WithdrawnWater
Poznat
- Poruka
- 7.141
Uh, izvini pixax ali nije u potpunosti. Kolko se secam sa poslednjeg kongresa kardiologa gde se o tome pricalo u vezi sa Koksaki infekcijom, Kolhicin je alkaloid koji je po prirodi delovanja antimitotik - dakle utice na sprecavanje normalne mitoze kod brzodelecih celija tako da dobijene cerke celije propadaju. Ne koristi se niti samo za koksaki infekcije niti samo kod kostanih infekcija i artritisa, koristi se u raznim stanjima koja zahtevaju inhibiciju celijske deobe (kancer, autoimuna oboljenja itd). Dakle, ova substance kolko se secam narocito dobro utice na soj B3 koksaki virusa, koristi se u kombinaciji sa nesetroidnim antiinflamatoricima, ali niakko u kombinaciji sa kortikosteroidima...Nisam na zalost obratila punu paznju na ovo jer me je interesovalo nesto sasvim drugo u vezi sa srcanim oboljenjima, ali se secam da sam konstatovala ovu pricu bas zato sto se izmedju ostalih zdravstvenih radnika i ja vrlo cesto srecem sa koksakijem: u dubiozi sta je pacijentu, lekari cesto posalju pacijenta kome lupa srce ili ima aritmije koje ne mogu da objasne redovnim nalazima krvne slike i biohemije kod psihijatra. Vise detalja o ovom leku ne znam ali ako se pojavi odnekud farmaceut (analiticar) on ce sigurno znati vise da kaze. Pozdrav.