Кoksaki

• Začetnik teme Začetnik teme kacca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Opet Ja. WDW mi je dala lep odgovor, ali ja ne znam kako da se ponasam. Malaksao sam i dalje i imam stalne glavobolje i vrtoglavice. Glava mi je teska i stalno me vuce krevet. Ako treba da se nosim sa ovim simptomima jos godinu-dve, totalno cu da odlepim.
Vec godinu dana imam povisen pritisak 130-140/90 i pijem Concor 1/2 pre dorucka. U decembru sam izlecio crevne amebe Flazilom, imam sindrom iritabilnog creva, blagi gastritis, hemoroide I st, blago sam anksiozno depresivan itd. Sve ove dijagnoze sam dobio trazeci uzrok mom losem stanju! Pio sam diazepam 2mg dva puta dnevno, ali sam posle tri meseca batalio. Misljenja psihijatra i neurologa se razlikuju! Neurolog mi je dao da pijem Seroxat umesto Diazepama, ali ja se dvoumim da li da pocnem. Nemam nikakve fobije, dobro spavam i jedem, samo sam cesto napet.
Trebalo bi da operisem preponsku herniju, ali me kardiolog zavlaci mesecima - kao ima vremena, strpi se jos koji mesec zbog koksakija, a mene boli nekad toliko da moram da legnem ne 10-ak minuta. UZ srca mi je o.k. Ponekad osetim lupanje. CB1:128,CB2<1:16,CB3:128,CB4:256,CB5:64
Sve ovo vreme idem na posao, koji ponekad bude naporan. Ako budem krenuo sa bolovanjem, bicu na tapetu, a ne mogu da se izlezavam po ceo dan. Sta da radim u vezi operacije?
Do jesenas, grip mi je bio najgora boljka! Poz.

Odmaraj i nadji dobrog psihijatra jer se meni cini da si bas opteretio idejom o koksakiju.
Telo ce se oporaviti vremenom ali ce to ici teze ako se ti svaki dan budes bavio idejom sta ti fali.
Preponska kila se da operisati , misljenje o tome treba da hirurg -da si za operaciju, inernista koji ce dati misljenje o tvom stanju i anesteziolog koji daje poslednju rec, da li mozes pod noz..

Ivanana:
@poiuytre

Sta ti to tacno znaci da imas koksaki 3 godine? Mislis li na simptome koksakija ili bas na virus?
Kad si poslednji put kontrolisao titar na Torlaku i koliki je bio?

Poenta: Nakon virusnih infekcija tipa koksakija ljudi cesto zapadaju u stanje nazvano "sindrom hronicnog umora", koji je po skupu simptoma skoro identican infekciji koksaki virusom, te otud verovatno i poticu te price tipa : Imam koksaki vec 3, 4, 10, 15 godina.....

Ja imam simptome vec skoro 3 godine. Da li jos uvek imam virus ne znam, jer mi je doktorka kod koje sam otisao na kontrolu rekla da je bespotrebno opet vrsiti analizu antitela jer je virus prisutan u maloj meri. Posto je ona jedini kardiolog u mom mestu i jedino ona moze da potpise uput za Torlak, na istom se vise nisam ni kontrolisao.
Jos jedna stvar je da u poslednje vreme jako cesto bolujem od prehlade (upala grla, temperatura, i slicno).
Ako vec imam taj "sindrom hronicnog umora", zar ne bi i on vremenom trebao da nestane? Mislim, ti simptomi kao sto je preskakanje i lupanje srca su jako iritirajuci, i nemoguce ih je ignorisati. Ako se budu nastavili ubuduce mislim da ce mi veoma uticati na psihu. Kada se pritom pridoda cinjenica da se stres i nervoza povecavaju konstantno zbog drugih stvari tipa fakultet i ostalo, naravno da i to utice na slabost organizma.

Eh pa ko bas zariba sa koksakijem nema sanse, a da mu to ne utice na psihu jer mu remeti normalan zivot....veruj mi i meni samoj hiljadu puta prekipi, al' sta cu sem da guram dalje. Kad se neko isuvise dugo bori protiv takvog stanja neminovne su faze anksioznosti i depresije, ali mislim da bas psiha igra odlucujucu ulogu u izlasku iz takvog stanja.

Trudi se da ne razmisljas toliko o svemu, nemoj se "emotivno" vezivati ni za koksaki ni za aritmije vec guraj dalje....neces umreti od tih aritmija.....

Sindrom hronicnog umora je u mom slobodnom prevodu psiho-fizicka metiljavost organizma, moze da potraje bas dugo.....opet mislim da je sve u psihi...
'Ajde izbori se! :wink:

_Look_Of_Expectancy_:
Kaze da moras da budes umorna bar 3 ili 6 (ne mogu tacno da se setim) meseci da bi te uzeo u rad:-)

Ovo je stvarno ludo, pa ja sam umoran poslednjih godinu dana, moracu da posetim tog docu! Samo da ne bude to ti je psiha, moras da se nateras da razmisljas pozitivno, treba vise da budes sa prijateljima, itd.

