Koliki ti je iq?

Mislim da bi tema bila mnogo uspešnija kada bi pitanje iz naslova bilo formulisano na sledeći način:
u zadnjoj reči brisati slovo i ,pa posle poslednjeg slova dodati slova rac, pa tek onda zalepiti znak pitanja!

Bilo bi više laganja nego za iq...

Misliš?:D
Sumlljam da bi neko zveknuo neku lažnu brojku.........:D

Tu bi trebalo uvesti neki matematički algoritam il proračun kao za ono:
Kad žensko prijavi sa koliko muškaraca je spavala taj broj se množi sa tri da dobiješ pravo stanje,
a kad muškarac prijavi sa koliko riba se sekssao taj broj deliš sa tri da bi dobila realno stanje.

Mensin test sam položila sa 131 i postala njihov član u novembru 2008. To je po sadašnjoj skali minimum za prijem u članstvo.
Sta se to promenilo u skalama kada je prag za prijem u martu 2006. (kada sam ja polagala) bio 148... ?! :think:
(ako neko pita - moja malenkost >157... :whistling: :hvala: preko 157 Mensa Srbije tj. test koji ona koristi ne meri, u inostranstvu postoje specijalni testovi koji tacno mere visoko natprosecnu inteligenciju... A nisam se uclanila u Mensu, sta cu tamo :mrgreen: samo me interesovalo da uradim neki pravi test za merenje IQ a en samo one sa neta ;) )

Evo da sama sebi odgovorim - sad sam pogledala sajt i vidim da je upravo 2006. menjan, i pise:
Rezultat na testu koji kandidata kvalifikuje za članstvo u Mensi može da postigne samo gornjih 2% ukupne populacije. To znači da koeficijent inteligencije (IQ) članova Mense iznosi (ili je veći od) 131 po sadašnjoj Mensinoj skali ili 148 po Katelovoj skali.
..... Grubo rečeno koeficijent inteligencije predstavlja količnik vaših sposobnosti prikazanih na testu i životne dobi. Prosečne ljudske osobe imaju IQ izmedu 90 i 110. Nadarenima se smatraju oni čiji se IQ nalazi između 120 i 140 po Katelovoj skali. Svi rezultati preko 140 predstavljaju izuzetno inteligentne osobe.
:manikir:

Poslednja izmena:
"Test je sredstvo kojim se meri jedan fragment ponašanja, a količnik inteligencije (IQ - inteligence quotient) predstavlja odnos između skora (rezultata) koji ispitanik postiže na određenom testu inteligencije i skora koji postiže prosečna osoba istog kalendarskog uzrasta na istom testu, kada su oba skora izražena istim načinom obeležavanja.
Objašnjenje fenomena inteligencije zahtevalo bi puno prostora. Postoje psihometrijske metode za odredivanje koeficijenta, kao i razni kriterijumi koje se uzimaju u obzir kada se vrši merenje. Grubo rečeno koeficijent inteligencije predstavlja količnik vaših sposobnosti prikazanih na testu i životne dobi."
Po Carrie 011, ja bih, obzirom da sada imam 44 godine, imala IQ 262 da sam se testirala u 22. godini, a to je netacno i nemoguce. Zato sam dopunila njen citat. Napominjem da je IQ urodjen i nema veze sa obrazovanjem.
A gde si se ti testirala, kad si "imala IQ>157, a mensin test u Srbiji to ne meri"?

"Test je sredstvo kojim se meri jedan fragment ponašanja, a količnik inteligencije (IQ - inteligence quotient) predstavlja odnos između skora (rezultata) koji ispitanik postiže na određenom testu inteligencije i skora koji postiže prosečna osoba istog kalendarskog uzrasta na istom testu, kada su oba skora izražena istim načinom obeležavanja.
Objašnjenje fenomena inteligencije zahtevalo bi puno prostora. Postoje psihometrijske metode za odredivanje koeficijenta, kao i razni kriterijumi koje se uzimaju u obzir kada se vrši merenje. Grubo rečeno koeficijent inteligencije predstavlja količnik vaših sposobnosti prikazanih na testu i životne dobi."
Po Carrie 011, ja bih, obzirom da sada imam 44 godine, imala IQ 262 da sam se testirala u 22. godini, a to je netacno i nemoguce. Zato sam dopunila njen citat. Napominjem da je IQ urodjen i nema veze sa obrazovanjem.
A gde si se ti testirala, kad si "imala IQ>157, a mensin test u Srbiji to ne meri"?
U MENSI SRBIJE, koja ne meri preko 157, tj. ne moze da ti odredi da li imas 158 ili 165 ili koliko god... zato ako imas 157 rezultat u koverti pise "=157", ako imas vise pise ">157", kako sam napisala... :rtfm: ;)
Ne bi "po meni" ti imala koef. 262... "Grubo rečeno koeficijent inteligencije predstavlja količnik vaših sposobnosti prikazanih na testu i životne dobi"
Ti si svoj sadasnji IQ 131 pomnozila sa 2 i kazes - da si duplo mladja "po meni" bi imala duplo veci IQ... ova gore citirana recenica ne znaci to , pise da je IQ jednak kolicniku vasih sposobnosti prikazanih na testu (znaci koliko si tacnih odgovora imao!!) i zivotne dobi... znaci imala bi sa 22 isti IQ, lepo kazes urodjen je, nema veze sa obrazovanjem(ovo urodjen o tome moze da se diskutuje, jer inteligencija se razvija...) ali tacno je da ovakav test meri INTELIGENCIJU i zato rezultat na testu ne zavisi od obrazovanja, govornog podrucja itd. test je graficki... Ona recenica znaci da nemaju isti IQ osoba sa 18 i osoba sa 50 (ili koliko god) koje postignu isti rezultat na testu tj. urade isti broj tacnih zadataka...nego to ima veze onda i sa godinama , pa kad se taj postignut rezultat grubo receno podeli s godinama dobije se IQ.
A ja sam izdvojila samo neke stvari sa sajta, ono da postoji "sadasnja" Mensina skala, sto sam i boldovala, sama sam sebi odgovorila, i mislila sam da je interesantno da stavim i podelu od koliko do koliko si prosecan, nadaren... "IQ je potencijal čija je gornja granica prevashodno određena urođenim faktorima ali čije ostvarenje u velikoj meri zavisi od interakcije sa sredinom. IQ predstavlja odnos između rezultata koji ispitanik postiže na testu inteligencije i rezultata koji postiže prosečna osoba iste starosti na istom testu pod istim uslovima." - zato sam citirala i onu recenicu u kojoj se pominju godine...
eto... :cao:

Poslednja izmena:
Šalim se,nisam se podvrgao testu,tako da ne znam koliko sam u stvari inteligentan ili neinteligentan ...

Inače,nije vam potrebna vanserijska inteligencija.Za život je potrebno nešto drugo,a ne inteligencija. ;)
niko nije ni rekao da je potrebna vanserijska inteligencija... al' nisi ti kriv ako je imas ;) :hahaha::rotf: i pomaze, ne odmaze svakako :manikir:
A sta je to potrebno, ako smem da znam? :think: :per:

Back