kolika je "cijena" ..."vjere" - "Ezoterija" opasna po zivot?

Vidiš, debele istine u tome što Buu priča ima! Na našu žalost. I jedemo i pijemo i udišemo otrove, i kraj se tome ni ne nazire. ( I onda kada počnu priče o kometi, asteroidu, vanzemaljcima... koji će izazvati smak sveta, samo treba pogledati u nevinu viršlu koja ti se sa tanjira smeši i ... početi da njačeš, baš kao magare )
Elem, nije to tema, samo sam se kratko osvrnula, jer smatram jako važnim taj deo, da bi se nonšalantno preskočio!
A na temu...
Mama je, usled vrlo teške hronične, a kasno primećene bolesti, izgubila vid na desnom oku još pre 25 godina. Bespovratno i zauvek. Medjutim, počeo je da joj slabi vid i na levom oku, a medicina u tom momentu, nije imala rešenje. Ogromne doze kortikosteroida oralno i kapljice za oči svakodnevno, da se ta neka hronična upala drži pod kontrolom. Vremenom, naravno, bolest je napredovala, da bi na kraju, vid na jedinom oku koje ima bio svega 15-tak %! Da li ste svesni, da li možete da pojmite šta je čovek sve spreman da plati, i u šta je sve sklon da.... hmmmm poveruje? :think:... ili bar da ima nadu? Verujte mi, da joj je neko rekao da jede žive žabe, jela bi ih... kao i sve drugo što bi neko natuknuo da je nekome tamo pomoglo.
Najupečatljiviji mi je u sećanju ( ipak sam ja bila relativno mala ) ostao jedan bioenergetičar iz nekog prigradskog naselja u Bg-u. Tata joj viče - prevarant, ženo, prevarant. Ulaziš mu u kuću tri puta nedeljno, pa zar ne primećuješ da je u izgradnji i da je ogromna?! :rtfm: Laže, maže, muva i zaradjuje na tvojoj muci i muci tebi sličnih. Ma, ni da čuje nije htela. Govorila je da oseća "neka pomeranja" u oku, kako on izvlači tu negativnu energiju i slično.
Nakon dva meseca, kada smo već, u ono "srećno" vreme, počeli da oskudevamo u hrani i osnovnim namirnicama, jer su sve pare odlazile na bioenergetičara, shvatila je i prekinula. Nije joj bilo bolje, ali sreća pa joj nije bilo ni gore. Bilo joj je strašno, kao i tati, kao i nama koliko smo mi deca shvatali, što pomoći nema.... ebeš pare, ostaće slepa za kratko vreme...
E, a onda su godine prošle, medicina napredovala... na desno oko i dalje ne vidi, to se ne dovodi u pitanje, tu se ništa ne može uraditi. Ali levo... oooo, da, operisana je i to ultrazvukom, skoro pa bez krvi. Nakon toga vozi kola!!! I ponoviću - vozi kola i vidi kao soko na to oko!
Skupa je bila operacija, bogami skupa. A uradjena joj je ispod cene, jer je rezultat bio krajnje neizvestan. Mogla je ostati zauvek bez vida još na operacionom stolu, a moglo se desiti ono što se desilo - u oktobru bi trebalo da ide u Švajcarsku, vode je lekari koji su je operisali, na simpozijum neki, da predstave pacijenta, jedinog u svetu operisanog uspešno na taj način. Da je pregledaju i drugi lekari. Da se uvere.
Skupo je plaćena, odjednom je data izvesna krupna suma. Ali znate šta? Presabrano i uporedjeno sa onim parama datim za bioenergetičara - jeftinije je izašla operacija!!!

e, ubjedljivo najsmisleniji post na temi
i koliko vidim placen gorkim iskustvom : (

