Kojih životinja se plašite?

Razumem zasto! Nemojte se ljutiti ali meni je smesno....mada ne bih zelela da mi se to desi:sad2:

I meni je Say bilo smesno prva dva puta, slatko sam se smejala, sebi i Zoni. Al' danaske je bilo drugacije, premreh od straha, u mojim godinama to bas nije zdravo, infarkt bre da me lupi zbog glupih pticurina koje su umislile da cemo im povrediti pile:sad2:

Al' sad cu ipak malko da se nasmejem na celu pricu (iako cu sutra oprezno da prilazim recenom dvoristu):D

I meni je Say bilo smesno prva dva puta, slatko sam se smejala, sebi i Zoni. Al' danaske je bilo drugacije, premreh od straha, u mojim godinama to bas nije zdravo, infarkt bre da me lupi zbog glupih pticurina koje su umislile da cemo im povrediti pile:sad2:

Al' sad cu ipak malko da se nasmejem na celu pricu (iako cu sutra oprezno da prilazim recenom dvoristu):D

Da u takvim situacijama ptice tako reaguju i moze biti opasno stvarno!

to su vrane valjda?
e kao klinka sam stalno nalazila mlade vrane i normalno,nosila ih kuci...sta cu drugo...jel|? :roll:
i jednom moj drugar i ja nadjemo crnu vranu(sta je vec...skroz je crna a po gradji i velicini izgleda isto kao ona sivo crna....)...bili smo,mislim,treci razred....i navatamo neke gliste da mu/joj damo da jede i kako me ustinula...sunce joj...kako to boli....a tog mog drugara je kljucnula i ustinula za kapak na oku :eek: mogao je bez oka da ostane...imao je ranicu na kapku....
elem...vrana il sta je vec,je ojacala i porasla malo i pustili smo je :D
a jedna ista takva mi je pobegla :( posto sam je stalno vodila napolje ....i kada sam preskakala zid da udjem u dvoriste(mali majmun,nikad nije isao okolo ko sav normalan svet,nego je morao da preskace zid) prvo sam vranu stavila na zid...ko i uvek,medjutim pala je sa zida i dok sam ja preskocila,nje nigde nije bilo....plakala sam kao kisa :(

Ja znam da su svrake crno bele, i to je sve što kapiram o tim pticama... Nama dolaze one crno - sive, ali velike, pošto sam npr. na groblju videla da ima sličnih takvih ali su manje i imaju nekako zaobljeniju glavu i manji kljun. Tako da ja nemam pojma koje ptičurine hranim, kapiram da ih ima 2 ili 3 porodice, po 2 odrasla člana i deca koja krešte i mašu krilima... nemam pojma šta je muško šta je žensko i šta je koje boje, ali su simpa :)

U Australiji su postale prava napast konkretno svrake ali kapiram da je to neka njihova autohtona vrsta koja je pritom i zakonom zaštićena a kidišu ljudima pravo na oči. :sad2: Jedan poštar je zaglavio robiju zato što je u samoodrani ubio svraku.

A kad je mačak tatinog kolege uhvatio svrače i oni (ljudi) mu ga oteli, danima su posle morali da kriju mačka u kući dok se ne smrkne, ceo im je krov bio crno-beo od svraka-osvetnika. Na kraju su odustale ali ne želim ni da zamislim šta bi bilo da su ga sa'vatale negde, nesrećnika.

U Australiji su postale prava napast konkretno svrake ali kapiram da je to neka njihova autohtona vrsta koja je pritom i zakonom zaštićena a kidišu ljudima pravo na oči. :sad2: Jedan poštar je zaglavio robiju zato što je u samoodrani ubio svraku.

A kad je mačak tatinog kolege uhvatio svrače i oni (ljudi) mu ga oteli, danima su posle morali da kriju mačka u kući dok se ne smrkne, ceo im je krov bio crno-beo od svraka-osvetnika. Na kraju su odustale ali ne želim ni da zamislim šta bi bilo da su ga sa'vatale negde, nesrećnika.

