Jos jedno pitanje, jel je tezak engleski za polaganje, iz cega se sastoji test, nisam ga jos nijednom polagao pam cisto interesuje, moracu njega da prijavim u aprilu jer moze samo jedan da se prijavi, ako je slican kao latinski onda nije opasno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
usladic:Evo, sad nadjoh podatak na www.infostud.com :
Finesa
razvoj intelektualnih veština - Rada Končara 1a, 011/344-50-15, 344-49-53
pa pozovi i raspitaj se
cicos - macos:Za engleski treba jedna knjiga sa pravnickim tekstovima od oko 100 i kusur strana. Pismeni deo testa se sastoji od:
- 1 vezbanje: imas tekst, kao neki slucaj (npr, Beatles tuzili neku diskografsku kucu da su im uzeli pare) i posle teksta imas 6 recenica i treba da zaokruzis da li su te recenice tacne ili ne. Dakle, poenta je da se vidi koliko si skontao tekst.
- 2 vezbanje: imas tekst sa prazninama, a van teksta ti stoje reci i sintagme koje treba da ubacis u praznine (reci tipa: judge, police, ali i ima nekih sto nisam imala pojma sta znace, te sam ih ubacila nakon sto sam ubacila ove koje sam znala)
- 3 vezbanje: recenice sa ponudjena 3 odgovora. Tu uglavnom treba da znas engleske nazive za pojedine pravnicke institute. Ima lakih (tipa marriage), ali ima i nekih bas teskih. Po meni je to 3 vezbanje najteze.
Inace, pismeni deo i nije tezak; licno uradila sam ga, a da knjigu procitala nisam. Doduse, dobro vladam engleskim, pa sam mahom isla na svoje znanje. Vidjala sam ljude koji su nosili recnike i koji bas ne znaju engleski, prepisivalo se samo tako, tako da test prolazi ko hoce.
Usmeni deo je najgori, zato sto profesorka trazi da prepricas (ispricas maltene napamet) 3 teksta i ne voli kada pricas nesto sto nema u tekstu, a sto si, npr, procitao iz Uvoda u pravo ili tako necega. :sad:
iuris:Ok, hvala jos me interesuje me da li treba da ucim vremena, glagole, imenice, kao sto u latinskom ima konjugacija i deklinacija? Koliko kosta knjiga i da li ima vise knjiga,da je potrazim u skriptarnici?
Kolika je slicnost sa latinskim, ja dosta znam znacenja reci samo imam problem sa veznicima i predlozima tu sam najslabiji, da li se to sve iz knige moze nauciti.
Pisi sve sto znas, pozdrav.
radno je najmanji problemgica:Iz cega bre da spremam radno?
Obavezno pita i za 6,s tim sto te pita ono sto si uradila na testu; verovatno da proveri da li si prepisala......... Znaci- ne postavlja dodatna pitanja! to radi u slucaju da zelis vecu ocenu od 8! pozzpravnica:-):ima li nekoga ovde da je skoro polagao rimsko kod Milosevica,da je prosao test,uradio otprilike za 6 i da ga pritom nije posle pitao usmeno,nego samo upisao ocenu..?Znam da je malo verovatno,ali cula sam da je nekima i tako bilo...
marijat:ima li nekog ko je polagao kod aleksandre politicku u ovom roku?
Fora je da o;ni znaju na kom si predavanju bio, a na kom nisi. A ne verujem da ce moci neko da provlaci umesto tebe jer je ceo fakultet pod kamerama. Bas ce nam biti lepo..........Ubise nas.колачић:kolege, koja je fora sa ovim identifikacionim karticama, mislim kako ce to funkcionisati? hoce li moci da neko umesto drugoga provuce karticu kao da je ovaj prisutan? i gde se preuzimaju, koji je to kabinet?
Cekaj, cekaj, da li neko zaista veruje da ce neko za svakog studenta pre nego mu overi semestar prvo da ocitava karticu, a onda i da gleda 200 snimaka od svakog dana da bi video da li je bio. onda ce se studiranje sastojati od stajanja u redu za overu semestra. verujem da ce moci neko drugi da ispegla karticu i to je to, jedino ako ne bude fazon sa otiskom prsta, ali koliko sam obavesten, to nisu uzimali. Kako god, srecno vam bilo!ludoluda:Fora je da o;ni znaju na kom si predavanju bio, a na kom nisi. A ne verujem da ce moci neko da provlaci umesto tebe jer je ceo fakultet pod kamerama. Bas ce nam biti lepo..........Ubise nas.