Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja polazem kod njega....Kako izgleda ispit,jel tacno ono sto kaze Vucicka da mora da se vodi racuna o svakoj reci i da mora sve bas kako je u knjizi:?:Koja pitanja ste dobili?

Liberalno-demokratska ustavnost
Narodni veto
Funkcije ustavnih sudova

Ma, ne, bio je potpuno opusten i nije bio strog. Normalan covek potpuno. Onaj asistent mi izgledao kao namcor, ali mene nije ispitivao!:) I , naravno , da ne trazi..

i po mom... albitno da sam prosao

nego, jel kod mirkovica iz nac. ima pismeni deo i jel na usmenom pita po pitanjima ili kako?

Ja sam u januaru polagala . Ima pismeni deo nama je bio uzas zivi, mada esej pitanje lako hatiserif 1830. Xnaci esej pitanje obino neki od ustava, mada moze biti i zakonik, znacaj ustava, tako nesto u svakom slucaju... Na usmenom je bio malo kreten, pita po pitanjima, jer nas je bilo malo, svakog je pitao bez obzira sta je dobio na testu. Po pravilu postavlja po jedno pitanje, ali ako si bio na granici i po 2. I malo ide u detalje... Znaci moguce je da na pismenom dobijes 7 a usmenom 6 i upise ti 6 tako je meni... Ali moja drugarica je polagala u septembru i bilo ih je dosta, tako da je usmeno pitao samo za vece ocene, a 6 odmah upisuje...

Имам питање у вези са ауторским правима: да ли предавање професора спада у домен ауторског права и да ли је дозвољено снимање предавања нпр. диктафоном за личне потребе (учење уз преслушавање)?
Дакле није у питању оригинални и уникатни производ његове личне креативности и иновативности, већ преношење већ постојећег знања, као нпр. математика, статистика и сл. ?

Имам питање у вези са ауторским правима: да ли предавање професора спада у домен ауторског права и да ли је дозвољено снимање предавања нпр. диктафоном за личне потребе (учење уз преслушавање)?
Дакле није у питању оригинални и уникатни производ његове личне креативности и иновативности, већ преношење већ постојећег знања, као нпр. математика, статистика и сл. ?

HE, није дозвољено. Вероватно спада у производ његове личне креативности и иновативности. Неки (фенси) факултети имају уџбеније тог типа, али нама вероватно нису потребни. Дакле, немојте то радити и кршити закон.

HE, није дозвољено. Вероватно спада у производ његове личне креативности и иновативности. Неки (фенси) факултети имају уџбеније тог типа, али нама вероватно нису потребни. Дакле, немојте то радити и кршити закон.

Замолио бих ако може мало прецизније, с обзиром да нисам правник: који је закон у питању и где бих могао на нађем текст тог закона (на које врсте ауторских дела се односи и сл.)?
Да ли то значи и да сам ја у основној школи кршио ова правила рецитујући пред широким аудиторијумом песме наших најпознатијих песника? Није ми баш логично поређење препричавања и излагања података који датирају од пре неколико стотина, па чак и хиљада година (нпр. математика) са оригиналним и уникатинм делима и изумима који утичу на финансијски просперитет аутора. :confused:

Back