Koju ste knjigu poslednju kupili ili dobili?

• Začetnik teme Začetnik teme goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala na pomoci, Ivana.
Mada moram priznati da sam pomalo razocarana na odzivu, iako sam trazeci na ovom forumu naisla na vrlo bedno interesovanje za i poznavanje pojma zenskih prava. Ne cudi me da su muskarci toliko nezainteresovani za tu temu, ali kada devojke dozvole da ona preraste u debatu o tome ko ce nositi dzak krompira, stvarno cu poverovati onima koji kazu da smo same „krive” za svoju „emancipaciju”. I sve to u 21-om veku, eri informacija!
Da se ipak vratim na temu, Kao sto znate trazim Simone de... a poslednje sam kupila nekoliko Kisonovih knjiga(Mein kamm,Kod kuce je najgore, Nema nafte, Mojsije i Pomozi svetu na svoju stetu).
Ako smeh stvarno produzava zivot, onda sam jeftino kupila bar jos koju godinu. Pozdrav!

BeauVoir:
Hvala na pomoci, Ivana.
Mada moram priznati da sam pomalo razocarana na odzivu, iako sam trazeci na ovom forumu naisla na vrlo bedno interesovanje za i poznavanje pojma zenskih prava. Ne cudi me da su muskarci toliko nezainteresovani za tu temu, ali kada devojke dozvole da ona preraste u debatu o tome ko ce nositi dzak krompira, stvarno cu poverovati onima koji kazu da smo same „krive” za svoju „emancipaciju”. I sve to u 21-om veku, eri informacija!
Da se ipak vratim na temu, Kao sto znate trazim Simone de... a poslednje sam kupila nekoliko Kisonovih knjiga(Mein kamm,Kod kuce je najgore, Nema nafte, Mojsije i Pomozi svetu na svoju stetu).
Ako smeh stvarno produzava zivot, onda sam jeftino kupila bar jos koju godinu. Pozdrav!

Jesi procitala njeno delo "Mandarine". Veoma lep pogled u zivot posle drugog svetskog rata. Ja sam samo procitao 50tak strana.

BeauVoir:
Nazalost, nisam, :( jedino znam da se ova knjiga nasla na listi zabranjenih od strane katolicke crkve, pa mi je i to motiv da je sto pre nadjem :twisted: , pored toga sto je dobila neko vazno francusko priznanje (...Goncour)

Pa znam i zasto. Pa znam da su Francuzi popularni po njihovim fornikacijama i to se i u knjizi vidi. Simona je htela da opise drustvo onako kakvo je i bilo. Moracu da procitam njeno delo "Drugi Seks" ( Le Deuxieme e ). Knjiga je veoma opsirno delo. Sa srecom u traganju.

Poz.

Kod nas se upravo odrzava "sajam" knjiga...tj.samo lici na sajam...nekoliko standova na otvorenom,a o cijenama da ne govorimo...Najjeftinije knjige su oko 5 eura,osim onih sto su izlazile uz novine,one su 3 eura...a one sto bih ja kupila su, od 10 do 30 eura... Tako ne kupih "Prirucnik za digitalnu fotografiju" i "Prirucnik za jedrenje"...:) ,a i mnoge druge...A da bas skroz ne promasim temu...knjiga koju sam poslednju kupila je "Kuda idu Srbi",od Jovana Marica...

Back