Moj Beca je jednom došao kući i izgledao kao čovek - slon. Natečen, oči mu se nisu videle, ne znam kako je gledao.... i ponegde se vidi zgrušana krv... mi u čudu, šta mu je, mama ga pipne po licu ono šikne mlaz krvi :sad2: :sad2: :sad2: Sanirali smo mu povredu za 3 dana, nije čak ni velike ožiljke imao. A komšinica nam je rekla da ga je videla na drvetu, verovatno pošao momak u svračije gnezdo i završio iskljucan sve po glavi i licu.... Zato se moja Macumica lepo plaši svraka i kad ih čuje oko terase šmugne unutra :mrgreen:

Ja moram da priznam ne da se plašim, već da imam pravu fobiju od zmija!
Nije to onaj, kako neko reče realan strah, već jednostavno sama pomisao na njih kod mene izaziva glup strah i strašnu neprijatnost.
Nije uopšte važno o kakvoj zmiji se radi: otrovnoj, velikoj, opasnoj ili bezopasnoj. I belouška kod mene izaziva isti, užasan osećaj!
Panika ide do te mere da u životu nisam uhvatila rukom deo knjige ili novina na kojoj je fotografija zmija... uvek uhvatim list na suprotnoj strani, tamo gde je "čisto" :sad2:
Realan razlog za to ne postoji - pojma nemam odakle mi ta fobija.

Nikad se nisam plašila životinja (naprotiv..), ali mislim da sam se počela plašit mačaka poslednjih godina x) Imam neke jako čudne tripove sa njima, počele su iskakat pred mene na svakom mom koraku, i stanu ispred mene i gledaju onako, pokušam ih uplašit i oterat, a one ni milimetar sa mesta...i još mnogo toga se dešava :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Stvarno ne znam na koji način i čime bih objasnila to s obzirom da sam do prije par godina imala mnogo mačaka i obožavala ih i non stop se družila sa njima x)

Juče od prepune bašte kafića-poslastičarnice-pekare stršljen našao baš na moju ruku da sleti! :eek::sad2: Baš neprijatno, i to još da mislim da ga ne oteram pravo na dete... Prvi put u životu sam ga videla uživo i shvatila da je grozno.

E, to sam zaboravila, mada spada u insekte... Svi ti što lete i bodu su mi :sad2: Doduše, ni jednom me nije ni jedan ubo, ali sam prisustvovala sceni kad je devojčicu od 6 meseci osa ubula za glavu :dash: A svi stojima oko nje i gledamo je, gugučemo, hranimo je i da niko od nas ne vidi :sad2::sad2::sad2:

petlovi znaju da budu jako nezgodni
ja sam od jednog dobila dobre batine na Tari pre 3 godine :lol:
nisam na vreme videla da je usao "u nas" deo dvorista :lol:
A pre toga,znajuci da je lud,par puta sam prilazila ogradi i on je pokusavao da me udari kroz ogradu a ja sam mu se smejala :lol:
posteno mi je vratio...

Ja moram da priznam ne da se plašim, već da imam pravu fobiju od zmija!
Nije to onaj, kako neko reče realan strah, već jednostavno sama pomisao na njih kod mene izaziva glup strah i strašnu neprijatnost.
Nije uopšte važno o kakvoj zmiji se radi: otrovnoj, velikoj, opasnoj ili bezopasnoj. I belouška kod mene izaziva isti, užasan osećaj!
Panika ide do te mere da u životu nisam uhvatila rukom deo knjige ili novina na kojoj je fotografija zmija... uvek uhvatim list na suprotnoj strani, tamo gde je "čisto" :sad2:
Realan razlog za to ne postoji - pojma nemam odakle mi ta fobija.
Da li se u te zmije racuna i slepic?

Back