Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gotovi kolokvijumi :D. Mislila sam da ce uvod biti tezak ali i nije bio mnogo.
Ja povremeno odem kod Sime na predavanja, ne mislim da je gubljenje vremena posto covek lepo objasnjava. Mada je lako i uciti iz knjige posto nije lose napisana tako da i ne idem bas stalno na predavanja. Jovanovica nista ne razumem, tako da sam skoro prestala da idem.

Samo da pitam nesto sto me muci citav dan. Da li ja moram da imam ona dva potpisa koja mi trebaju za overu semestra bas iz vezbi koje mi je kompijuter izbacio kao obavezne? Ako su meni npr. bile obavezne vezbe iz rimskog i tradicije, pa sam se prijavila na vezbe iz uvoda, i sad ne idem vise na vezbe iz rimskog, da li mi se priznaje ako ja dodjem da overim semestar samo sa potpisima iz uvoda i tradicije. Hvala na odgovorima.

Resio sam da odustanem od rimskog, tj. da ga ostavim za april, a da za januar naucim uvod i uporednu...Sta mislite o tome, valja li sprovoditi takav plan?

Mislim da treba da izlazis na sve ispite. Nikad ne znas kad ce da ti se posreci... Ako nista drugo bar ces da pokusas... Uvek postoji sansa da polozis,to zavisi od mnogo faktora a ne samo od toga koliko si dobro spremio ispit. To je bar moje misljenje...

Ja sam prvo mislila da izadjem na sve ispite, ali onda sam razmislila i zakljucila sam da je bolje da se fokusiram na dva teza predmeta i da probam da njih polozim a laksi da ostavim, tako da cu najverovatnije tradiciju ostaviti za april. Mogla bih i nju u januaru ali onda bih slabije spremila ova dva a pogotovo bih htela rimsko odmah da otkacim.

Resio sam da odustanem od rimskog, tj. da ga ostavim za april, a da za januar naucim uvod i uporednu...Sta mislite o tome, valja li sprovoditi takav plan?

Pokusaj rimsko u januaru... Ipak je rimsko predmet koji zahteva malo vise rada (pogotovo sto sva tri profesora na ispitu traze drugacije) i to je ispit koji ne znas iz kog puta ces da ga polozis (ja sam ga polozila iz treceg puta, ali sve je to relativno), a vec od februara te cekaju novi predmeti, nove vezbe i opet ces odugovlaciti sa rimskim... to je moj savet...

Hvala vam kolege, resio sam da polazem uporednu i rimsko, a ako stignem da naucim, onda i uvod... Zika mi je ispitivac, pretpostavljam da sam najebao... Cuo sam da lako obara, i da je razlika izmedju 6 i 10 veoma mala...
Ja sam za njega cula je korektan na ispitu i da se trudi da izvuce maksimum od svakog studenta, samo ne smes bas da lupis neku glupost, onda odmah obara. Dobro je to sto ne insistira toliko na latinskim izrekama kao drugi profesori.

Hvala vam kolege, resio sam da polazem uporednu i rimsko, a ako stignem da naucim, onda i uvod... Zika mi je ispitivac, pretpostavljam da sam najebao... Cuo sam da lako obara, i da je razlika izmedju 6 i 10 veoma mala...

Drago mi je da ces polagati i rimsko u januaru... Zika ti postavi tri pitanja, ali to nije bukvalno tri pitanja, ti das tri odgovora, nego on jedno po jedno pitanje prosiruje i zeli da vidi da li ti -vladas- knjigom.. Korektan je i stvarno pomaze, ali, ne treba sad to da zloupotrebis i krenes da odvaljujes neke gluposti...

Kolege,kada ce se znati da li imamo onih 30%? Hvala!!! :D

Tih 30%, obicno bude smanjeno na 20% ili cak 10%, tako da nemoj da brines, ali, opet za svaki slucaj- budi redovna nekoliko nedelja i to je to... Stvarno su smanjili kriterijum, ali, prosle godine je bilo nekoliko kolega koji su imali probleme zbog toga (pr. nemaju nijedno prisustvo iz nekog predmeta :eek: ).. NEMOJ BRINUTI ZA TO, A ONI OBICNO PRED KRAJ SEMESTRA POSTAVE NA NETU, PA MOZES DA PROVERIS (ISTI PRINCIP KAO I ZA PREGLED KAD SU TI ISPITI I SL..)

Tih 30%, obicno bude smanjeno na 20% ili cak 10%, tako da nemoj da brines, ali, opet za svaki slucaj- budi redovna nekoliko nedelja i to je to... Stvarno su smanjili kriterijum, ali, prosle godine je bilo nekoliko kolega koji su imali probleme zbog toga (pr. nemaju nijedno prisustvo iz nekog predmeta :eek: ).. NEMOJ BRINUTI ZA TO, A ONI OBICNO PRED KRAJ SEMESTRA POSTAVE NA NETU, PA MOZES DA PROVERIS (ISTI PRINCIP KAO I ZA PREGLED KAD SU TI ISPITI I SL..)

Ok,hvala!!! :) :) :) :) :)

Na sajtu faxa objavljeno je da se do 17 novembra vrse prijave ispita za jaanuarski ispitni rok. Gde se te prijave kupuju i kome se predaju?

Kolega, koliko sam ja skontala, ti si prva godina- ja mislim da je tebi izasao raspored jos odavno (jer prvacima, automatski, izlazi raspored ispita u januaru i prijavljeni su vam svi ispiti, tako da nemas sta da prijavljujes), je l sam u pravu? A, to je obavestenje za one koji nisu sad upisali prvu godinu...
------Kasnije ces, za SLEDECE ispitne rokove, ti sam da zaokruzujes na koje ispite zelis da izadjes i ostalo, ta prijava se nalazi ispred skriptarnice i ne kosta nista.. Nadam se da sam ti dobro objasnila:rumenko::?::?::?:

necu da se prijavim za elektronsku prijavu iz prostog razloga sto to nema sentimentalnu vrednost, kao kad imas papir u rukama, pa presavijes, pa ubacis u sanduce i prekrstis se na sred onog avetinjskog mesta.
eto to je jedan razlog a drugi je sto nemam poverenja, moz' to i da omane... mada svaka cast, ko voli nek' izvoli, generalno dobra fora

Back