Medjutim, imam i drugu priču. I opet je mama glavni lik tu ( ej, žena nema šta nije gazilo, skoro da nema bolesti koja je nije očešala, tuklo je i šamaralo ceo život, od detinjstva i i dalje je jedna od najjačih i najoptimističnijih osoba koje poznajem. Jaka bre kao stena, nema toga što nju može da slomi! ).
Ja sam bila u nižim razredima osnovne, znači negde od sredine do kraja 80-tih, negde u to doba se ova priča odvija. Oči su bile problem, ali još ne toliki, ta je bolest sporo napredovala ( zapravo, operisana je tek u decembru 2005. ). Iz nekog razloga, počela je kosa da joj opada u pečatima. Lekari na VMA su dali dijagnozu neke alopecije i rekli da je uzrok nervni stres i da leka nema. Za kratko vreme, par meseci svega, ostala je bez dlake na glavi. Bez i jedne jedne dlake! Dve godine je to trajalo, dve pune godine. Vezivanje marama na raznorazne načine, "turbani" razni... periku nije mogla jer se upali glava ispod te sintetike bre, džaba ga bilo da je još i boli posle. Nema kog lekara nije obišla, nema šta od zvanične medicine nije probala. Ništa pomoglo nije, a i lekari nisu bili baš zainteresovani, još manje strpljivi.
Jednom joj je neko preporučio nekog travara sa Cetinja, koji odredjenim danima u nedelji, mesecu, kao li beše, dolazi u Staru Pazovu i pregleda pacijente. Bilo je dosta straha i rezerve da ne prodje kao sa bioenergetičarom, ali ko zna kako i zašto, posle jednog tako skupog i uzaludnog iskustva, ipak se odlučila da ode u tu Staru Pazovu.
Dao joj je neki melem, nešto što je strahovito smrdelo. Rakija, beli luk, neke trave... sve skupa da ti izazove povraćanje. Mazala je time vrlo disciplinovano, sve vreme kukajući da je peče, ali nije odustajala. Nakon mesec-dva počela je prva nežna paperjasta kosa da se pojavljuje tu i tamo. Zamislite samo oduševljenje svih nas!!! :D
Danas ima kosu. Jako lošeg kvaliteta, ne prihvata češljanje, nikakvu frizuru, ali šišanjem se drži uredna. Nema veze, šta će joj u 60 godina pa duga kosa? ;) :lol::lol::lol:
Eto, travar je izlečio. I to je živa istina. Alternativna medicina na delu, dokazanog delovanja!
Taj je čovek sada negde preko, valjda u Americi, ako sam dobro obaveštena. Hteo je da patentira taj melem, ali nije mogao, nema medicinsku diplomu. Na VMA su ga ucenjivali da može da patentira jedino neki dr umesto njega i da se on nigde ne pominje. Jednostavno, hteli su da mu ukradu melem i eliminišu ga iz cele te priče. Nije pristao. Otišao je čovek u Ameriku i tamo patentirao lek. I obogatio se. Godinama nije hteo da čuje za Jugu, tadašnju. Čujem da se polako i stidljivo pojavljuje na našem tržištu njegov melem. Prvo ispod žita, a sad čujem da se javno prodaje. Čujem, nisam proveravala i ne znam mu naziv, ali zaista. Ne treba nam više, pa se i ne raspitujem. No, svejedno ostaje da se pitamo da li je to isti melem koji je njoj pomogao? :think: Koliko se promenio, koliko se pokvario...? I da li je? :think::think::think:

e, da kod nas jeste zakon tako...namjesten da bez odredjenih khmm....krugova ni mrdnuti ne mozes
to je nasa stara prica o korupciji i drustvu koje je toliko ogrezlo da...dobro, nadajmo se da ipak ima nazad

sto se suvremene farmakologije tice; od biljaka se ne bjezi, naprotiv...

e, da kod nas jeste zakon tako...namjesten da bez odredjenih khmm....krugova ni mrdnuti ne mozes
to je nasa stara prica o korupciji i drustvu koje je toliko ogrezlo da...dobro, nadajmo se da ipak ima nazad

sto se suvremene farmakologije tice; od biljaka se ne bjezi, naprotiv...

А када би та твоја научно, званично призната фармакологија која се позива на веру у материјализам и научни метод закључивања; која третира живо као неживо, из простог разлога јер живо као интензивна величина не улази у рачун материјалиста који су заглибљени у апсурд реализма који третира интензивно као екстензивно итд.итд. али пустимо то. Када би та твоја званична наука , званична у смислу да су је признали масони, Билдерберг гурупе и остале институције хуманости и благостања друштва и народа, ето нашла рецимо у амазонској прашуми до сада непознату биљку која лечи многе болести ...оне исте које тој фармаколошкој индиустрији данас доносе милијарде долара. Зар стварно верујеш да би систем "савремене фармакологије" допустио да се та биљка пусти међу народ ?

А када би та твоја научно, званично призната фармакологија која се позива на веру у материјализам и научни метод закључивања; која третира живо као неживо, из простог разлога јер живо као интензивна величина не улази у рачун материјалиста који су заглибљени у апсурд реализма који третира интензивно као екстензивно итд.итд. али пустимо то. Када би та твоја званична наука , званична у смислу да су је признали масони, Билдерберг гурупе и остале институције хуманости и благостања друштва и народа, ето нашла рецимо у амазонској прашуми до сада непознату биљку која лечи многе болести ...оне исте које тој фармаколошкој индиустрији данас доносе милијарде долара. Зар стварно верујеш да би систем "савремене фармакологије" допустио да се та биљка пусти међу народ ?

aj prvo da...nadju tu biljku pa onda da vidimo
naime, do sada su "nasli" razne i tvrdili da "lijece" stosta
i djeluju ovako ili onako...i fama je uvijek bila ista;
pustis buvu, zapodjenes web ratove *u novije vrijeme, ranije se fotokopiralo, sirilo od usta do suta...)
pa cekas s punim rafovima da blesava raja navali
ostavljat pare
oces da nabrajam;
accai bobice, tahiti noni (ili kako se vec zove),
altaj mumie (ovo nema pojma dal sam ok napisala),
zilion raznih gljiva,
hoodia...onaj neki Germanijum (na koji se moj otac bio primio, jedva sam ga odgovorila od toga....ima i tema)
ima toga koliko oces i proizvode na bazi thih...biljaka i kojecega
prave i male i velike kompanije...
a da bi se bolje prodavali imas "senzacije" i web kampanje ovog tipa...
niko tu nikome ne ulece u tanjur, realno : )))

Poslednja izmena:
e. da ne zaboravim; za svo ovo
djubre koje sam nabrojala i slicno
vrijedi vrlo jednostavna istina;
super je ako "ne radi nista"
znaci, cak ne mora ni djelovat kako je
deklarirano, dosta je da ti ne napravi
tesko njesra u organizmu
a MMS je upravo zbog toga tako...poseban
zbog onih slucajeva trovanja i umalo smrti koje Kanadjani pomenuse...
jer nisu ga zabranili tek tako vec su imali konkretan povod : (

Back