Кoksaki

• Začetnik teme Začetnik teme kacca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A kako bi to mi mogli znati? :shock: I mi se pitamo zajedno sa tobom, ali verujemo klinicarima koji su te pregledali, koji su upoznati sa tvojom ranijom istorijom koksakija i koji (SIGURNO) ne bi dozvolili sebi tu gresku da kada znaju da si imala koksaki jednom mozda opet imas organski problem (vrlo ozbiljan) a oni ga proglase za ;nije ti nista, imas probleme na nervnoj bazi!'. Imas dve opcije: jedna je da platis 24000 din i uradis testiranje na koksaki na Torlaku, a druga je da se fino zaputis nekom dobrom psihijatyru da ti pomogne da se izboris sa anksioznoscu i stresom.

P.s. Ne mislis li da je termin 'unistio jetru' malo predramatican?? Najzad, na poslednjim analizama kako i sama kazes nalazi po svim organima pa i jetri bili su ti savrseno uredni.

Imam jedno pitanjce. Danas sam u Medlab-u radio test na coxsackie i kad sam ih preuzeo toliko sam bio uzbudjen da sam samo izjurio i nista ih nisam pitao(magarcina)!
Zanima me da li neko moze znati sta znaci ovo:

Uk. Coxsackie grupe B IgM ELISA Slabo poz.
Uk. Coxsackie grupe B IgG ELISA < 1:40

Hvala unapred..... :)

Hvala, hvala..Slazem se s tobom u potpunosti! Mislim da je ova druga opcija prihvatljivija pa cu se potruditi da posetim nekog strucnog.U svakom slucaju hvala ti. Svima onima koji sada prolaze kroz borbu sa koksaki virusom, zelim puno, puno srece i jos vise hrabrosti! Znam kroz sta prolaze i kako se osecaju

Šta biste meni savetovali? Već godinu dana imam stalne temperature 37,1 do 37, 3 vrtoglavice, drhtavice, malaksalost, svakih 10 dana grlobolju i bol u grudima. Imala sam u međuvremenu perikarditis i u privatnoj laboratoriji (Hexalab, koju su mi preporučili lekari na beogradskim klinikama) pronađen je samo Adeno virus koji sam imala konstantno 6 meseci. Danas sam dobila rezultat Coxackie 1.03 (ref vrednost: do 0.9 negativno, od 0.9 do 1.1 granicno, preko 1.1 pozitivno). Na neurologiji urađeni svi mogući testovi i sve je u granicama normale.
Rađene analize na autoimune bolesti i pronađen Hashimoto tireiditis koji niko od lekara ne povezuje sa konstantnim temperaturama a budući da je reč o autoimunom šoremećaju ne preporučuje se jačanje imuniteta.
Da li traćiti uput za Torlak, i čemu to ako je terapija kontradiktorna dijagnozi Hashimoto ili pronaći novog endokrinologa i koga preporučujete privatno u Beogradu.

@ _Look_Of_Expectancy_
Kako to mislis da grlobolja ne ide sa koksakijem?

@Hopeful
Za Hasimoto ne znam, ali vecinu autoimunih procesa u organizmu bas prati ta blago povisena temperatura, a i razliciti autoimuni procesi se cesto udruzuju te je sad pitanje na sta si radila antitela.
Ja bih obavila detaljno imunolosko ispitivanje.

Koksaki ne spada u respiratorne viruse, ali ja imah i grlobolje i upalu pluca i trista zajebancija za koje sam dobijala odgovore od (strucnih lica) od: da, jeste, to ti je koksaki prouzrokovao do: mozda jeste, a mozda je nesto drugo u pitanju, ali mi niko ni na jedno pitanje o nekoj boljci "pod koksakijem" nije odgovorio kategoricno NE!

