KURAJBER_SOFT
Primećen član
- Poruka
- 937
Замолио бих ако може мало прецизније, с обзиром да нисам правник: који је закон у питању и где бих могао на нађем текст тог закона (на које врсте ауторских дела се односи и сл.)?
Да ли то значи и да сам ја у основној школи кршио ова правила рецитујући пред широким аудиторијумом песме наших најпознатијих песника? Није ми баш логично поређење препричавања и излагања података који датирају од пре неколико стотина, па чак и хиљада година (нпр. математика) са оригиналним и уникатинм делима и изумима који утичу на финансијски просперитет аутора.![]()
He знам, добри човече, кеко од старијих колега би био компетентнији од мене да говори о томе. То спада у ауторска права, иста прича као са компакт дисковима. Што се предавања тиче, вероватно се полази од тога да су професори научни радници и да њихово излагање представља изношење научног знања до ког су они дошли у својим истраживањима и да су носиоци ауторских права на томе што излажу, без обзира што то чине јавно. Понављам још једном да би било боље да неко од старијих колега да образложење. Поздрав.