Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako si ranije spremala Ustavno, sigurno ti nije sve isparilo iz glave i 13 dana moze da bude dovoljno da ga spremis koliko-toliko (za neku vecu ocenu, vec malo teze).
Sto se vezbi na II tice, preporucujem Politicku, Nasledno i Ustavno kod Petrova.
A sta preporucujete da se vezba u III?

Ako je ucila prethodno, moze da obnovi za 13 dana super! Ali ako nije...NEMA SANSE!

Sto se tice vezbi na drugoj godini, definitivno Politicku ekonomiju i Nasledno pravo. Ne razumem sto da vezbas Ustavno, sta tu ima nejasno? Ako si dobro savladala Uvod u pravo, Ustavno ce ti biti potpuno ok. Jedino je obimno.

*Zvoncica*:
E ljudi ja sam sada druga godina(da,da :D )Pa da vas priupitam na sta je najbolje da idem na vezbe od tri ponudjena predmeta-Ustavno,Krivicno i Stvarno?Da idem na neku strucnu?I tako...pa pricajte ako imate neke preporuke.Hvaaalaaaaa :D
Ja iskreno preporucujem krivicno. Doduse,ja sam isla na vjezbe kod Vukovica,ne znam kakve su vjezbe kod ostalih. Meni je krivicno najtezi predmet na 2. i ujedno najzanimljiviji tako da te vjezbe ne mogu da ti budu dosadne,a ima mnooogo teskih stvari koje ces mnogo bolje da 'svaris' na vjezbama. Vjezbala sam i ustavno i nasledno,od ustavnog odustala posle 1. semestara jer na vjezbama samo 'zvacete' knjigu,a nasledno mi je takodje bilo super i mnogo koristilo na ispitu. ,ali posto ti mozes stvarno onda uzmi njega. HVALA na savjetima za ustavno svima,mislim da necu ni prijavljivati. Pokusacu ovih dana da predjem knjigu cisto za sebe,pa u januaru. A to za novu knjigu-pa sve i ako stignu da je napisu bilo bi skroz nelogicno da stara ne vazi bar do aprila! pozz P.S. Sto se tice strucne,ja se grozim tih ljudi u takvim grupama koji se ponasaju kao da su vec doktorirali ali ako to mozes da podneses i da se foliras isto kao i oni,idi na strucnu iz ustavnog,ako izdrzis do kraja isplatice se.

Nasledno da vezba, da bi lakse resavala slucajeve, a ne posle napamet da uci. A i zanimljivo je.
Ja sam krivicno posle porodicnog prvo spremala, i svi su se cudili, kao tesko, ali meni je jako zanimljivo, iz prve sam polozila kod Delicke. Sto znaci da je sve individualna stvar.

Nasledno je fantasticno kod Balse i dosta pomaze ako ides kod Antica. Inace, to su meni bile najzanimljivije vezbe na II. Po mom misljenju, Ustavno je itekako korisno vezbati kod Petrova, ako ides kod njega posle na ispit. Svoje vezbace pusta, pogotovo ako imas najmanje 3 na vezbama. Krivicno sam vezbala kod ******* i zali boze izgubljenog vremena.
Sto se tice spremanja Ustavnog za 13 dana, licni primer! Dala ga u oktobru kod Petrova, spremala ga intezivno 10 dana (a isla na vezbe). Sve se moze, kad se hoce. Naravno, sve zavisi od prethodnog znanja.
Nego, sta vezbati u III?

ivana bg:
i ja bih isto, ludoluda. ali, koliko sam shvatila, kada budemo dobili raspored poaganja, nema veze da li smo isle pre podne, mogu da nam zapadnu i profesori iz druge smene, i onda
pocinjes da dolazis na predavanja kod onog ko ti je zapao.....

ja sam zakljucila to po sledecim stvarima:
1. Vezbe iz Uvoda: Svima iz prepodnevne smene traze da rade po knjizi Cavoskog, a svima iz popodnevne po Kosuticevoj
2. Hasanbegovic je rekla na predavanju kako ce ona dobiti trecinu nas iz popodnevne smene da ispituje, a u popodnevnoj su tri profesora uvoda.
3. A onda je jos neko od profesora reko kako je gotovo siguran da ce biti po tom metodu

E sad, sta nam je tu nam je.

ludoluda:
Ma za predavanja sve ja to znam, ali radi se o tome da mi bolonjski zamorcici nemamo pravo da biramo ispitivaca, nego koga nam odredi kompjuter, tj. imas pravo da biras ako dva puta padnes, pa kad treci put polazes. Zato mi je bolje da idem na predavanja u svojoj smeni i slusam profesore kod kojih cu polagati. Uostalom bolja je popodnevna, tu su Kosutic, Milosevic, a to je bolje nego Cavoski i Bujuklic, bar kako sam ja izvagala. Pre bih varijantu prve dvojice na ispitima. :smile:

Miloseviceva predavanja ti nece pomoci (citaj : ni malo), tako da ti je savrsena kombinacija da ides kod Zike na predavanja, a kod Milosevica na ispit.

Moj predlog, a ti kako hoces ;)

A vec sam primetila da ovde neki zesce smaraju. Ocigledno da nemate sta da pitate, pa vodite tudju brigu, i gledate moje postove. To samo dokazuje koliko ste opterecene sa mnom.
Toskana..haha...ja se samo nasmejem kad vidim tvoj nick :-) Idi bolje cuvaj i VASPITAVAJ to dete sto si rodila, nego sto zujis na netu :-)

Nema danas rasporeda :-(

Nemoj da zezas? A jooooj, bas su kreteni. Malo im je ovo sto su nam uradili, juce su mnogi izgubili ceo dan :-(

U pravu si, nasao si pravu rec :lol: Meni samo nije jasno kako jedna zena s malim detetom ima toliko vremena na pretek!? Posebno da vodi rasprave i provocira. Uzas!

Back