gost 15307
Legenda
- Poruka
- 56.060
Vidiš, debele istine u tome što Buu priča ima! Na našu žalost. I jedemo i pijemo i udišemo otrove, i kraj se tome ni ne nazire. ( I onda kada počnu priče o kometi, asteroidu, vanzemaljcima... koji će izazvati smak sveta, samo treba pogledati u nevinu viršlu koja ti se sa tanjira smeši i ... početi da njačeš, baš kao magare )
Elem, nije to tema, samo sam se kratko osvrnula, jer smatram jako važnim taj deo, da bi se nonšalantno preskočio!
A na temu...
Mama je, usled vrlo teške hronične, a kasno primećene bolesti, izgubila vid na desnom oku još pre 25 godina. Bespovratno i zauvek. Medjutim, počeo je da joj slabi vid i na levom oku, a medicina u tom momentu, nije imala rešenje. Ogromne doze kortikosteroida oralno i kapljice za oči svakodnevno, da se ta neka hronična upala drži pod kontrolom. Vremenom, naravno, bolest je napredovala, da bi na kraju, vid na jedinom oku koje ima bio svega 15-tak %! Da li ste svesni, da li možete da pojmite šta je čovek sve spreman da plati, i u šta je sve sklon da.... hmmmm poveruje?... ili bar da ima nadu? Verujte mi, da joj je neko rekao da jede žive žabe, jela bi ih... kao i sve drugo što bi neko natuknuo da je nekome tamo pomoglo.
Najupečatljiviji mi je u sećanju ( ipak sam ja bila relativno mala ) ostao jedan bioenergetičar iz nekog prigradskog naselja u Bg-u. Tata joj viče - prevarant, ženo, prevarant. Ulaziš mu u kuću tri puta nedeljno, pa zar ne primećuješ da je u izgradnji i da je ogromna?!Laže, maže, muva i zaradjuje na tvojoj muci i muci tebi sličnih. Ma, ni da čuje nije htela. Govorila je da oseća "neka pomeranja" u oku, kako on izvlači tu negativnu energiju i slično.
Nakon dva meseca, kada smo već, u ono "srećno" vreme, počeli da oskudevamo u hrani i osnovnim namirnicama, jer su sve pare odlazile na bioenergetičara, shvatila je i prekinula. Nije joj bilo bolje, ali sreća pa joj nije bilo ni gore. Bilo joj je strašno, kao i tati, kao i nama koliko smo mi deca shvatali, što pomoći nema.... ebeš pare, ostaće slepa za kratko vreme...
E, a onda su godine prošle, medicina napredovala... na desno oko i dalje ne vidi, to se ne dovodi u pitanje, tu se ništa ne može uraditi. Ali levo... oooo, da, operisana je i to ultrazvukom, skoro pa bez krvi. Nakon toga vozi kola!!! I ponoviću - vozi kola i vidi kao soko na to oko!
Skupa je bila operacija, bogami skupa. A uradjena joj je ispod cene, jer je rezultat bio krajnje neizvestan. Mogla je ostati zauvek bez vida još na operacionom stolu, a moglo se desiti ono što se desilo - u oktobru bi trebalo da ide u Švajcarsku, vode je lekari koji su je operisali, na simpozijum neki, da predstave pacijenta, jedinog u svetu operisanog uspešno na taj način. Da je pregledaju i drugi lekari. Da se uvere.
Skupo je plaćena, odjednom je data izvesna krupna suma. Ali znate šta? Presabrano i uporedjeno sa onim parama datim za bioenergetičara - jeftinije je izašla operacija!!!
e, ubjedljivo najsmisleniji post na temi
i koliko vidim placen gorkim iskustvom : (