Kojih životinja se plašite?

Plašim se pijavica koje sisaju krv...
x134149966973772994.jpg

U zadnje vrijeme mogu da iskontrolisem strah od pasa(mada ih volim) jer kada sam bila mala doga mi je mogla otkinuti ruku :sad2:

Bojim se svinja,zato sto su odvratne(i ne jedem svinjetinu),i zato sto su svastojedi i mogu da pojedu cijelog covjeka,ukljucujuci njegove butne kosti,kicmu,rebra,lobanju :sad2:

Pa umrla bih kada bih se nasla zatvorena sa svinjom.!:besna:

ali,broj 1-INSEKTI.Tako su mali,ljigavi,ruzni fuuuuuuuuujjjjj:sad2:

Kada sam bila mala,bila sam na selu,sjedila pod lozom i ladnu mi na ruku stao onaj ogromni zeleni skakavac.Cak su mi muve i komarci odvratni,mada su bezopasni :sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:
Koja je razlika onda izmadju tebe i svinje?

Inace plasim se svinja i vozova... i to je to... Eh.. da i od konja cu zazirati vise od ostalih zivotinja... mada to nista ne prelazi u fobije. Normalno je da se neko plasi zivotinje koja moze da mu odgrize deo tela ili da ga ubije jednim udarcem... u suprotnom bi bilo glupo...

Na prvom mestu to su insekti, pogotovo skakavci i paukovi... To je u stvari odvratnost i gadjenje, pa odatle i strah, baš su mi...fuuuj :sad2:
Na drugom mestu su mi razne vodene živuljke - hobotnice, meduze, rakovi, malo veće ribe... isti slučaj kao sa insektima, gadjenje povezano sa strahom...
Na trećem mestu su mi zmije...
A što se tiče ostalih životinja, imala bih strah od onih koje mogu da me povrede, napadnu, ali ni jednu ne bih posebno izdvojila...

Koja je razlika onda izmadju tebe i svinje?

Ljudi, posto nisu pravi mesojedi, nego su samo ubedili sebe da jesu, a i to opet kako/ko, ne mogu da savladaju kosti svojim zubima. Dakle, svinje su bolje? ;)

Mda, priznajem da zazirem od svinja, konja, goveda, ovnova... Pre nekih 7-8 godina sam u poslednjoj sekundi povukla muza da ga na terenu vepar iz susednog boksa ne ujede kad je spricao prasice. Pre nedelju dana ga je krava (i ona i gazde su neuroticni) sutnula u nogu. Moja profesorka iz srednje zbog serumskih konja ima fobiju od svih ekvida.

I da, slazem se da na ovoj planeti nikad nije zivelo niti ce ikad ziveti stvorenje strasnije od coveka. :(

Back