Kojim jezikom govorite ?

Ajde ne lupaj i ne sramoti se.
Ajdee da kažeš da Ivo Andrić pripada i srpskoj književnosti, o tome bi se još i dalo raspravljati ali reći da je bio Srbin je u najmanju ruku bedasto.
Čovjek je čisti od oca i majke nepatvoreni Hrvat iz BiH koji je kasnije postao jugoslaven,
I ako baš hoćeš najviše pripada bosanskoj književnosti.
I osim toga priložio sam originalno uvjerenje koje je sam ispunio pri upisu na Sveučilište u Zagrebu.
Pa daj bar fakte prihvati ako ne možeš baš racionalno i argumentirano rasuđivati.

Nemoj tako oštro na Kruški...cu.

Ona se zayeba...va. :mrgreen:

Reče čovek koji čak ne ume ni da shvati, ne d'o Bog da prizna, da je PUKO ko zvečka.
Nemaš pojma i to si fino ovde pokazao.

Pod jedan bog se ne piše velikim slovom, sem kad je prva reč u rečenici, ili posle tačke. To što ti misliš da je bog vlastito ime, kao Mirko, Slavko je tvoja percepcija, al' ne i praksa i pravilo.
Pod dva, umesto da se postidiš, ili bar da priznaš da nemaš znanja iz ove oblasti, ti počela ovde da glumiš VJERICU Radetu i Natašu Jovanović. Strašno.

Ajde ne lupaj i ne sramoti se.
Ajdee da kažeš da Ivo Andrić pripada i srpskoj književnosti, o tome bi se još i dalo raspravljati ali reći da je bio Srbin je u najmanju ruku bedasto.
Čovjek je čisti od oca i majke nepatvoreni Hrvat iz BiH koji je kasnije postao jugoslaven,
I ako baš hoćeš najviše pripada bosanskoj književnosti.
I osim toga priložio sam originalno uvjerenje koje je sam ispunio pri upisu na Sveučilište u Zagrebu.
Pa daj bar fakte prihvati ako ne možeš baš racionalno i argumentirano rasuđivati.

****** i ti pričaš da si Bošnjak i još ovde tupiš i baljezgaš i šta? Nikom ništa :lol:

Inače i tebi savetujem da pročitaš Andrića da shvatiš JADAN ko si.

Pod jedan bog se ne piše velikim slovom, sem kad je prva reč u rečenici, ili posle tačke. To što ti misliš da je bog vlastito ime, kao Mirko, Slavko je tvoja percepcija, al' ne i praksa i pravilo.
Pod dva, umesto da se postidiš, ili bar da priznaš da nemaš znanja iz ove oblasti, ti počela ovde da glumiš VJERICU Radetu i Natašu Jovanović. Strašno.

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

I ti pokrenuo temu o jeziku?? :eek:

:sad2:

Opet kakiš. Bog može da se piše i velikim i malim slovom. U monoteističkim religijama je uobičajeno da se piše velikim slovom, mada nije obavezno. To je više stvar kurtoazije i onoga što želiš time da iskažeš. Kod mnogobožaca ide malo slovo obavezno.
Pod dva. ti ni jednim jedinim komentarom nisi NAVEO NIŠTA SUVISLO, ni jedan jedini argument da potvrdiš ovu gomilu budalaština koju serviraš kao istinu.

Poslednja izmena:
Јасно је да даншњи хрватски језик није ништа друго него наш СРПСКИ, а да већина данашњих Хрвата(најмање 80%) нису ништа друго него Срби римокатолици (без обзира шта они желели о томе да мисле). Треба нагласити још једну чињеницу: У средњем веку је постојала још једна хрватска област a постоји и данас. То је посавска Хрватска северо -западно од реке Купе где се говорило искључиво Кајкавским наречјем, све до 60тих година 19 века када је и тамо преовладао штокавски, (херцеговачки) дијалекат који је узет за основу данашњег "хрватског" језика.
Стварно је смешно чути када Хрват каже да говори хрватским језиком. z:D

A ovom 'genijalcu' Neznanku pošto Andrića on nikada neće uspeti da pročita, evo nešto kraće da mu dođe do malog mozga o čemu sam govorila

PS Da li iko može da zamisli da se ovo peva Tako ti je mala moja kad ljubi Bošnjak? :lol:

Ništa ti ne shvataš, BREGOVIĆ od Gorana je ista verzija ko tvoj rodjak sa sela IVO ANDRIĆ.
On se u pesmi služio društveno prihvatljivim izrazima, tako da se pod Bosancem smatrao i Ivo andrić, i Alija Izetbegovoć, i Mula jusuf, i Željko Bebek, i Ibro i Fikret ...cenim da si se totalno pogubila, ja bih te pronašao da nemaš kerove, pa te oni pronašli i sad ti nema spasa.
Koristiš turbo-folk-rokereske pesme za svoje argumente je krajnje smešno i po tebe tagikomično.

