Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drage kolege,
da li ste znali da oni koji studiraju po starom statutu, znaci 3 i 4 godina, mogu u aprilu da prijave 2 ispita iz prethodne godine?!!!!!
Kako sada radi studentski parlament.
Ha.
Bilo je krajnje vreme da neko stvarno pocne da se ozbiljno zalaze za nas studente.

Jel moze neko da mi kaze kod kog asistenta ili profesora moze da se vezba predmet tako sto bi za jedan dan isao na 4 casa vezbe, a ne 2 puta nedeljno po dva casa, generacija sam 05/06, predmeti su porodicno, nasledno ili politicka ekonomija, znaci bilo koji od ta tri predmeta. Samo ako bi moglo da se obavi u jednom danu, jer verovatno drze vezbe nekolico casova dnevno, nadam se 4.
Kod Ivana Dokica iz krivicnog je moglo.
Jako mi je bitno javi te mi se sto pre, hvala veliko unapred, moze i privatna poruka.

E tek sam se skoro registrovao na forum i to samo zbog toga da pricam sa vama sa Pravnog fax-a. Ja cu od oktobra (nadam se) postati vas kolega,pa mi je trenutna preokupacija prijemni ispit. Potrebna mi je svaka informacija za koju vi mislite da je bitna da znam za prijemni. Jel se secate tipa pitanja iz istorije ili neki primer cisto da znam na koju su im foru pitanja ;) .... I naravno kako ste inace zadovoljni faksom?
Molim da ne odgovaraju na ovo ljudi kojima nikako ne ide na faksu pa da me razuveravaju da li da ga uopste upisujem :)

Stefan_88_BB:
E tek sam se skoro registrovao na forum i to samo zbog toga da pricam sa vama sa Pravnog fax-a. Ja cu od oktobra (nadam se) postati vas kolega,pa mi je trenutna preokupacija prijemni ispit. Potrebna mi je svaka informacija za koju vi mislite da je bitna da znam za prijemni. Jel se secate tipa pitanja iz istorije ili neki primer cisto da znam na koju su im foru pitanja ;) .... I naravno kako ste inace zadovoljni faksom?
Molim da ne odgovaraju na ovo ljudi kojima nikako ne ide na faksu pa da me razuveravaju da li da ga uopste upisujem :)

Za prijemni i pitanja prekopaj malo po ovom forumu, dosta je pisano, davao sam i neke primere. U aprilu bi trebalo da izadje materijal za pripremu prijemnog u kome se nalaze svi testovi koji su bili na prijemnim ispitima od kada su oni uvedeni neke '96. ili '97.
E, sad onaj drugi deo. Iako ima mnogo kolega koji nisu zadovoljni iz razloga koje si naveo i drugih poznatih razloga, ja sam zadovoljan, pravo je definitivno nesto cime hocu da se bavim u zivotu i sada ne bih ponovo upisivao nista drugo, iako je pre upisa bilo raznih varijanata. Istina je da bi imao uspeha treba MNOGO da se radi, ali rad se isplati, znam iz licnog primera, na cetvrtoj godini sam bez obnavljanja i prosek mi je 8,6. Ali, u to je ulozeno dosta truda. E, sad, kako funkcionise ovaj novi sistem po Bolonji, ne znam, verujem da je nesto teze u smislu veceg broja obaveza, ali ako se ozbiljno radi, mislim da je moguce.
Ako ti treba jos nesto, pitaj...

@stefan88bb Najbolje da nabavis knjizicu sa svim testovima do sada, videces i sam to su test pitanja, znaci ucis podatke: godine, imena vladara, nazive i sl. Iz srpskoh imas isto test pitanja npr koje su glasovne promene izvrsene u odredjenoj reci, da prepoznas pesmu i autora po stihu...

Ma jako mi je bitno da znam sta se izbacuje iz istorije.Jel to moze da se sazna nekako iako ne ides na te pripreme? A srpski mi je ,sto se gramatike tice najmanji problem...Na knjizevnosti cu morati da poradim.A kako da nabavim te knjizice i te testove od ranijih godina? Samo da ja upadnem na fax,na budzet naravno,posle cu ja razmisljati o Bolonji i tome.sve u svoje vreme ;)

@stefan bb Dosad je bila zbirka tih testova da se kupi u skriptarnici na faksu. Izbacene delove iz istorije mozes da vidis od nekog ko ide na pripreme, ili je isao prosle godine. Na pripremama iz istorije ionako samo podvlace potrebne podatke i kaze im nekoliko lekcija koje su izbacene.

tarabica,mislim da je tesko da cu moci da nadjem nekog ko ide na pripreme jer sam iz Bajine Baste.Mislim da odavde niko ne ide.A sestra mi je u Bg,recicu joj u skorije vreme da ode do faksa i vidi za zbirke.Ako neko nesto ima na kompu,neka pitanja ili bilo sta slicno neka mi posalje ako ga ne mrzi na stefanbb88@yahoo.com.Moram videti da saznam sta se izbacuje i koje lekcije,a sta je bitno.Ako neko zna nesto konkretno neka pise.Unapred hvala i veliki pozdrav za sve buduce kolege.

Ma ne likujem, ozbiljno mislim. Ovo trece mesto pored sva tri treca mesta u poslednje tri godine je posebno, zato sto je i njihov takmicar osvojio trece mesto u individualnoj kategoriji, a toga do sada nije bilo. Do sada je u ovome dominirao PF NS.

Hvala na cestitkama! :) Steta sto niije bilo vise fakulteta...

kampanjac:
Nisam citao ranije postove ali da ne zna neko koga su uhapsili sa pravnog pre neki dan. Valjda je to neka zena sa nekog od saltera. Da ne zna neko mozda? Znam da to nije tema ali me interesuje.
Uhapsena je BRANISLAVA S.,referent za studentska pitanja8-)
rubiroza78:
Ma sve te sa saltera treba pohapsiti.
Stanje se popravlja......Mnogo manja guzva neg' ranije:-)

Back