Kojo: Srbi i Hrvati su isti narod

ja mislim da hrvati i srbi nisu isti narod

naravno velika je razlika ...kad kaze srbin ,rvatu ,klekni ...ovaj bez pogovora to i uradi

kao kad nemac ili amer oseti da je vreme da se isprazne ,kad kazu rvatu legni ...ovaj ili ona bez
pogovora to i urade

takodje je razlika ,kada rvat oseti da je ugrozen ,on oma dragovoljno pristaje i na SM ili sodomiju
samo da politikom qrve ostvari svoju sigurnost

Pa i jesam.
ORJUNA je rođena u Dalmaciji i upravo su dalmatinski Orjunaši bili najrevnosniji u zatiranju hrvatskog imena!
Najviše četnika Hrvata je iz Dalmacije bilo!

Pa i sam Hajduk je dobio ime na krilima Orjune i srpskih epskih narodnih pesama!
Od prva 3 direktora kluba dvojica su Orjunaši!
Ako nisi upućen u delovanje Orjune, pitaj, naučiću te!
Koliko je bilo znamenitih Dalmatinaca tada a koliko sada?
Nula bodova, Dalmacija je jedna zaostala, primitivna regija!

Imam kuma na Hvaru pa mi je i on pričao neke stvari.
Dalmatinci su bili vezani za regiju, poput Crnogoraca, nikada naciju (zato se jugoslovenstvo brzo i primilo), negovali svoj poseban mentalitet gde su osnove bile poštenje i težak rad.
Kasnije su, zahvaljujući brđanima, prihvatili seljačko-snishodljivo-lukavi mentalitet koji danas u kombinaciji sa zadrtim šovinizmom daje nakazne rezultate.

..rekoh ti odi u Split ili Zadar,mozda najbolje u Bibinje pa ih tamo pitaj...

Ipak, najviše pažnje je izazavao glavni glumac, Nikola Kojo, koji je rekao je da očekuje jednak prijem hrvatske kao i srpske publike: "Neki će me pljuvati zbog toga, ali ja i dalje tvrdim da smo mi jedan te isti narod, samo se drugačije krstimo. Vi imate malo više `J`, mi malo manje.
.

a zakaj sad kojo yede gomna?
evo ja imam malo više tog J pa se ne smatram hrvaticom, jebate isus:lol:

istina, bio je frajerčina nekad,
a sad kad je oćelavio, poružnio i udebljao se ko nerast,
u zagrebu bi mogao nagooziti jedino onu vedranu rundovku,
ako osim nje još koja hrvatica nije spremna za takav seksualni i moralni pad.

U Zagrebu je 12. decembra održana uspešna premijera novog filma Srđana Dragojevića "Parada", kojoj je prisustvovala skoro kompletna glumačka ekipa, a najviše pažnje među novinarima izazvao je tumač glavne uloge Nikola Kojo.
Nakon projekcije filma srpski glumci su se poklonili publici i razgovarali za hrvatske medije, a premijeri su između ostalih prisustvovalii i glumac Stefan Kapičić koji se trenutno zbog posla nalazi u Hrvatskoj, pa hrvatski novinari nisu propoustili priliku da ga pitaju šta misli o filmu.

"Srđana Dragojevića jako volim kao reditelja i kao čoveka. `Mi nismo anđeli` je film mog odrastanja i obeležio mi je život. Što se tiče same tematike `Parade`, smatram da ljudima treba pustiti da budu ono što jesu“, rekao je Kapičić.

Ipak, najviše pažnje je izazavao glavni glumac, Nikola Kojo, koji je rekao je da očekuje jednak prijem hrvatske kao i srpske publike: "Neki će me pljuvati zbog toga, ali ja i dalje tvrdim da smo mi jedan te isti narod, samo se drugačije krstimo. Vi imate malo više `J`, mi malo manje.

