Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ljudi molim vas jos jednom da li je neko polagao kod Vuckicke? Kakva je??

Ja sam polozila kod Vucicke u septembru bez problema, doduse i ucila sam posteno da se razumemo. Ne davi i ne cedi puno, ali osnovne stvari moras da znas naravno. Zna da postavi podpitanje, ali samo da proveri da li si ucila sa razumevanjem i da li znas o cemu pricas. Ja sam odusevljena njenim odnosom prema studentima na ispitu, ili je to bio slucaj tog dana. Ponovo bih izasla kod nje rado. Moguce je i da te pita za licno misljenje, mada je to retko i nece uticati na ishod ispita. Postoji fama oko nje bez razloga. I to je uglavnom od ljudi koji su pali jer nisu znali kad je donet sretenjski ustav i sl., pa su onda ispred kabineta kukali kako je vestica. (to sam videla svojim ocima. ) Samo rastereceno i SRECNO!!!

Ispit iz rimskog kod Milosevica u sustini nije tezak. Test je relativno lak, izgleda kao kolokvijum kod Vuletica: - skoro pola testa su obligacije; - esej je za jednu grupu bio iz delikata, a za drugu grupu stipulacija; - jedno pitanje iz postupka; - jedno iz naslednog; -jedno prevod latinskih izraza; - jedno iz porodicnog... manje vise to je to sto se tice testa. Usmeno te pita ako si tacno uradio pola testa i pita ono sto si radio na testu.
Ako ima jos pitanja samo recite :D

Da pomognem drugima kad već sebi nisam znao. Danas su kod Polojac bila otprilike ova pitanja:
litis contestatio
capitis deminutio maxima
legatum per damnationem
fideiusso
šta ne može biti predmet posluge,a šta depozita
šta je suprotno od actor,fructus naturales,damnum emergens ...
ujednačavanje prava-koje doba
puno izvora-koje doba
velika uloga jurisprudencije-koje doba
kodifikacije-koje doba
beati possidentes
superficies solo cedit
državina(izvedena,prava,zakonita,savesna)
veliko pitanje je bilo da uzmemo neki civilni delikit sem rapina i da napišemo sve što znamo o njemu

Ispit iz rimskog kod Milosevica u sustini nije tezak. Test je relativno lak, izgleda kao kolokvijum kod Vuletica: - skoro pola testa su obligacije; - esej je za jednu grupu bio iz delikata, a za drugu grupu stipulacija; - jedno pitanje iz postupka; - jedno iz naslednog; -jedno prevod latinskih izraza; - jedno iz porodicnog... manje vise to je to sto se tice testa. Usmeno te pita ako si tacno uradio pola testa i pita ono sto si radio na testu.
Ako ima jos pitanja samo recite :D
Mora li na usmeni da se izlazi,ja sam cula da ako dobro uradis kolokvijum,dobijes 6 i ako si zadovoljan tom ocenom,ne moras usmeno da odgovaras?

Ljudi koga predlazete za Ustavno? Imam pravo izbora u sledecem roku, pa bi valjalo iskoristiti ga-da ocistim vec jednom drugu god! Pomozite please! Stvarno ne znam koga da biram - Markovica, Vucicku ili Petrova ?!?! :confused::?

Ja sam polagala kod Petrova, vrlo je korektan. Ne moraš opširno da pričaš, ali je važno da ono što kažeš bude tačno. Kažu da je blaži prema starijim studentima nego prema mlađim, ali ne znam koliko je to tačno.
Ako ti nije cimanje idi da slušaš ispit kod sva tri profesora, pa onda odluči kod koga ćeš polagati. Pozdrav :smile:

Vujo, kako si prosao iz Rimskog? Za Voju sam cula da se pitanja izvlace iz gomilice, u jednoj je izmesan stari i srednji vek (sve sa sintetickim pitanjima), a u drugoj izmesan srednji i novi (takodje sa sintetickim), a trece on sam postavlja, mada ako izvuces 2 sinteticka 3 ne postavlja. Cula sam da ne moze da se slusa kod njega-samo 4 ulaze...je l' to tacno?

Ja sam polagala kod Petrova, vrlo je korektan. Ne moraš opširno da pričaš, ali je važno da ono što kažeš bude tačno. Kažu da je blaži prema starijim studentima nego prema mlađim, ali ne znam koliko je to tačno.
Ako ti nije cimanje idi da slušaš ispit kod sva tri profesora, pa onda odluči kod koga ćeš polagati. Pozdrav :smile:

Hvala tarabice, jos cu se raspitati. Nemam bas vremena da ih slusam u ovom roku, polazem Nasledno za 10-ak dana. Usput, jel znas mozda (ili neko od vas) kakav je S. Panov na ispitu iz Naslednog? Kakve zadatke i koliko daje na pismenom delu i sta je uslov za usmeni??? Jako mi je hitno, pa AKO NEKO NESTO ZNA PISITE!!! Pozz!

50.put da pitam. Zna li neko kako Jovanović ispituje,šta mu je bitno,šta mu je manje bitno i tako to.Ja učim po Košutičevoj knjizi

:wink:Ma samo opusteno, Jovanovic je lik! Vazno ti je da znas osnovne stvari - izvlacis 3 pitanja i dovoljno je da na svako kazes po desetak recenica. Ne moras mnogo detaljisati osim, naravno ako ne odgovaras za vecu ocenu. Hoce i da pomogne ako zastanes ili pogresis. Nemas razloga za brigu, ako si iole ucio. A, vecina studenata sprema po Kosuticevoj knjizi!

Back