Кoksaki

• Začetnik teme Začetnik teme kacca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Molim vas za sugestiju, dobila sam rezultate na cocksacie virus koje su sledeće:
- NAĐENO JE NEUTRALIŠUĆIH ANTITELA ZA COCKSAKIE B1-B5
-
SERUM OD 31/03/08
CB1 manje /1..16
CB2 manje /1..16
CB3 manje /..256
CB4 manje /..256
CB5 manje /..16

MOLIM VAS O ČEMU SE RADI. HVALA

Radi se o tome da vam je pronadjen odredjen broj neutralisucih antitela na koksaki virus,dakle imate koksaki virus,iste grupe kao i ja CB3 i CB4.
Ukoliko vam nije problem,posaljite mi podrobnije informacije o simptomima i ostalim tegobama ukoliko ih imate,a pretpostavljam da ih imate,obzirom da ste se tesirali na ovaj virus!
Pozdrav i svako dobro!

Recite mi da li i vi imate neke sikptome?
Ja imam poviseni puls, a i pritisak.

Radi se o tome da vam je pronadjen odredjen broj neutralisucih antitela na koksaki virus,dakle imate koksaki virus,iste grupe kao i ja CB3 i CB4.
Ukoliko vam nije problem,posaljite mi podrobnije informacije o simptomima i ostalim tegobama ukoliko ih imate,a pretpostavljam da ih imate,obzirom da ste se tesirali na ovaj virus!
Pozdrav i svako dobro

dr:
Coxsackie virus-postoji vise tipova,s tim da je B tip najcesci,se najcesce povezuje sa miokarditisom,zapaljenjem srcanog misica.Kod najveceg broja ljudi taj proces je prolazan i gotovo neprimetan,tako da ne ostavlja neke trajnije tragove na srcu.
Kod manjeg broja ljudi izaziva velike probleme.
Dve nedelje pre srcanih manifestacija javlja se respiratorna infekcija,a simptomi vezani za srce su otezano disanje,bol u grudima koji podseca na anginozni bol,povisena temperatura,groznica,tahikardija...Ljudi cesto nakon dosta vremena otkriju da je koksaki protrcao kroz organizam.To je obicno kad se pocnu da se zale da se umaraju,zaduvaju pri penjanju stepenicama...
Terapija je ono sto doktori zovu simptomatska,dakle mirovanje,izbegavanje stresa,uzimanje vitamina i nakon nekog vremena to prodje.Medjutim kod jednog broja ljudi taj virus moze jako oslabiti misic,dovesti do srcane slabosti koja zahteva komplikovaniju terapiju,daleko bilo.
Kod nas je Torlak mesto gde se virus otkriva ali i vma ,koliko sam primetila vecina privatnih laboratorija ga ima na spisku stvari kojima se bave.
U mojoj okolini ima dosta ljudi koji su ga preziveli,ukljucujuci i mene tako da je bitno da covek pozitivno razmislja po tom pitanju,dakle ne treba padati u depresiju zbog toga.Naravno potrebno je lecenje u slucaju da se jave po zivot opasne tahikardije,aritmije...

koje su vrednosti koje ste vi imali ?
hvala

ja imam Koksaki već dve godine i pijem koenzim Q10 sa e vitaminom. u početku sam pila mnogobrojne vitamine, todoksin, prepeličja jaja, čajeve, ali otkad mi se stanje malo stabilizovalo, ostala sam samo na koenzimu.
nemojte se uvrediti mom protivrečenju, ali moram da vam kažem da su mi dva vrlo poštovana kardiologa objasnila da su i moji napadi anksioznosti imali veze sa srčanim zaliscima. možete predpostaviti da mi je zbog njih prvenstveno konstatovana psihijatrijska dijagnoza, no na sreću su mi ubrzo otkrili Koksaki, pa je dijagnoza anksiozno-depresivna pala u vodu.
Dakle, objašnjeno mi je da Koksaki može davati i psihičke simptome, naime ne on sam, već promene koje na srcu stvara.

Možete li mi reći koje su vrednosti bile ?
Hvala

Pozz ljudi, evo da vam se i ja javim! Proslo leto sam imao koksaki, lezao celo leto, cim odem da pijem vode srce mi luda i umorim se! Sada evo posle nepunih godinu dana treniram punom parom, odlicno se osecam! Vratio sam se normalnom zivotu i zaboravio sam da sam ikada imao koksaki! Pozz svima i nedajte se! :)

Simptomi su otezano disanje,lupanje i preskakanje srca,preznojavanje,povisen krvni pritisak,brzo i lako zamaranje i zavise prosto od osobe do osobe(ja sam imao sve ove simptome).Ovo su samo neki od osnovnih i najcescih simptoma,mada sve to zavisi od opsteg stanja organizma i nacina zivota koji vodite.
Pozdrav!!!

P.S.Procitajte pazljivo,redom sva pitanja i odgovore na ovoj temi i siguran sam da ce vam sve biti potpuno jasno:).

Poslednja izmena:
Simptomi su otezano disanje,lupanje i preskakanje srca,preznojavanje,povisen krvni pritisak,brzo i lako zamaranje i zavise prosto od osobe do osobe(ja sam imao sve ove simptome).Ovo su samo neki od osnovnih i najcescih simptoma,mada sve to zavisi od opsteg stanja organizma i nacina zivota koji vodite.
Pozdrav!!!

P.S.Procitajte pazljivo,redom sva pitanja i odgovore na ovoj temi i siguran sam da ce vam sve biti potpuno jasno:).

