Koju bi mi SF knjigu preporučili?

Pa moze biti, ali je sad uvukao u pricu i nekog Iron mana koji juri Denerisine zmajeve.

Inace u zadnjem delu Knife Of Dreams Deneris se uopshte i ne pojavljuje. Kao ni Jon, Bran, Tirion, Kejtlin...

Znaci u celoj knjizi od 1000 strana su samo Dzejmi, Sersei, Briana i malo Arya.

Imam ja.

Nesto ne mogu da pristupim sf-tim forumu, pa evo ovde ovih par prikaza novih knjiga, a bice postavljeno i tamo cim bude moglo.

Izdavacka kuca "OKEAN" http://www.okean.co.yu/ objavila je drugi deo serije od 4 knjige Jaspera Fforda, tj. Dzaspera Forda.
"IZGUBLJENA U DOBROJ KNJIZI" je drugi deo dozivljaja junakinje Cetvrtak Sledeci u jednoj zaista cudnoj i fenomalno zamisljenoj alternativnoj istoriji.
A zasto je Okean zapoceo objavljivanje sa drugim, a ne sa prvim delom serije to ne znam.

U svakom slucaju, godina je 1985, putovanje kroz vreme je rutinska stvar, kao i kloniranje. Krimski rat je tek zavrsen, korporacija Golijat drzi sve u svojim rukama, a knjizevnost je jedna od najvaznijih stvari u zivotu. Zbog cega i postoje operativci za literarne poslove, a jedna od najpoznatijih je Cetvrtak Sledeci, koja je svojevremeno spasila nestalu junakinju romana Dzejn Ejr......
Prvi deo "Eyre Affair" sam citao, pa ce mi sada biti pravo zadovoljstvo sto cu drugi deo citati na srpskom.

"SOLARIS" nas je ovog puta obradovao sa pravom poslasticom nastavljajuci svoju delatnost kvalitetnim izdanjima (pa sad, kvalitet "Da Vincijevog Koda" je diskutabilan, ali to sad nije bitno).

Novo izdanje Solarisa "MASLACKOVO VINO" velikog majstora Reja Bredberija je nesto sto se ne sme propustiti.
Posle Tetoviranog Coveka i Farenhajta to je tek treca Bredberijeva knjiga prevedena na srpski.
Maslackovo Vino je poluautobiografska proza koja evocira uspomene na magicno leto 1928. u malom mestu Zelengradu. Svet glavnog lika 12godisnjeg Daglasa Spoldinga je svet malog provincijskog gradica, ali i svet u kome postoji masina koja omogucava mentalno putovanje u bilo koje vreme i bilo koje mesto.

ender71:
Imam ja.

Nesto ne mogu da pristupim sf-tim forumu, pa evo ovde ovih par prikaza novih knjiga, a bice postavljeno i tamo cim bude moglo.

Izdavacka kuca "OKEAN" http://www.okean.co.yu/ objavila je drugi deo serije od 4 knjige Jaspera Fforda, tj. Dzaspera Forda.
"IZGUBLJENA U DOBROJ KNJIZI" je drugi deo dozivljaja junakinje Cetvrtak Sledeci u jednoj zaista cudnoj i fenomalno zamisljenoj alternativnoj istoriji.
A zasto je Okean zapoceo objavljivanje sa drugim, a ne sa prvim delom serije to ne znam.

U svakom slucaju, godina je 1985, putovanje kroz vreme je rutinska stvar, kao i kloniranje. Krimski rat je tek zavrsen, korporacija Golijat drzi sve u svojim rukama, a knjizevnost je jedna od najvaznijih stvari u zivotu. Zbog cega i postoje operativci za literarne poslove, a jedna od najpoznatijih je Cetvrtak Sledeci, koja je svojevremeno spasila nestalu junakinju romana Dzejn Ejr......
Prvi deo "Eyre Affair" sam citao, pa ce mi sada biti pravo zadovoljstvo sto cu drugi deo citati na srpskom.

"SOLARIS" nas je ovog puta obradovao sa pravom poslasticom nastavljajuci svoju delatnost kvalitetnim izdanjima (pa sad, kvalitet "Da Vincijevog Koda" je diskutabilan, ali to sad nije bitno).

