Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zdravo svim (potencijalnim) buducim kolegama !
Jos uvek sam u dilemi sta upisati (a naravno jedna od bitnijih varijanti su prava u Beogradu), pa bih zato volela da mi neko od buducih kolega (po mogucstvu mladjih - zbog bolonje) malo "objasni" kako je tamo, kako vam se svidja fakultet, predavanja, profesori i gradivo (da li je to ono sto ste ocekivali ?) ?
Puno pozdrava za sve buduce pravnike

Jos uvek sam u dilemi sta upisati (a naravno jedna od bitnijih varijanti su prava u Beogradu), pa bih zato volela da mi neko od buducih kolega (po mogucstvu mladjih - zbog bolonje) malo "objasni" kako je tamo, kako vam se svidja fakultet, predavanja, profesori i gradivo (da li je to ono sto ste ocekivali ?) ?

Ma, ne upisuj ovo!
8-)

Ja sam upisala 2005 i mi smo kao neki zamorcici za bolonju tako da se skoro nista nije promenilo,a za bolonjce je, po meni, mnogoooo bolje, naravno ako zelis da ucis, dosta predmeta je promenjeno, neki su prebaceni u prvu i drugu...neki su spojeni, ali ima dosta novih knjiga, koje obuhvataju samo srbiju pa ne moras da ucis neke totalno nebitne stvari, kao mi, recimo crnu goru i slicno.
Sto se profesora tice, kad stupis u kontakt sa studentima sve ces saznati, kod koga moze skripta, kod koga mora knjiga, ko je kakav prema studentima i slicno, ali veruj mi da ces se naslusati razlicitih prica...
Predavanja...postoje neka na koja vredi ici, ali posto ce tebi biti obavezna,uveli su sad neke cip kartice za identifikaciju prisustva, moraces na sva...recimo na prvoj godini jedina predavanja koja su meni znacila su kod zike bujuklica iz rimskog...vezbe su manje vise dosadne, ali opet sve zavisi ko ih drzi..
Eto, ako te jos nesto konkretno zanima...pitaj:)

@Maraja666

Mene zanima:
1. Kakvi su uslovi da bi se upisala 5. godina, odnosno da bi se skolovao za mastera. Da li je potreban odredjen prosjek, ili kolicina bodova, ili je potrebno da se samo zavrsi 4. godina faxa.
2. Primijetio sam da se engleski jezik spominje kao vjestina. Da li ocjena iz jezika ulazi u prosjek.ili ne?
3. Isto i za informatiku.

Cao svima !

@Maraja666

Hvala ti na objasnjenjima ! Imam samo jedno pitanje: "Da li je to ono sto si ocekivala kada si se odluzivala za prava ?" ! Puno pozdrava od Maje

Iskreno, ocekivala sam malo vise aktivnosti recimo na vezbama i predavanjima, ali prosto kod nekih profesora se to svodi na puko citanje knjige i to je to, ali opet ima i onih drugih koji se potrude da urade neku prezentaciju, da ucine malo zanimljivijom suvoparnu materiju...
Sve zavisi sta ocekujes i kako se snadjes:) Ma, bice ti ok, samo ako to volis. Pozdrav

@Maraja666

Mene zanima:
1. Kakvi su uslovi da bi se upisala 5. godina, odnosno da bi se skolovao za mastera. Da li je potreban odredjen prosjek, ili kolicina bodova, ili je potrebno da se samo zavrsi 4. godina faxa.
2. Primijetio sam da se engleski jezik spominje kao vjestina. Da li ocjena iz jezika ulazi u prosjek.ili ne?
3. Isto i za informatiku.

1. sve zavisi kada upises, jer generacija upisana 2005. studira 4 godine i ima zvanje mastera, a sve generacije posle studiraju 5 godina da bi stekle zvanje master, i nije potreban nikakav prosek, vec samo zelja da se dalje studira.