Hvala vam na odgovoru. Juče sam konsultovala kardiologa koji kaže da bi titar na koksaki morao da bude bar 4 puta veći da bi ga povezao sa mojim simptomima. Uradila sam sva imunološka ispitivanja i meni se čini da Hashimoto pravi tu dosta simptoma a možda i adeno virus koji se konstantno pojavljije u lab nalazima.
Ako neko zna dobrog endokrinologa koji radi privatno u BG biću zahvalna

cao svima!
ja sam novi clan sa istim ili slicnim problemima. do pre 4 meseca sam mislila da sma zdrava osoba ali sad vec to nemogu da kazem. imam 32 godine, i pre 4 meseca sam operisana(ginekoloski problemi),zatim posle operacije stalno temperaturu 37,2. sve zive prehlade koje sam mogla zakaciti u toku leta. i posle svega toga zatisje i onda mi pre 7 dana pozli , lupanje srca, gusenje nije prestajalo 5 dana. rezultati krvi svi u redu, stitna zlezda ok.nedostatak gvozdja. pocela sam da uzimam gvozdje ali zbog temperature 37,1-37,3 lekar sumnja na koksaki ui uputi me na privatne laboratorije. rezultat IgM -15, a IgG -129.
procitala sam sve sto ste napisali i shvatam da moram da idem na torlak, ali me je lekar opste prakse upozorio da je jako tesko doci do analize, zbog komisije koja me ocekuje.
izgleda da cu morati a platim koliko god da kosta.
ono sto me najvise brine, jeste kako da se dalje ponasam prema ljudima u svojoj okolini? prijatellj koji je imao problema mi je rekao da je koksaki zarazan.
kako da se ponasam prema svom partneru?
hvala unapred

Prvo, mozes da dobijes uput od infektologa ili kardiologa za komisiju. Ja sam tri puta dobijala i sva tri puta isla na Torlak. Mislim da oko toga ne treba da brines sem ako se nesto u poslednje vreme nije promenilo jer ja sam poslednji put radila pre godinu i po dana.
A sto se zaraznosti tice, ponasaj se normalno. Vecina ljudi u sebi nosi koksaki, a razbole se oni kojima opadne imunitet. Tako da, samo opusteno:lol:

Za pocetak uradi analizu na Torlaku pa da znas imas li koksaki ili ne.
Ukoliko analiza bude pozitivna, ne moras da se plasis kako ti delujes na nekog iz okruzenja vec kako ce oni delovati na tebe i tvoje stanje. Drugim recima slaba tacka osobama "sa koksakijem" je imunitet te su skloni da lako "kupe" infekcije iz okruzenja sto ih dodatno iscrpljuje...
No prvo uradi analize, a potom razmisljaj o ostalom.

A sto se ovoga tice:
kako da se ponasam prema svom partneru?

Neka te ne zamara previse :) .

Ja sam u petak izasla iz bolnice sa dijagnozom Myocarditis virosa in obs. AV Block gr.1. intermitens.Rekli su mi da mozda imam koksaki ali da nisu sigurni.Mene zanima sta je taj AV block i koliko je opasan?Hvala unapred:confused:

Nerva, zeno,,,,
Jesi li ti bila u bolnici? Jesi.
Jel' te doktor pregledao? Jeste.
Jesi li dobila dijagnozu? Jesi.
Jesi li imala ikakvu komunikaciju sa svojim doktorom? Sigurno da jesi.
Jesi li njega pitala sta je AV blok i da li je opasan, i ako jesi sta ti je tvoj doktor rekao????

Pa mislim stvarno!!!!

I iz ovakvih situacija proizilazi barem 70% sledecih komenatara:
Doktor nista nije hteo da mi kaze.....bio je jako neprijatan i grub......nista mi nije pomogao jer nema pojma......idem sad kod drugog doktora.....idem sad na net da nadjem resenje.....itd.

Naucite da pitate. Naucite da trazite pomoc. Na kraju krajeva vase zdravlje je u pitanju!

Pa mislim stvarno!!!!

I iz ovakvih situacija proizilazi barem 70% sledecih komenatara:
Doktor nista nije hteo da mi kaze.....bio je jako neprijatan i grub......nista mi nije pomogao jer nema pojma......idem sad kod drugog doktora.....idem sad na net da nadjem resenje.....itd.

