Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Procitala ovde na forumu za "Avijatičar" · Jevgenij Vodolazkin, i kupila je. Ne radim to obično, al ovaj put sam uradila taj avanturistički potez pa videću sta ce biti.
Uf, kakva knjiga.
Lako se čita ali to ne treba nikoga da zavara, jer svakako ne spada u lako štivo.
Pisan kao dnevnik što se tiče forme ovo je rekla bih pre svega psihološki roman, a sadržaj je u osnovi ono što piše u linku koji sam postavila.
Mada tu ima i puno istorije, ljubavi, prijateljstava, detektivskih elemenata...
Ovo je jedna divno ispripovedana priča sa izuzetno prefinjenim stilom, i sa mestimično finim humorom kome se ni najmanje nisam nadala.
Opisano je celo jedno stoleće. 1900-1999.
Tu su se srela barem tri sveta. Predrevolucionarno doba, revolucija i surovi komunizam, i savremeno doba. Ti svetovi su se sreli i u pojedincu i na društvenom nivou. (Moramda primetim da mi savremeno doba izgleda kao neki tužni pajac.)
Izuzetno je interesantno posmatranje sadašnjosti iz vizure čoveka rođenog 1900. god.
Mislim, mogla bih ja dugo da nabrajam šta mije sve ovde interesantno, imam potrebu i da citiram pojedine delove, ali neću da uništim draž onima koji će je čitati.
Rekla bih da bi se većini sa ove teme knjiga dopala.
Mnogo je dobro što sam godinu počela ovakvom knjigom