Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gospodo, neophodna mi je hitna pravna pomoć ! Ovaj put bubanj me je izbacio - pa ne znam šta da kažem; Krivično procesno kod Đorđa Lazina, a Krivičmo posebni deo kod Nataše Delić. Ima li ikog ko ima ikakvog pojma o gore navedenim subjektima (da li ih treba menjati ili pak da idem u kafanu i napijem se) ?
Upomoć !!!

Gospodo, neophodna mi je hitna pravna pomoć ! Ovaj put bubanj me je izbacio - pa ne znam šta da kažem; Krivično procesno kod Đorđa Lazina, a Krivičmo posebni deo kod Nataše Delić. Ima li ikog ko ima ikakvog pojma o gore navedenim subjektima (da li ih treba menjati ili pak da idem u kafanu i napijem se) ?
Upomoć !!!

Delicka je ok , manje vise su svi isti kad je poseban deo u pitanju a Lazina menjaj ako mozes;)

Ja sam iz uporedne spremila oko 2/3 knjige, ostala poslednja kod Sime on me covek trece pitanje nije ni pitao dao mi 8. Ucila sam oko 2 nedelje, manje, vise....

Šta misliš, kako su pojedini ljudi sa 4 na vježbama i 115 bodova kao ja prošli na ispitu? :D
10...

Vezano za kartica... Mislim da ćete se svi složiti da je nemoguće, naročito u prvim nedeljama da ide papir i da se svi potpišu kao na ostalim faxovima.
Profesori maltene vode kampanju protiv kartica: i oni sada ne smiju da kasne kao ranije da im ne odbijaju od plate.

Naravno, svi na faxu se žale na neku neobavještenost, a realno ako čovjek ide na predavanja sve zasna instantno...

naravno neka predavanja su kao da je neko nacrtao jednu liniju po sred table i ti gledaš u nju....

objektivno, moguce je spremiti ispit od nekih 350 strana za nedelju dana, dnevno mozes da predjes 50ak strana, izvadis sustinu i to naucis, nije preporucljivo ali je moguce... ja sam upt spremio za 7dana okruglo... a uvod nisam stigao tumacenje, a i mrzelo me, te sam pao... naravno, uvek treba izaci ako imas iole znanja, nema cega da se plasis, slusao sam kako ljudi odgovaraju i blamiraju se, pa cak i prodju i oni sto nemau pojma i natucaju nesto... sad, svako ima svoj sistem ucenja, pa kako kome odgovara i sta je kome cilj...

a sto se tice predvanja, sto neko rece, stvarno ne verujem da se ikome desilo u istoriji pravnog da, recimo, da uslov za upis naredne godine a ne upise zbog neoverenog semesra, tj. neprisustva predavanjima.

Blago tebi ako moižeš dnevno 50 strana. Ali, najiskrenije to mislim ... meni to ne polazi za rukom, ja prelazim po deset, dvanaest strana, i komiram se potpuno ...:lol:

Bilo bi i mene kad bi mi neko sredjivao ocene, ali kad bi znao da sam jedino ja zasluzhan za taj prosek bio bih ponosan na sebe!

Ne bih se složio baš ima masa ljudi koji stvarno uče i tako imaju 10,00

S druge strane, ima onaj dio koji ima 10,00 zahvaljujući šupkanju ulizivanju, poznanstvu sa roditeljima (ovo naročito)" i sl. :( U šta sam se lično uvjerio na jednom od ova 3 ispita na kojima sa bio....

Al tako je bilo i u srednjoj i u osnovoj i tu nema spasa, i ja da sam profesor, teško da bih odolio iskušenju da sinu/kćeri dobrog prijatelja ne popustim malo....

Sto mu zakona !
Pa Gospodari zabranise promenu ispitivaca za sve koji se kane da poloze bar neki ispit sa trece godine. Videh neko obavestenje sto datira od januara tekuce godine. Da nije neka prvojanuarska shala, il` to oni ozbiljno ? Zna li ko ?
Ima li pravde na Pravnom fakultetu ?

Možeš da mjenjaš svaki 3. put, a i za godinu dvije i to se ukida, ovo je prelazna faza...

:rotf::rotf::rotf::rotf: Др. Војислав Шешељ је завршио факултет за годину и по дана и имао просек 9,57:mrgreen:

ma za 1 godinu... kolega, malo ste preterali... bice da je bilo 2,5 godine, na sarajevskom PF... ali njegove postdiplomske aktivnosti na nasem fakultetu potvrdjuju da se radi o izuzetnom pravniku... ;) iza njega po brzini studiranja ide asistent Vuletic... tako sam bar procitao i cuo...
p.s. covek je svejedno budala :lol:

ma za 1 godinu... kolega, malo ste preterali... bice da je bilo 2,5 godine, na sarajevskom PF... ali njegove postdiplomske aktivnosti na nasem fakultetu potvrdjuju da se radi o izuzetnom pravniku... ;) iza njega po brzini studiranja ide asistent Vuletic... tako sam bar procitao i cuo...
p.s. covek je svejedno budala :lol:

Иванић, негдашњи министар иностраних послова Републике Српске је на другом месту. За Вулетића се слажем да је будала.

Da li neko zna da li na pismenom delu kod Milosevica onaj istorijsk deo od 120 strana samo jedno pitanje?

Јесте колегинице. И то једно питање не знам како бих Вам описао... 2/3 тог једног (првог) питања су рецепција, Јустинијан, и онај део касније, а прва трећина је неки закон типа Корнелијев, Лицинијев и Секстијев, Хортензијев. Али ако положите писмени део на усменом Вас може питати историју. Хоћу да кажем да је потребно да све научите. Колико сам разумео остале колеге на испиту обично не пита историју, евентуално Јустинијанову кодификацију. Акценат је на имовинском праву.

Hvala klega! Ipak je bolje da to dobro naucim, jer to onako znam.

Волио бих када би неко од старијих колега рекао колико питања има на облигацијама које важе за један од најтежих испита на факултету (мислим око 150), А ИЗ РИМСКОГ ПРАВА 240 па која је то наука? Шта је то? За мене је то иживљавање. Научите Ви све, за сваки случај.

Back