Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vujo, kako si prosao iz Rimskog? Za Voju sam cula da se pitanja izvlace iz gomilice, u jednoj je izmesan stari i srednji vek (sve sa sintetickim pitanjima), a u drugoj izmesan srednji i novi (takodje sa sintetickim), a trece on sam postavlja, mada ako izvuces 2 sinteticka 3 ne postavlja. Cula sam da ne moze da se slusa kod njega-samo 4 ulaze...je l' to tacno?

Ma,prošao sam loše jer se nisam spremio. Test nije bio uopšte težak,i da sam se poštenije spremio i na vreme ponovio,ne bi bilo problema. Ne znam posle za usmeni,ali izvukao bih bar pozitivu. Ovako mi ostaje da se nadam da ću imati malo sreće sa žrebom i u aprilu.
Moja drugarica je polagala kod njega i morala je da ga čeka ceo dan. Čuvaj se provokacija,jer voli da zajebava one koji se prime. Njoj je npr,rekao da je falsifikovala Simin potpis u indeksu za poene. Ona mu odg da se potrudila i on ništa nije rekao. Znam da se kod njega dešava da ti kaže da si 2/3 položila i da trebaš još 1/3 u aprilu. U svakom slučaju,čudan je ali ako znaš,ne verujem ad će biti problema

:wink:Ma samo opusteno, Jovanovic je lik! Vazno ti je da znas osnovne stvari - izvlacis 3 pitanja i dovoljno je da na svako kazes po desetak recenica. Ne moras mnogo detaljisati osim, naravno ako ne odgovaras za vecu ocenu. Hoce i da pomogne ako zastanes ili pogresis. Nemas razloga za brigu, ako si iole ucio. A, vecina studenata sprema po Kosuticevoj knjizi!

Hvala za info.:D Učim iole,to je radnja koja u mom slučaju još uvek traje;)

Hvala tarabice, jos cu se raspitati. Nemam bas vremena da ih slusam u ovom roku, polazem Nasledno za 10-ak dana. Usput, jel znas mozda (ili neko od vas) kakav je S. Panov na ispitu iz Naslednog? Kakve zadatke i koliko daje na pismenom delu i sta je uslov za usmeni??? Jako mi je hitno, pa AKO NEKO NESTO ZNA PISITE!!! Pozz!

Da te ne slažem, ali kad sam ja polagala nasledno kod Panova nije bilo testa, jedino ako je sad uveo:? Nije bilo ni zadataka. Odgovaraš na tri pitanja i to je to - dobra stara vremena :wink:

Moja drugarica je polagala kod njega i morala je da ga čeka ceo dan. Čuvaj se provokacija,jer voli da zajebava one koji se prime. Njoj je npr,rekao da je falsifikovala Simin potpis u indeksu za poene. Ona mu odg da se potrudila i on ništa nije rekao. Znam da se kod njega dešava da ti kaže da si 2/3 položila i da trebaš još 1/3 u aprilu. U svakom slučaju,čudan je ali ako znaš,ne verujem ad će biti problema
Hvala za info. Je l' cuo jos neko za to polaganje 2/3 ispita, belezi li on nesto u indeks ili kod sebe? Sta ako ne dobijemo njega?

Brate, kako je bilo? Koja si pitanja dobio? Koliko te dugo pitao, jel davio puno, dosta podpitanja i to? Unapred hvala. :-D

Pa bilo je ekstra,Zika je ekstra profesor,hoce da pomogne i postavlja dosta podpitanja,ali samo da bi ti pomogao,nece da te zbuni,imas dosta vremena da napises koncept kad dobijes pitanja,da bi polozio moras da znas sva tri,ako ne znas bar jedno bolje odmah vrati pitanja,jedna devojka pre mene je prva dva znala ekstra a zadnje nesto jedva malo i Zika je oborio,mada generalno nije obaro puno ljudi bar kad sam ja polagao!
znaci i za 6 i za 10 moras sve da znas samo je razlika koliko ce on da ti pomaze i da te navlaci na odgovore,sto meanje to veca ocena,kod mene se dvoumio izmedju 7-8 i pitao me jel hocu jos jedno pitanje za 8 a mene mrzelo,smorio sam se,cekao sam da dodjem na red od 9 do 3:D

Pa bilo je ekstra,Zika je ekstra profesor,hoce da pomogne i postavlja dosta podpitanja,ali samo da bi ti pomogao,nece da te zbuni,imas dosta vremena da napises koncept kad dobijes pitanja,da bi polozio moras da znas sva tri,ako ne znas bar jedno bolje odmah vrati pitanja,jedna devojka pre mene je prva dva znala ekstra a zadnje nesto jedva malo i Zika je oborio,mada generalno nije obaro puno ljudi bar kad sam ja polagao!
znaci i za 6 i za 10 moras sve da znas samo je razlika koliko ce on da ti pomaze i da te navlaci na odgovore,sto meanje to veca ocena,kod mene se dvoumio izmedju 7-8 i pitao me jel hocu jos jedno pitanje za 8 a mene mrzelo,smorio sam se,cekao sam da dodjem na red od 9 do 3:D

Ekstra. Hvala ti puno. A koja si pitanja dobio, ako nije tajna? :D

Ja sam danas polagao kod Jovanovića. Lik je extra,nije ni čudo što ga hvale. Ovako deluje malo namršteno,ali je stvarno korektan. Ono dokle sam ja polagao,samo troje je palo. Pomaže ti ako zastaneš ili ne možeš da se setiš.Izvlači se cedulja,pa koncept,pa odgovaranje. Meni su zapala pomalo glupa pitanja(moje subjektivno mišljenje)
Pojam uvoda u pravo
Sadržina pravnog akta
Vrste tumača prava
Uglavnom su pitaja po lekcijama i nema nekih zavučenih. Obično je jedno iz prvog dela,neko koje podrazumeva normu,akt,odnos,primenu itd i jedno oko tumačenja

Back