Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja mislim da ako nemas 10% sa predavanja, dovoljno ti je da si isla na vezbe iz tog predmeta iz kog nemas, i tu ostvaris tih 30 esp bodova koji ti zamenjuju 10%..

Srecno na ispitima ljudi ! :D

Malo ljudi je išlo na sve 3 vježbe, tako da ima 30 bodova.

Ljudi, šta da vam kažem, naebali ste ako ne možete da ovjerite semestar... Vala, 10% je bilo stvarno mizerno zaraditi, znači svaki 10. čas da se ode na fakultet i provuče kartica...

jao ne znam vise sta da mislim....ali ja sam bukvalno shvatila da jednostavno nema slobodnog vremena od silnog ucenja,tj.da je gradivo jako veliko!bas mi je drugarica koja je tek upisala prava rekla da ceo dan provodi na predavanjima,vraca se kuci kasno..a noc provodi uceci!!i naravno kada cujem takve price ja se prosto uplasim..i zapitam da li je to bas toliko strasno?a samo jedno pitanje(ko bude mogao neka odgovori)sta se sprema za prijemni?mislim...istorija,gradivo iz sve 4 godine gimnazije drustvenog smera i srpski...ali ne znam za vas, ali ja u gimaziji nistaa nista nisam ucila od gramatike srpskog..a koliko znam i to se sprema!

a ja bas razmisljam da upisem prava jer se ne uci puno....

a ja bas razmisljam da upisem prava jer se ne uci puno....

waaahhh NEKA ME NEKO POLIJE VODOM mora da sanjam! X)

slusaj, ako hoces nesto gde nema mnogo ucenja i onako, fino i lagano da se prolazi....
TRCI, BEZI KOLIKO TE NOGE NOSE OD PRAVNOG :D

ko god ti je ovo rekao, ili nikada nije bio na pravnom ili nikada nije nista polozio tamo X)

p.s. znam da si sarkasticna (; ali cisto da sad pre upisa, dobijes jos jasniju sliku (;

Ko je to slagao da se na pravima ne uci! Dragi moji neupuceni, to su sve knjige od po +/- 500 stranica, samo texta, bez slicica, shema i sl. Ko sprema prijemni dovoljno je da proradi knjigu sa "zadacima" koja izadje u tu svrhu, identican je test na prijemnom, jos ako ste lepo proradili gradivo - nema nikakvih problema. A ko hoce da juri bodove, prosek ili je toliko savestan da je od jutra do mraka na faxu, svaka njemu cast, ali vecina uspeva i bez toga (meni ide super npr.)...z;)

cimerka mi je na medicini..i mogu ti reci da nema puno razlike u kolicini ucenja...obe smo dobri studenti i skoro istovremeno ucimo...njih na prvoj godini ubije u mozak anatomija, a i oni se malo utripuju....a ionako im u I samo 3 ispita ulazi u prosek, tako da skoro svi pocnu kao prosekasi =)
svaki fakultet je na svoj nacin tezak, a taj koji smatra pravni za lak..nek ga upise

Ko je to slagao da se na pravima ne uci! Dragi moji neupuceni, to su sve knjige od po +/- 500 stranica, samo texta, bez slicica, shema i sl. Ko sprema prijemni dovoljno je da proradi knjigu sa "zadacima" koja izadje u tu svrhu, identican je test na prijemnom, jos ako ste lepo proradili gradivo - nema nikakvih problema. A ko hoce da juri bodove, prosek ili je toliko savestan da je od jutra do mraka na faxu, svaka njemu cast, ali vecina uspeva i bez toga (meni ide super npr.)...z;)
pa neki fakulteti imaju +/-2000 stranica. i na svih tih tvojih 500 stranica na kojima nema ni jedne slike ti na svakoj strani podvuces po 3 recenice tako da...

cimerka mi je na medicini..i mogu ti reci da nema puno razlike u kolicini ucenja...obe smo dobri studenti i skoro istovremeno ucimo...njih na prvoj godini ubije u mozak anatomija, a i oni se malo utripuju....a ionako im u I samo 3 ispita ulazi u prosek, tako da skoro svi pocnu kao prosekasi =)
svaki fakultet je na svoj nacin tezak, a taj koji smatra pravni za lak..nek ga upise

da ali su ta 3 ispita nenormalno teska... neko moze da ima i 20 ispita koja su laksa. nije stvar u broju ispita nego u njihovoj tezini

Najveci problem na Pravnom je taj sto nam uopste ne pruzaju uvid u praksu!!! Gomile i gomile bubanja cinjenica, a da ti ne vidis kako to stvarno izgleda u praksi. Stvarno je van pameti kako nas zatupljuju i prave od nas prave, ali prave bubalice. Sto se tice price o medicini-jeste ona jako teska i profesija samo poo sebi jako odgovorna, ali mislim da oni lakse od nas uce iz prostog razloga sto imaju uvid kako sve to funkcionise...moja cimerka i najbolja drugarica su na medicini i stvarno dosta uce, ali im to ne pada toliko tesko...tipa idu u bolnice svaki dan, imaju prakticnu nastavu pa onda sve lakse ulazi u glavu...super je to (mislim ko ce nego oni da imaju praksu-njima je to najpotrebnije :))...ali zamislimo mi kolege, da nekim slucajem vidimo kako izgleda tuzba, kako izgleda zemljisno-knjizni ulozak...itd itd...i mi bi bolje i efikasnije ucili...

Back