Kolektivno secanje

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.768
Kazu narod sazreva preko kolektivnog secanja.

Kakvo je Srpsko kolektivno secanje....?

Ja licno imam ogroman problem sa demencijom naroda kako se meni cini , ali teorija i praksa kaze da to nije moguce, tj ne postoji demencija ni u kom slucaju nego selektivno secanje...

Sta vi mislite, demencija ili selektivno secanje?
Sazrevanje ili prilagodjavanje istorijskom ili licnom trenutku....?

AV-za-decu.jpg

Ja licno imam ogroman problem sa demencijom naroda kako se meni cini , ali teorija i praksa kaze da to nije moguce, tj ne postoji demencija ni u kom slucaju nego selektivno secanje...

Ono drugo svakako.

И ја поставих сличну тему пре који дан. Слично сам уочио.

Srpsko kolektivno sjecanje zadnjih 30 godina:

1. Milosevic, Velika Srbija do Knina, Srpsko Kosovo, raj na zemlji, andjeli pjevaju
2. Zli zapad iz cista mira bombarduje Srbiju i otima Kosovo i Knin
3. Vucic dodje na vlast da spasi Srbe i vrati Knin i Kosovo

Zanimljiva teza je lansirana u crtanom pingvini sa madagaskara.
Kaze se biraju se vodje kod kojih je opsesija veca od racionalnosti I da je to zenski arhetip vec vekovima. Zasto zenski zato sto zene veruju vise kad je neko emocionalno upleten na takav nacin da iracionalne nelogicnosti I greske potvrdjuju emociju.

Od moderno serviranih kolektivnih secanja , za mene je najdestruktivnije razdvajanje naucnickog logicko radnog modela od drustvene odgovornosti.
Naucni pristup uze gledano je iskljucivo radno razvojni pristup gde se trazi ponovljivost I proverljivost podataka I nista vise.
Naucni radnik je primenjivac tog naucnog pristupa. Naucnika , koji je osoba koja Ima I svoju drustvenu odgovornost vise nemamo. Bar po mojoj definiciji. Narocito je obeshrabljujuca uloga postenjacina , koji agresivno I nasilno arbitriraju za strogo postovanje firminog ili drustvenog isplativog morala.

Škola u kojoj je napravljen masakr nekad se zvala "Car Uroš" i u nju je išao jedno vreme Kralj Petar II
Sem toga izbrisano je iz sećanja ko su tačno bili Ribnikari pred i za vreme DSR

Vračar je nekad bilo naselje ljudi koji su podneli žrtvu za državu u PSR a u zadnjih 3 decenije je naseljeno najviše dezerterima

Izbrisani je iz sećanja da su Nemci prilikom aprilskog bombardovanja spuštali se nisko i mitraljirali svet, bacali zapaljive bombe, ali će prosečan ljotićevaca da savezničko bombardovanje i ruskomoslobiđenje da svede kao mnogo veći zločin

Demencija kao bolest je manje vise generalno vezana za prirodan tok starenja, ko se od nje razboli.

Kolektivo secanje naroda zavisi najvise od doktrine kojom mu se ispira um. Ako se um ispira sa svetlim i jasnim ciljem gde se svakodnevno podsticu vrline, humani principi, istorijski narativi, velika uloga pojedinaca iz tog naroda u svetskoj zaostavstini , taj narod ce biti ponosan i castoljubiv. Kao sto su generalno Srbi bili pre pojave interneta i medija.

A kada neko radi sve suprotno od pobrojanog, taj nema casne namere ni prema Drzavi a jos manje prema narodu. A ovaj narod je danas na ivici od onoga sta taj radi.

У Србији не постоји никакво сећање на било шта из историје. У Србији живе "потрошачи и грађани - становници солитера" тј. бесловесна маса која гледа само себе и нико је други не занима.

Uzmes misljenje srednjoskkolaca i onda postanes svestan totalnog sunovrata drustva, ali kako?
Pa tako sto postaje vidno sta sad ulazi u kolektivno secanje...
Neke naivne ideje, daleko od mogucnosti nekih drugih generacija, neizgradjene,
Pocetnicke tj vidi se da tu nema dugih razmisljanja, da imate bar 4vorocasovno razmisljanje svaki dan, da nije bleja pa iz prsta.....

Zamislite , stigao mi dokument gde se kaze da je cilj kreiranja kvaziistorijske price o despotu stefanu menjanje kolektivnog secanja Srba danas...

Istoricari nisu za te kvaziistorijske varijante, ja nisam sigurno, izvlacim mnogo iz detalja a ne iz datuma...

Pored falsifikovanja dnevnih novina, jos od Slobe nemate pojma sta se desava i ostala je falsifikovana istorija, sad imamo i falsifikovanje dnevnih novina i danas ali i menjanje vec starih istorijskih izvora.....

Dakle danasnje drustvo , a zbog podguznih muva moze se reci svi , danasnji ljudi, ucestvuju aktivno u kreiranju novog kolektivnog secanja...

Back