Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@dzeksili

Grupa A

1.Ko su ovlasceni tuzioci?
2.Za koje k.d. se podnosi protivtuzba i u kom roku ?
3.Koju odluku donosi sud na glavnom pretresu ako ustanovi da nije stvarno nadlezan ?
4.Kojim vanrednim pravnim sredstvom se pobija pravosnazna presuda zasnovana na laznoj ispravi?
5.Ako je zalba neblagovremena ona se :1) odbija 2)odbacuje 3)ukida
6.Posle zavrsenog postupka ne moze se ponovo voditi postupak sto je posledica kog nacela ?
7.Ko donosi naredbu za snimanje , po cijem zahtevu i ko je izvrsava ?
8.Koja presuda moze da se izrekne maloletniku ?

Grupa B

1.Predlog za krivicno gonjenje se podnosi _____ i u kom roku ?
2.Koliko moze trajati pritvor u istrazi za k.d do 8 godina zatvora ?
3.Zahtev za vanredno ublazavanje kazne se podnosi _____ i ko o njemu odlucije ?
4.Sta moze biti predmet imovinskopravnog zahteva?
5.Koju odluku sud donosi kada na glavnom pretresu ustanovi da nema dokaza da je optuzeni ucinio k.d ?
6.Sta ce uciniti istrazni ako se ne slozi sa zahtevom javnog tuzioca o sprovodjenju istrage ?
7.Ukoliko javni tuzilac ne dodje na pretres - koja odluka se donosi ?
8. Ovlasceni tuzioci u postupku prema maloletnicima su ?

Ovo je bilo kad sam ja polagala :)

Hvala mnogo i izvini sto sam te maltretirala!!!!!!!:D:D:D

I ja polazem kod Zike Rimsko, mada cula sam da nije toliko los jer te kroz razgovor navodi na odgovor i kroz celu knjigu te provede. Ma savki od profesora ima dobre i lose strane sto se tice ispita, tako da je u sustini svejedno kod koga polazes. Milosevic, npr,. ne trazi istorijski deo ali je pismeni deo prilicno tezak, trazi konkretne odgovore.

Jel zna neko sta se desava sa potpisima na drugoj? Nisam bas najredovnija na predavanjima, a nisam uzela Anticev na pocetku semestra. Da li nekom mozemo i u kabinetu da se obratimo i da li je neko najavio kada ce dati potpise? To me muci ovih dana. Ako neko i sa starijih godina zna ko hoce od profesora da izadje u susret za potpis? Gradjansko- stvarno, ekonomija, porodicno.

Back