2. Ne, ali ga moras poloziti do kraja druge godine, a drugi strani jezik do kraja 4.
3. Informatika ulazi u prosek studentima upisanim pre 2006,u okviru izbornog predmeta, a bolonjcima ne.
Pozdrav...

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Наставно-научно веће Правног факултета Универзитета у Београду, на седници одржаној 24. децембра 2007. године донело је

ОДЛУКУ

Због недовољне обавештености студената да електронско евидентирање присуства представља услов за оверу зимског семестра школске 2007/2008. године, као и због кашњења са применом електронског евидентирања присуства студената на предавањима, Наставно научно веће Факултета на седници од 24. децембра 2007. године донело је одлуку да се свим студентима уписаним на Факултет 2006. и 2007. године а који су уписали III односно I семестар омогући овера зимског семестра.

Истовремено, одлучено је да студенти за оверу летњег семестра морају да имају 30% евидентираног присуства на предавањима из свих предмета чија се настава одржава у летњем семестру и потпис са вежби из предмета који им је одређен за вежбање.

Скрећемо пажњу студентима да, према правилима за вредновање предиспитних активности, у оквиру сваког наставног предмета морају да остваре најмање 30 поена да би изашли на испит.

Београд 26.ДЕЦЕМБАР 2007. године ИЗ СЕКРЕТАРИЈАТА ФАКУЛТЕТА

ОВЕРА СЕМЕСТРА ЗА СТУДЕНТЕ КОЈИ СЕ ФИНАНСИРАЈУ ИЗ БУЏЕТА И САМОФИНАНСИРАЈУЋЕ СТУДЕНТЕ

I И II ГOДИНЕ

ОВЕРА ЗИМСКОГ И УПИС ЛЕТЊЕГ СЕМЕСТРА ЗА ШКОЛСКУ 2007/2008. ГОДИНУ ОБАВЉАЋЕ СЕ ОД 09. ЈАНУАРА ДО 08. ФЕБРУАРА 2008. ГОДИНЕ.

ОВЕРА ЗИМСКОГ И УПИС ЛЕТЊЕГ СЕМЕСТРА ВРШИЋЕ СЕ НА СВИМ ШАЛТЕРИМА ОД 8,00 ДО 13,00 ЧАСОВА И НА ДЕЖУРНОМ ШАЛТЕРУ ОД 13,00 ДО 18,00 ЧАСОВА.

ЗА ОВЕРУ И УПИС СЕМЕСТРА СТУДЕНТИ ПОДНОСЕ ЈЕДАН СЕМЕСТРАЛНИ ЛИСТ , ЈЕДАН ОБРАЗАЦ ШВ-20, И ИНДЕКС СА ПОТПИСОМ О УРЕДНОМ ПОХАЂАЊУ ВЕЖБИ ИЗ ПРЕДМЕТА КОЈИ ЈЕ ОДРЕЂЕН ЗА ВЕЖБАЊЕ ОД СТРАНЕ СЕКРЕТАРИЈАТА.

ЗА ОВЕРУ I СЕМЕСТРА ПОТРЕБНА ЈЕ ОВЕРА ИНДЕКСА ОД СТРАНЕ СТУДЕНТСКЕ ПОЛИКЛИНИКЕ О ИЗВРШЕНОМ СИСТЕМАТСКОМ ПРЕГЛЕДУ.

Београд 26.ДЕЦЕМБАР 2007. године ИЗ СЕКРЕТАРИЈАТА ФАКУЛТЕТА

Šta im znači ovo što sam pocrveneo:)? Kakvih 30 poena,kad to vrednuju samo Sima i Voja? Kako se dobijaju ti poeni iz rimskog i uvoda? To je verovatno još samo jedna procedura u skladu sa Bolonjom koja se neće poštovati. Totalna dezorganizacija

Ja mislim da se to odnosi na sledeći semstar, nisam siguran, ali kao da u sledećem semestru moramo sakupiti tih 30 bodova da bismo izašli na ispit ...

budalaština ...

te poene stvarno, sem Sime i Voje, niko nije ni spominjao.

Back