Naucite da pitate. Naucite da trazite pomoc. Na kraju krajeva vase zdravlje je u pitanju!

To je sustina.

imala 3 upale pluca u poslednjih 2 godine
imam problem sa stitnom zlezdom(hipotieroza i nodus u levom reznju)
nasli su mi polineuropatiju
anemiju
anoreksiju
pre mesec i po sam imala Missed ab.

tahikardije su navodno bile od stitne pa od stresa pa od ko zna cega
i tek sad posle 2 godine mi rade nalaze i nadju
IgM
koksaki - granicne vrednosti
adeno - pozitivan
influenca A i B- pozitivni

IgG je sve negativno

nalazi su radjeni u Podgorici tako da nemam prave vrenosti na kojoj granici i koliko je pozitivno sto je pozitivno
TSH mi je uredu od kako sam pocela da pijem terapiju
pila sam verapamil 40 3x1 i dalje imala tahikardije
koristim terapiju za pluca i dalje ne mogu da disem normalno
zbog polineuropatije mi nije jasno da li sve i ona moze biti od koksakija?

imala 3 upale pluca u poslednjih 2 godine
imam problem sa stitnom zlezdom(hipotieroza i nodus u levom reznju)
nasli su mi polineuropatiju
anemiju
anoreksiju
pre mesec i po sam imala Missed ab.

tahikardije su navodno bile od stitne pa od stresa pa od ko zna cega
i tek sad posle 2 godine mi rade nalaze i nadju
IgM
koksaki - granicne vrednosti
adeno - pozitivan
influenca A i B- pozitivni

IgG je sve negativno

nalazi su radjeni u Podgorici tako da nemam prave vrenosti na kojoj granici i koliko je pozitivno sto je pozitivno
TSH mi je uredu od kako sam pocela da pijem terapiju
pila sam verapamil 40 3x1 i dalje imala tahikardije
koristim terapiju za pluca i dalje ne mogu da disem normalno
zbog polineuropatije mi nije jasno da li sve i ona moze biti od koksakija?

Upala pluca, polineuropatija, anemija i anoreksija i hipotireoza nemaju ama bas nista zajednicko, i mogu se dovesti u neku vezu samo uz izraziti napad maste u primeni teoretskim mogucnosti koje nisu iskljucene ali su toliko malo verovatne da se prakticno mogu zvati nepostojece. Povisen IgM za koksaki ne znaci ama bas nista (vise puta objasnjeno na prethodnim stranama zasto se ispitivanje na koksaki ne radi u priv. laboratorijama i zasto nema znacaja), granicne vrednosti pokazuju samo da je organizam bio u dodiru s akoksakijem relativno skoro (sto ne odredjuje s akojim tipom koksakija pa je nevalidan rezultat), takodje skora infekcija adeno virusom i gripom (no i sezona mu je).
Hipotireoza ne izaziva tahikardiju tj lupanje srca, moze se ocekivati bradikardija ili normalan ritam, tako da je veoma verovatno da je lupanje srca izazvano necim drugim, a to nesto mogu biti i lekovi za tiroidnu zlezdu, psihicki problem ili ko zna sta vec (anoreksija na primer, ili anemija ukoliko je naglasena, sto je u Vasem slucaju najverovatnije). Takodje hipotireoza ne izaziva anoreksiju, naprotiv karakterise je dobitak na tezini ili teskoce da se tezina izguibi.

Dakle gomila nekakvih simptoma i sindroma a nista nisacim nije povezano niti ima ikakvog smisla d ao tome debatujemo ovako bez pregleda, jasne klinicke slike i dijagnoze. Vasim stanjem se moraju baviti lekari koji sve to imaju ili mogu d aurade. Vase stanje nije vezano za koksaki infekciju.

Pre 6 godina sam imao koksaki virus dijagnoza mioperikarditis sada imam tegobe u vidu aritmija i to uvece, kada imam aritmiju imam i bolove u zelucu i nadimanje,na snimanju zeluca mi je konstatovana hipersekrecija ,da li i kakve veze ima zeludac sa aritmijom.

Back