“Ja sam rođen u vreme stare Jugoslavije i bez obzira šta je bilo na ovim prostorima i ti nesretni ratovi, i dalje osećam da je ovo deo moje domovine bez obzira što moram da pokazujem pasoš na granici".

O razlici hrvatskog i srpskog filma, glumac je rekao: "Iako je generalno važilo da Srbi prave bolje filmove, naleti taj talas kad se pojave `Fine mrtve djevojke` i `Kako je počeo rat na mom otoku` i onda sve teorije o boljem srpskom i lošijem hrvatskom filmu padaju u vodu“.
http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2011&mm=12&dd=13&nav_id=565333

Лопови и будале никако да нестану из Србије.Нека се мало преселе у Хрватску кад толико воле Хрвате.

Da, Srbi i Hrvati su jedan isti narod.

..rekoh ti odi u Split ili Zadar,mozda najbolje u Bibinje pa ih tamo pitaj...

Ja sam mislio da ćeš ti, kao čovek od 5 banki, moći da izdržiš jedan dvoboj sa mnom.
Ipak ne možeš.
Kažeš da pitam nekog Dalmatinca.
Dobro.

Sud poziva Budislava Grgu Anđelinovića kao svedoka!

Zbog protuaustrijskog govora u Kosovu kod Knina pri proslavi Kosovske bitke, u Zadru je 1915. osuđen na tri godine strogog zatvora.

Najzanimljiviji dio biografije dr. Grge Budislava Angjelinovića je gušenje pobune hrvatskih vojnika 5. prosinca 1918. na Trgu bana Josipa Jelačića, te suradnja s četnicima tijekom ratnih godina. Prosinačku pobunu koju je po zapovijedi dr. Grge Budislava Anđelinovića u krvi ugušila policija - mornari i srpski sokolovi (zovi samo zovi svi će sokolovi :per:).
Austrougarskoj naklonjeni Hrvati odlučili su da protestuju.
Za njihovu je namjeru po svojim uhodama saznao dr. Grga Anđelinović, šef policije u Zagrebu. On je na neke kuće na Jelačićevom trgu smjestio oboružane vojnike (mornare) koji dočekaše vojne manifestante. Došlo je do sukoba u kome su mornari lakoumno iz mašinskih pušaka s prozora dviju kuća (broj 6 i 21) pucali na vojnike i polaznike. Neki vojnici uzvratiše pucnjavu, ali - kako bijahu nezaštićeni na otvorenom trgu - brzo podlegoše.

Završna reč:

"Telefonski sam se obratio g. potpukovniku Simonoviću i g. potpukovniku Antonijeviću da mi kao šefovi i delegati srpske vojske dođu u pomoć, jer ja neću moći da održim red u Zagrebu. G. Simonović je kazao: ’Ja nisam dobio akt o ujedinjenju, ja neću da prolivam hrvatsku krv, neću da se kaže da je ovde u Zagrebu brat Srbin pucao na brata Hrvata’ (Pljesak u Skupštini). Gospodo, onda sam ja po svojoj dužnosti smatrao da treba prvi da počnem, smatrao sam da je to moja dužnost i ja se tim krvavim rukama, koje mi predbacuju gospoda od Hrvata, ponosim."

U Zagrebu je 12. decembra održana uspešna premijera novog filma Srđana Dragojevića "Parada", kojoj je prisustvovala skoro kompletna glumačka ekipa, a najviše pažnje među novinarima izazvao je tumač glavne uloge Nikola Kojo.
Nakon projekcije filma srpski glumci su se poklonili publici i razgovarali za hrvatske medije, a premijeri su između ostalih prisustvovalii i glumac Stefan Kapičić koji se trenutno zbog posla nalazi u Hrvatskoj, pa hrvatski novinari nisu propoustili priliku da ga pitaju šta misli o filmu.

"Srđana Dragojevića jako volim kao reditelja i kao čoveka. `Mi nismo anđeli` je film mog odrastanja i obeležio mi je život. Što se tiče same tematike `Parade`, smatram da ljudima treba pustiti da budu ono što jesu“, rekao je Kapičić.

