Kolika je starost srpskog jezika?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Elita
Poruka
24.451
Srpski jezik je jedan medju najtežim za učenje. Pravila srpskoj jezika nije lako naučiti ni za one kojima je taj jezik maternji, a kamoli strancima.
To, manje- više uglavnom znamo.. znamo, na žalost da se deccenijama unazad.. (a i šire) pokušava osporiti srpski jezik, njegovo porijeklo, starost i njegova autohtonost (ako sam pravilno formulisao)?
Po nekim svjedočenjima i kazivanjima srpski jezik je jedan od najstarijih jezika?

OVO JE ŽENA koja je dokazala da je srpski jezik najstariji na svetu​

Branislava Božinović je jedna grandiozna i veličanstvena žena, pravi Srpski Posvećenik, koja je proučavajući sanskritski jezik došla do spoznaje, da je naš srpski jezik najsrodniji drevnom sanskritskom jeziku.

„Ako želiš da uništiš neki narod – uništi mu istoriju!“

Srpska zvanična „naučna“ javnost više od jednog veka deluje „kilavo“, bez volje i načina da se uhvati u koštac sa isfabrikovanom istorijom Srba kojoj je cilj da zataška i uništi srpski identitet i da Srbi večito budu tikva bez korena, saglasno lažnoj i falsifikovanoj istoriji po kojoj su Srbi horda divljaka koja se od nekud doselila na Balkan u VII veku (662 god.) i počela sve živo da ubija i otima zemlju narodima koji su tu živeli. Vrhunac tog kulturno-duhovnog genocida krivotvorenjem srpske istorije dostignut je danas.

Intermagazin
https://www.intermagazin.rs/ovo-je-zena-koja-je...

koliko taj najstariji jezik vredi u milijardama dolara?

....за вас чији су језици настали ИЗ СРБСКОГ, недостижно...

Srpski jezik je jedan medju najtežim za učenje. Pravila srpskoj jezika nije lako naučiti ni za one kojima je taj jezik maternji, a kamoli strancima.
To, manje- više uglavnom znamo.. znamo, na žalost da se deccenijama unazad.. (a i šire) pokušava osporiti srpski jezik, njegovo porijeklo, starost i njegova autohtonost (ako sam pravilno formulisao)?
Po nekim svjedočenjima i kazivanjima srpski jezik je jedan od najstarijih jezika?

Branislava Božinović je jedna grandiozna i veličanstvena žena, pravi Srpski Posvećenik, koja je proučavajući sanskritski jezik došla do spoznaje, da je naš srpski jezik najsrodniji drevnom sanskritskom jeziku.

Srpska zvanična „naučna“ javnost više od jednog veka deluje „kilavo“, bez volje i načina da se uhvati u koštac sa isfabrikovanom istorijom Srba kojoj je cilj da zataška i uništi srpski identitet i da Srbi večito budu tikva bez korena, saglasno lažnoj i falsifikovanoj istoriji po kojoj su Srbi horda divljaka koja se od nekud doselila na Balkan u VII veku (662 god.) i počela sve živo da ubija i otima zemlju narodima koji su tu živeli. Vrhunac tog kulturno-duhovnog genocida krivotvorenjem srpske istorije dostignut je danas.

Intermagazin

Нетачно, србски језик СВИ НАУЧЕ врхунски, осим ако су Карађорђевићи, и ТИТО је научио србски савршено...
Правопис јесте сложен, када га бубачиш у ОШ, али тако природан и лак, када ге НЕ УЧИШ неко слушаш...

И да, јесте најстарији КАВКАСКИ језик, сви европски језици, тј грчки,римски, и германски, имају корене у србском, то је чињеница, коју не види само онај који неће да види.
Просто, србским језиком се говорило у целој Европи, Р1б досељеници врше покољ И2а/ И1 мушкараца, говорника Србског, и преживеле жене/ мајке децу уче србском језику....на који се касније калеми Р1б језик....
СВАКА ЧАСТ ЗА ТЕМУ!