Ništa ti ne shvataš, BREGOVIĆ od Gorana je ista verzija ko tvoj rodjak sa sela IVO ANDRIĆ.
On se u pesmi služio društveno prihvatljivim izrazima, tako da se pod Bosancem smatrao i Ivo andrić, i Alija Izetbegovoć, i Mula jusuf, i Željko Bebek, i Ibro i Fikret ...cenim da si se totalno pogubila, ja bih te pronašao da nemaš kerove, pa te oni pronašli i sad ti nema spasa.
Koristiš turbo-folk-rokereske pesme za svoje argumente je krajnje smešno i po tebe tagikomično.

Sada se vrati malo napred da vidiš KAKO I ŠTA SI TI LIČNO PISAO O ANDRIĆU pre nego što sam ti ja NACRTALA da ga nikada nisi ni čitao. A uzimaš ga u usta i još mi ga nabijaš kao dokaz.

I sada se vraćaš na nešto što sam ja već raščistila i pri tome toliko NISKO padaš ovim nipodaštavanjem Andrića da apsolutno neću dalje s tobom da se nastavljam

Sada se vrati malo napred da vidiš KAKO I ŠTA SI TI LIČNO PISAO O ANDRIĆU pre nego što sam ti ja NACRTALA da ga nikada nisi ni čitao. A uzimaš ga u usta i još mi ga nabijaš kao dokaz.

I sada se vraćaš na nešto što sam ja već raščistila i pri tome toliko NISKO padaš ovim nipodaštavanjem Andrića da apsolutno neću dalje s tobom da se nastavljam

Ivo Andrić je rođen 9. oktobra 1892. godine u Dolcu pored Travnika u tadašnjoj Austro-Ugarskoj. Matične knjige kažu da mu je otac bio Antun Andrić, školski poslužitelj, a mati Katarina Andrić (rođena Pejić) i da je kršten po rimokatoličkom obredu.
Bio je jugoslovenski književnik i diplomata.

Ivo Andrić je rođen 9. oktobra 1892. godine u Dolcu pored Travnika u tadašnjoj Austro-Ugarskoj. Matične knjige kažu da mu je otac bio Antun Andrić, školski poslužitelj, a mati Katarina Andrić (rođena Pejić) i da je kršten po rimokatoličkom obredu.
Bio je jugoslovenski književnik i diplomata.

On je sam za sebe reko da je srpski knjizevnik . Zar ti to nije poznato .

Rekao je da bi ga ubacili u SANU, nije Ivo bio Vrana ko ova kruška što je pala ispod Jabuke.
Inače dugo godina Andrića su zvali Katoličkim Srbinom, na užas ove kruške.

Ti opet lupaš. I još jednom dokazuješ da nikada nisi u rukama držao ni jednu jedinu knjigu Ive Andrića. Ona bolja izdanja, znaš, u kožnim povezima za coolere poput tebe :lol: su obavezno imala i biografiju.

****** i ti pričaš da si Bošnjak i još ovde tupiš i baljezgaš i šta? Nikom ništa :lol:

Inače i tebi savetujem da pročitaš Andrića da shvatiš JADAN ko si.

Sve si pomiješala...
Ja sam purger a s Bosnom čak i u 10-om koljenu imam iste veze kao i s Afganistanom.
Kad sam ja čitao Andrića ti si još piškila u gaće,
Inače tek za tvoju neprosvijećenost u SR Hrvatskoj je Na Drini ćuprija bila obvezna lektira u OŠ.
Andrić je etnički Hrvat i tu se nema što dodati.
A kaj se mene tiče možete ga svojatati do mile volje.
Poznati ste po laganju i svojatanju.

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”
Dobrica Ćosić

Sjećam se istog takvog nadmudrivanja u kojem je nekoliko diskutanata bilo frapirano da kako to BIJELO DUGME nije srpski band a svi Srbi.
A upravo suprotno originalno svi Hrvati.
Mada i to kaj se mene tiče mogu biti kaj hoće..
Ali čisto istine radi.
Inače više cijenim čisto beogradski band EKV.

Sve si pomiješala...
Ja sam purger a s Bosnom čak i u 10-om koljenu imam iste veze kao i s Afganistanom.
Kad sam ja čitao Andrića ti si još piškila u gaće,
Inače tek za tvoju neprosvijećenost u SR Hrvatskoj je Na Drini ćuprija bila obvezna lektira u OŠ.
Andrić je etnički Hrvat i tu se nema što dodati.
A kaj se mene tiče možete ga svojatati do mile volje.
Poznati ste po laganju i svojatanju.

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”
Dobrica Ćosić

Sjećam se istog takvog nadmudrivanja u kojem je nekoliko diskutanata bilo frapirano da kako to BIJELO DUGME nije srpski band a svi Srbi.
A upravo suprotno originalno svi Hrvati.
Mada i to kaj se mene tiče mogu biti kaj hoće..
Ali čisto istine radi.
Inače više cijenim čisto beogradski band EKV.

Ti mora da si neki metuzalem ako sam ja piškila u gađe kada si ti čitao Andrića.
Drugo boldovano je tačno.

Rodoslov ti ne znam.

Ostalo su uglavnom budalaštine, gde nađe da citiraš baš Ćosića? I baš taj od svega napisanog. Poznato je ko je Ćosić i kakva gledišta zastupa.
BD je mešano, kao i Bosna,

Zbog EKV, sve ti je oprošteno s moje strane :ok:

Back