“Ja sam rođen u vreme stare Jugoslavije i bez obzira šta je bilo na ovim prostorima i ti nesretni ratovi, i dalje osećam da je ovo deo moje domovine bez obzira što moram da pokazujem pasoš na granici".

O razlici hrvatskog i srpskog filma, glumac je rekao: "Iako je generalno važilo da Srbi prave bolje filmove, naleti taj talas kad se pojave `Fine mrtve djevojke` i `Kako je počeo rat na mom otoku` i onda sve teorije o boljem srpskom i lošijem hrvatskom filmu padaju u vodu“.
http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2011&mm=12&dd=13&nav_id=565333

Лопови и будале никако да нестану из Србије.Нека се мало преселе у Хрватску кад толико воле Хрвате.

Такви попут Које нису будале,данас у Србији не можеш снимити филм или направити представу без југоносталгије и идиотије!
Партија на власти ДС је пуна бивиших комуниста,југословена,југоносталгичара који пропагирају идеје југословенштине,а пљују све што је српско,српске жртве,српске хероје,српске научнике.......
То је читав конгломерат КПЈ који је протестово у Београду док су се срби преко Дрине борили за голи опстанак,то су оне будале које се друже са хрватима и пласирају њихова схрања у Србији!
СТОП ЈУГО-КОМУНИСТИЧКИМ АНТИСРБИМА!

Ma pusti ga, zna i on sam činjenice. Neka sanjaju i dalje u svom Nišu i Valjevu, o lepoj hrvatskom Jadranu izmišljajući kako to zapravo nije hrvatsko. :heart: Pa to je tako bilo uvik, zar ne? Neka i dalje sanjare i zabavljaju se. :)

:hahaha::hahaha::hahaha:

student, a zasto da sanajmo o valjevu i nisu, kad je na javi tamo gde jeste!!?

ma sta tebe muci ,reci ti nama ..slusamo ,kako je to kod tebe pocelo :think:

Pa ja i kažem da razmišljate iz tih mista o našim lipim krajevima. Samo vi ostanite tamo, okrenite se Bukureštu ili Sofiji, to je vama slično. Ostavite Zapad na miru. :)

:hahaha::hahaha::hahaha:

gde da ostanemo ?? kakvo okretanje?? kakav zapad vama??

decarac , ljubi te mama studenastog ...:mrgreen:, vidi ; KAD STE VEC NA NASEM FORUMU, ONDA MORAS TRIPIT NAS SHIT
NIKO TE NE TERA DA DOLAZIS AMO ,OSIM AKO TE NEKI FREND NIJE NAGOVORIA, EEE....
AKO TE NAGOVORIA, ONDA MORAS ZNATI DA SE NAMA EBE ZA TVOJU LIPU DOMOVINU, I SVE STO KAZEMO ZA NJ' JESTE
MERILO SPRDANJA...TAKODJE LIPI NAS STUDENTE TI NEKI KRAJEVI U RVATSKOJ SU BILI NASELJENI SRBIMA VEKOVIMA :per:, EEE...
A ,KAD SE BUDEMO OKRENULI SVEJEDNO KOME GOD ...I KAD VAM UZVRATIMO PREKO RAMENA ,ZNAJ VUTRO ...DA CE BITI NAPLATE
STO SE TICE ZAPADA , HAJ NE SE-RI JER TI NEMAS POJIMA NI O EU ,A KAMO LI O ZAPADU ...DECKO ,VI STE ZAPADU SLOJ KORISNIH BUDALETINA
ZATO SE NE TRIPUJ DA STE ZAPADNA ELITA EVROPSKE BASTINE , JER VI STE BALKAN ,KA I MI ...ZATO NE SE-RI I ZAPALI DZOINT KA TVOJI FRENDOVI

Back