Srpski jezik je jedan medju najtežim za učenje. Pravila srpskoj jezika nije lako naučiti ni za one kojima je taj jezik maternji,

Uvek se zabezeknem koliko Rusi loše govore srpski.
A eto, srodan smo narod, jezici su nam slovenski.
Kinezi takođe.

A ljudi sa engleskog govornog područja jako lako izgovaraju naše reči,
i umeju da me prevare, tj. provalim da su stranci tek posle desete, petnaeste rečenice.
Pa i dalje.

U čemu je tu štos ?
Angli baš imaju gomilu glasova koji uopšte ne postoje u srpskom,
Rusi mnogo manje, a opet ...

Ovo pričam na osnovu gomile primera,
odavno sam obratio pažnju na tu pojavu
jer sam imao u komšiluku jednu staru Ruskinju
koja je i posle 60 godina života u Srbiji bila lako prepoznatljiva kao strankinja.

... Pravila srpskoj jezika nije lako naučiti ni za one kojima je taj jezik maternji, a kamoli strancima.
...

Ne radi se o poznavanju pravila, niti oni koji govore perfektno (prirodno) misle o njima dok govore,
već se radi o tome da Rusi i Kinezi ko da imaju puna usta "šrafova" dok govore srpski.

Za Kineze mi je donekle i jasno, ali Rusi ..?
Očigledno da nam je u govornom aparatu nešto različito, nešto nam fali,
i to pre svega njima !

Ja pomalo govorim ruski (iz škole)
i Rusi koji me čuju su oduševljeni.

Znači da nama leži to njihovo umekšavanje,
ali njima nikako naši čisti i donekle grubi glasovi.

koliko milijardi

Jezik dobijaš od majke, ti bi svoju majku prodao nekome?
Ja moju ne bi.

Uvek se zabezeknem koliko Rusi loše govore srpski.
A eto, srodan smo narod, jezici su nam slovenski.
Kinezi takođe.

A ljudi sa engleskog govornog područja jako lako izgovaraju naše reči,
i umeju da me prevare, tj. provalim da su stranci tek posle desete, petnaeste rečenice.
Pa i dalje.

U čemu je tu štos ?
Angli baš imaju gomilu glasova koji uopšte ne postoje u srpskom,
Rusi mnogo manje, a opet ...

Ovo pričam na osnovu gomile primera,
odavno sam obratio pažnju na tu pojavu
jer sam imao u komšiluku jednu staru Ruskinju
koja je i posle 60 godina života u Srbiji bila lako prepoznatljiva kao strankinja.

Ne radi se o poznavanju pravila, niti oni koji govore perfektno (prirodno) misle o njima dok govore,
već se radi o tome da Rusi i Kinezi ko da imaju puna usta "šrafova" dok govore srpski.

Za Kineze mi je donekle i jasno, ali Rusi ..?
Očigledno da nam je u govornom aparatu nešto različito, nešto nam fali,
i to pre svega njima !

Ja pomalo govorim ruski (iz škole)
i Rusi koji me čuju su oduševljeni.

Znači da nama leži to njihovo umekšavanje,
ali njima nikako naši čisti i donekle grubi glasovi.

šta je tu čudno, i Rusi i Poljaci su grleni uredjaj nasledi od R1a, tj turkemena, i N haplogrupe, koja umekšava.
Dok su Germani grleni uredjaj pokupili od I1 koji su nama rodjaci.
Više imamo preklapanja genetskih sa nekim nemačkim narodima, nego Rusima. Ukrajinci su drugo, sa njima smo skoro preslikani. I slovaci.

Poslednja izmena:

Intermagazin

frigijci, najstariji narod po Grcima, stariji i od egipćana, po istim tim gracima su hleb zvali VEKOS tj VEKNA, hleba naravno, evo dokaza od samih bečko berlinaca, premotano....

https://youtu.be/Nbn-HUIYl0k?t=1375

Back