Sve sam pročitala i na kraju pitam samo za istomišljenike.
pozz

Cao svima.Zanima me radio sa na Torlaku koksaki virus i nadjen je cb2:128 takodje mi je na vektorkardiogramu nadjen oziljak septalnog zida.Sto se tice simptoma osecam malaksalost i bol u levoj strani grudnog kosa, povremene temperature oko 37 C , i glavobolje Doktorka koja menja mog kardiologa mi je rekla da slobodno trcim i idem u teretanu i da to nije nista.Sta mi savetujete sta da pije i sta dalje da radim.Unapred hvala!

Zbog duplo jeftinije cene analiza na koksaki virus radila sam analize na VMA. Koliko su oni referntni? pre toga sam samo isla na Torlak i u njihove nalaze imam apsolutno poverenje.
Virus imam verifikovan od pre 10 godina, mada ja sumnjam da viroza traje 15 godina po simtomima. Titri su bili visoki B3 1024, neki duplo manji. vrednosti su se stalno setale ali retko kada je B3 spadao ispod 256. Sada je na nalazu sa VMA B3 128, B4 128, B5 64 a ja se osecam gore no kada su bili veci titri.
Srce mi nije osteceno, dr Miric je rekao da je virus isao difuzno, mada sam pod tahikardijama. Sta raditi dalje?
Da li ta dr Ida Jovanovic radi i sa odraslima i gde bih je mogla naci privatno?
Na moju zalost, na infektivnoj klinici ih nikada nije interesovao koksaki i ako su imali nalaze i ispitivali nejasno febrilno stanje. Temperaturice imam 15 godina...

Imam 45 godina. Ovo stanje traje od porodjaja 30-te godine. Osnovni simptomi koji traju sve godine su malaksalost stalna, cak i posle spavanja, opadanje kose, preznojavanje, temperatura 37.2-37.5, thikardije koje dostizu i od 130 u lezecem stavu, bolovi u svim misicima i slabost misica, ne mogu stajati, zadihanost pri najmanjem naporu, nesanica, iritabilni crevni sindrom. Pre tri godine na ove simptome su se nadovezali novi: nestabilnost, blago dupliranje vidne slike, vrtoglavice, ispadi u vidnom polju tipa migrenoznih aura ali bez bolova, slabija koncentracija, zamor kod duzeg govora, cesto gubljenje sluha bez vidljivog razloga, veliki pritisak u glavi, patoloski nalaz na fotosenzitivnost ociju. Od jesenas otoci stopala i skocnih zglobova.
Svake godine je nesto gore nego prethodne. Ne radim vise. Imam snage samo za jednu stvar u toku dana, npr. pranje sudja i to je to za taj dan.

Imala sam mnogo dijagnoza uz koksaki koje su polako otpadale, jedna po jedna, i ako su bile potvrdjenje. Te dijagnoze su bile TBC bubrega, Sjegrenov primarni sindrom, Borelioza, i miksna bolest vezivnog tkiva. Danasnji nalazi pokazuju da nema nista od toga.
Potvrdjene dijagnoze su prolaps mitralnog zaliska, Hasimoto ( samo antitela posto je TSH, fT4 i fT3 u granicama normale).
Za nestabilnost i vrtoglavice nije nadjen uzrok, kao ni za povremeno gubljenje sluha i otoke stopala i zglobova skocnih. Ni za promene u vidnom polju i zamucenje vida nije ocni nasao razlog. Neurolog je zakljucio da imam Hasimoto encelopatiju i propisao velike doze Pronizona koje ja zbog koksakija nisam smela piti.Ni jedan neurolog nije potvrdio njegovu dijagnozu, tako da sam odustala.
Eto to bi bilo ukratko...

dr Jovanovic je deciji kardiolog, ja stvarno ne znam nijednog pedijatra da radi sa odraslim pacijentima.
U Vasoj situaciji mozda bi ipak trebali da konsultujete ponovo neurologa, ne znam da li je radjen skenre, magnetna rezonanca...?

Posto ste naveli mnozinu, neurologe, pretpostavila sam da ste pregledani od strane vise neurologa.
Stvarno ne znam sta da Vam kazem, Vase tegobe tako dugo traju, prosto mi ne idu uz koksaki, to je suvise dugo.
S druge strane, ne spominjete terapije, kao da Vam niko nista nije ordinirao od lekova.
U svakom slucaju mislim da ne treba da se predajete vec da ponovo odete kod neurologa na pregled i da vidite sta vam je ciniti.

dr:
Posto ste naveli mnozinu, neurologe, pretpostavila sam da ste pregledani od strane vise neurologa.

Normalno da sam i pre a i sada morala ici stalno kod neurologa i svi nisu nalazili nikakve ispade osim prof. Pavlovica. Za koksaki nisam imala terapije, samo vitaminske i odmaranje, ali odmarati nisam mogla jer komisija nije dala, a on je aktivan najmanje 10 godina, pa i sada.
Za Boreliju koju nisam ni imala primala sam antibiotsku mesanu terapiju jedno 4 meseca. Za tbc bubrega, tuberkulostatike koji su posle dva meseca prekuniti zbog jetre i nisu nastavljani jer vise nije bio pozitivnog PCR a na magnetnoj je blo sve ok. Jedino sto stalno imam krvi u mokraci i ne znaju uzrok.
Trenutno pijem Propranolol i Urutal sa pauzama i Demetrin zbog anksioznosti koja se usled trpljenja razvila.

Back