno protiv bakšiša, ali sistem je takav da im plate praktično zavise od bakšiša. Nekad ne ostavim, ako mi se konobar ne sviđa