Novo izdanje Solarisa "MASLACKOVO VINO" velikog majstora Reja Bredberija je nesto sto se ne sme propustiti.
Posle Tetoviranog Coveka i Farenhajta to je tek treca Bredberijeva knjiga prevedena na srpski.
Maslackovo Vino je poluautobiografska proza koja evocira uspomene na magicno leto 1928. u malom mestu Zelengradu. Svet glavnog lika 12godisnjeg Daglasa Spoldinga je svet malog provincijskog gradica, ali i svet u kome postoji masina koja omogucava mentalno putovanje u bilo koje vreme i bilo koje mesto.

HVALA ZA KNJIGE I ZIV BIO SVAKA TI DALA8)

He,ja sam krenuo da citam knjigu 3001 odiseja u svemiru,al sam odustao zato sto je u knizi falilo par strana bas onda kad je postalo zanimljivo.Jel neko zna dal je snimljen film 3001 odiseja u svemiru.Ali evo jedna preporuka,nije neka naucna fantastika ali,CITAJTE STIVENA KINGA da vidite kakve covek ima ideje.

U stvari Stiven King je povezan sa SF-om mnogo vise nego sto bi se moglo na prvi pogled zakljuciti,
"Running Man", "Dreamcatcher" i recimo prica "Lawnmowner Man" su sve cisti SF.

I naravno serijal "Mracna Kula" u sebi sadrzi sve oblike fantastike, pa i SF u velikoj meri.

I ne 3001 nije snimljena, postoje samo 2001 i 2010.

Sad sam tek video da ste napravili i forum za vreme mog odsustvovanja od ovog sveta (SF krstarica).
Svaka cast za to.
Ender, vidim da si upucen u sva "nova" izdanja koja dolaze kod nas (nova je pod navodnicima sto se kod nas tek sad prevode knjige pisane 80ih godina).
Na ime toga bih te zamolio ako imas neki spisak novih izdanja koja ce biti na sajmu sledece sedmice, da znam koliko novaca da pripremim.

Е вако' ... Прочит'о сам Раму 2, Фаренхајт 451, Дуга мрачна чајанка душе од Дагласа, и уз'о да читам Живот у свемиру, од Асимова... Није СФ, већ је С о Ф :))) Наука о фантастици :))) Фаренхајт апсолутно препоручујем, скоро свака страна има неку поуку и поруку, Рама 2 је добра, али мислим да би ми се још више свидела да сам прочитао прво први део, ал' кад нису имали... А ово Дагласово... прилично сморно, што рече Мр Гарв...

Lepo zboris Mr. Sal boy, ali nazalost zna se sta je u Srbiji popularno.
Pink u paketu sa granodm, ljubavni romani (bazirani na latinoamerickim serijama sa gore pomenute TV stanice), jeftini krimi romani i u mladjoj populaciji teen romani.
I naravno Da vincijev kod (ovo mi jos uvek nije jasno, kako i zasto).
Dakle, sve Sund.
Pravu sf kao sto vidis malo ljudi voli, a s vremena na vreme poneko procita pnesto, pa se opet vrati staroj prici.
A izdavacke kuce rade ono sto im donosi najvise zelembaca, pa zato i imamo toliko popularnu SF populaciju. Da ne pominjem da ni najvece biblioteke imaju samo po jednu policu odvojenu za SF knjizevnost i da Teri Praceta trpaju medju deciju knjizevnost.

Prosecni sf fan je u ovoj zemlji osudjen na biblioteke. U istima nista novije od '90=te

Па? Све те књиге су у нашим паметним главицама :))) Ја имам 3 или 4 СФ књиге, ово сам све прочитао из библиотеке... Такође, и даље сматрам, да после '90, нема толико добрих ствари као раније :))) Иначе прочитах Немезис, први пут сам видео како Асимов објашњава ванземаљце, и могу рећи да је одлична књига :)))

Miki 13991:
Па? Све те књиге су у нашим паметним главицама :))) Ја имам 3 или 4 СФ књиге, ово сам све прочитао из библиотеке... Такође, и даље сматрам, да после '90, нема толико добрих ствари као раније :))) Иначе прочитах Немезис, први пут сам видео како Асимов објашњава ванземаљце, и могу рећи да је одлична књига :)))

Jos malo pa zavrsavam moj licni citalacki projekat...citanje i ponovno citanje svih knjiga i prica i vezanih za Roboti, Carstvo, Zaduzbina univerzum po hronoloskom redosledu dogadjaja, preostalo mi je jos da ponovo procitam Zaduzbina i Zemlja, par prica iz "Foundation`s Friends" i zbirku "Take Off" Randala Gareta.
Sve u svemu 45 romana i oko 250 prica ukupno....
Kada zavrsim dacu utiske na SF tim forumu.

Back