Kojih životinja se plašite?

U zadnje vrijeme mogu da iskontrolisem strah od pasa(mada ih volim) jer kada sam bila mala doga mi je mogla otkinuti ruku :sad2:

Bojim se svinja,zato sto su odvratne(i ne jedem svinjetinu),i zato sto su svastojedi i mogu da pojedu cijelog covjeka,ukljucujuci njegove butne kosti,kicmu,rebra,lobanju :sad2:
Pa umrla bih kada bih se nasla zatvorena sa svinjom.!:besna:

ali,broj 1-INSEKTI.Tako su mali,ljigavi,ruzni fuuuuuuuuujjjjj:sad2:

Kada sam bila mala,bila sam na selu,sjedila pod lozom i ladnu mi na ruku stao onaj ogromni zeleni skakavac.Cak su mi muve i komarci odvratni,mada su bezopasni :sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:

Pa oni samo na kvarno i iskaču, ali oni su više mala neprijatnost, skoro da mi je žao onog koji je najverovatnije iskrvario do smrti kad je pobegao mom mačku prekjuče. A pri bliskom susretu sa pacovom se stvarno nisam osećala prijatno jer je bio veliki, spretan skakač i definitivno sposoban da me povredi. Šta bi tek mogao da uradi detetu, ne smem ni da pomislim.

Pa oni samo na kvarno i iskaču, ali oni su više mala neprijatnost, skoro da mi je žao onog koji je najverovatnije iskrvario do smrti kad je pobegao mom mačku prekjuče. A pri bliskom susretu sa pacovom se stvarno nisam osećala prijatno jer je bio veliki, spretan skakač i definitivno sposoban da me povredi. Šta bi tek mogao da uradi detetu, ne smem ni da pomislim.

Ja doduse nikad nisam videla pacova. Ali nisam znala da su tako agresivni, mislila sam da su isto tako plasljivi kao misevi.

Ja doduse nikad nisam videla pacova. Ali nisam znala da su tako agresivni, mislila sam da su isto tako plasljivi kao misevi.

Nisu agresivni dok nisu saterani u ćošak ili nadmoćni, inače izbegavaju ljude, ali da nisam pobegla i zatvorila vrata, da mu dam vremena da pobegne istim putem kojim je i ušao, verujem da bi bilo na život i smrt. A sigurno si viđala novinske natpise da su jeli čak i žive, nepokretne ljude u nekim lošim uslovima.

Nisu agresivni dok nisu saterani u ćošak ili nadmoćni, inače izbegavaju ljude, ali da nisam pobegla i zatvorila vrata, da mu dam vremena da pobegne istim putem kojim je i ušao, verujem da bi bilo na život i smrt. A sigurno si viđala novinske natpise da su jeli čak i žive, nepokretne ljude u nekim lošim uslovima.

OMG padam u nesvest, mozda ce to biti jedina zivotinja od koje ce se udubuce plasiti. :/

ja sam mislila da se ne plasim nikakvih zivotinja na koje naravno mogu naici ovde u nasem podneblju,ali sam se prevarila.Jednom sam naletela na zmiju na podrumskim stepenicama,i tako sam vristala i preskocila sve cetiri stepenice odjednom,pa one stepenice kod ulaznih vrata utrcala u kucu i popela se na krevet..moji me gldeaju onako belo kao koji ti je,a ja skacem po krevetu i mlatim rukama i derem se -zmija,zmijaaaaa..

Definitivno insekata - a od njih su najstrasniji nocni leptiri i odvratne gusenice. Svi mi se zbog toga smeju jer volim i zabe, zmije, pauke (oni su zglavkari - nisu insekti). Naravno da postoji prirodan strah od zveri ali nekako kapiram da bih umela sa njima (sklanjala im se sa puta) ako nisu ljudozderi. Mazila sam belog vuka i lava - doduse u Zoo vrtu ali kad mi gadna leptirica uleti u sobu moj muz odmah postaje Vitez -spasilac a ja se momentalno teleportujem sto dalje. I neverovatno, to jezivo dlakavo bice UVEK zna da je se plasim i UVEK leti meni pravo na glavu bez obzira kojiko jos ljudi sedelo u toj prostoriji - postoje brojni svedoci. Moja sadasnja macka Cicojka apsolutno ne reaguje na njih, dok su svi moji predhodni macori spasavali majku i hvatali zlotvore na razne nacine. Svesna sam da je to iracionalna fobija, kazu da su insekti simboli nasih strahova. A da su gadni - gadni su! Malo starije generacije (moja na primer) dobro pamte nase horor remek delo - film "Leptirica" koji je radjen po motivima price Milovana Glisica o cuvenom vampiru Savi Savanovicu. Gledala sam ga kao mala i cele noci nisam spavala, a pogledala sam ga ponovo nedavno i za ono vreme je vrhunski uradjen- sniman je ranih sedamdesetih. Mozda odatle potice taj moj strah.

Poslednja izmena:
L6BaP.jpg

Back