E ne moze! :evil:
Ja cu prva kod tog "doktora za hronicni umor"!

Dame imaju prednost
image001-2.gif
!!

I ja imam jedno pitanje vezano za koksaki virus : pre jedno mesec i po dana pocele su da mi se javljaju vrtoglavice,pila sam vitamine i kao to je proslo,medjutim nakon par dana javio mi se bol u grudima i na levoj strani kod srca,otisla sam privatno kod kardiologa ,on mi je uradio ekage,eho srca i rekao da mi je srce u potpunosti zdravo,medjutim tada sam imala i ubrzani rad srca zbog cega mi je prepisao propanolo,tada mi je rekao da uradim analizu krvi,sedimentaciju i t4 zlezdu medjutim svi ti rezultati su bili odlicni..rekao mi je da nastavim jos desatak dana sa propanololom zbog ubrzanog rada srca a da ga polse toga pijem po potrebi i prepisao mi protektin..Taj bol mi se posle nije javljao do pre 2 nedelje kada je pocelo uvece da me boli i nastavilo se tokom noci,sutradan je kao proslo i opet se nije javljao do juce,sada osecam bol u grudima i u predelu srca...Interesuje me da li ovo mogu biti simptomi koksaki virusa posto mi je i moj kardiolog rekao da bi mozda trebala da uradim analize...I da li taj bol u predelu srca moze biti opasan..Inace pritisak nemam niti bilo koje druge simptome....Hvala unapred

U celoj prici najludje mi je sto ti je kardiolog rekao "da bi mozda trebalo da uradis analize". Svasta, pa on treba da ti da uput... Hocu reci nije na tebi da odlucis. On ako misli da treba, da ti uput, ako ne nista.
Znam da ti nisam pomogla ovim postom, al morala sam da konstatujem

MARIJA moze da bude samo bol u grudima posledica koksakija,kao sto sam ja imao slicne simptome kao ti,uvece i ujutru napadi,moze da bude da ti je tek sada pocela akutna faza virusa a bez temperature i bez ikakvih drugih simptoma ali takodje mogu da budu posledica i neceg drugog,savet nikakav fizicki rad i umaranje zdrav zivot bez stresa vitamini voce povrce i odlazak ponovo kod istog ili jos bolje kod jos nekog drugog kardiologa i odlazak SAMO I SAMO NA TORLAK ali uput ti moze dati samo drzavni doktor jer ovako se placa oko 15 000 din bez da te lazem a mozda je sad i 18 000 tako da idi u dom zdravlja pa njihov kardiolog nek te pregleda i uradi ODMAH bilo gde rezultate na TROPONIN srcani enzim koji prvi reaguje ako sa srcem nesto nije u redu

@chevuold
Sumnjam da ce bez iole konkretnijih simptoma tipicnih za koksaki dobiti uput za Torlak od bilo kog kardiologa.
Nazalost je to tako makar u nasem zdravstvenom sistemu. Analiza je skupa i ranijih godina su bukvalno svakoga slali na Torlak, pa su sad kriterijumi poostreni, a jos kome je UZ srca ok, slaba je mogucnost za dobijanje uputa.Licno sam morala da se snalazim za Torlak i pored toga sto sam bila skolski primer infekcije koksaki virusom.
Same tahikardije pa i probadanje u predelu grudne kosti se mogu dovesti u vezi sa dosta drugih uzrocnika,,, ali dobro, ne mari da pokusa.:-?

Stekao sam utisak da uopste u nasoj drzavi malo ko zna nesto vise o ovom virusu. Nemoguce je da svi doktori govore stvari tipa "pij vitamine, srce nek ti radi kako hoce, samo kuliraj, ignorisi sto se osecas lose...".

Juhu! Ima li koga? Znam da je kasno malo ali..meni trebaju neki odgovori. Imala sam koksaki pre 2 godine i meni je tada unistio jetru, iako sam imala tahikardiju i aritmiju doktori tj. kardiolozi su konstatovali nakon pregleda da imam urodjeni sum na srcu i da nema nikakve veze sa virusom. Nakon par meseci, meni je bilo bolje i opste stanje je bilo zadovoljavajuce. Nisam se ponovo testirala na taj virus ali sam radila ultrazvuk jetre i ostalih vitalnih organa i sve je bilo u redu. Sada se fizicki osecam dobro, ali imam psihickih problema. Anksiznost i panika, neki nemir u poslednjih par meseci mi ne daju mira. Opet sam uradila sve nalaze i preglede i sve je bilo u redu,kardiolozi na privatnim klinikama su mi rekli da mi je srce u odlicnom stanju i da imam ta probadanja zbog stresa itd...Tj. da nemam urodjenih problema sa srcem. Svasta. Kome verovati? Pitam se da li i dalje imam virus tj. da li je on uzrocnik mojih psihickih problema ili nije? Hvala unapred

Back