Koji vam je najudobniji auto u kojem ste se/koji ste vozili?

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
179.175
Koji vam je najudobniji auto u kojem ste se/koji ste vozili?

Meni Jeep Grand Cherokee

Sta je to sto poboljsava i cini voznju u nekom automobilu kvalitetnom tj udobnom ?

po meni prvi faktor je medjuosovinsko rastojanje , sto je ono vece to je vozilo udobnije jer bolje amortizuje nepravilnosti puta . zatim drugi faktor je vesanje a treci teziste automobila , sto vozilo ima vise teziste to bolje amortizuje nepravilnosti puta ?

Generalno zato smatram da su najudobnija vozila SUV-ovi srednje i velike velicine .

Udobne su i velike limuzine ali SUV-ovi imaju dodatnu prednost viseg tezista sto cini voznju nesto boljom.

Najneudobniji mi je VW Program konkretno Golf i Passat. Imaju najgore tj najtvrdje vesanje tako da posle voznje od 3 i vise sati imas utisak da ti je donji deo ledja utrnuo.

najudobnije ZADNJE sjediste u koje sam sjeo :
1.jpg
u auto mog druga ..e sad mozda zbog toga jer je bio bas ocuvan (kad ga je kupio ali i ne nakon 3 mjeseca :D )
mozda zvuci cudno ali tako je (a vozio sam se u mnoga auta ..pocev od peglice pa do S klase :D

Citroen BX.Pre 13-tak godina ga je imao brat.Spolja je bio ofucan,uzas jedan,ali unutra kao da si u vodenom krevet.Ja sam tada vozio mazdu 323 koja je bila skoro nova,ali po udobnosti nije ni prici BX-u.
Inace vozio sam i razne druge modele,takodje nijedan nije bio kao ovaj po udobnosti.
Sto se tice SUV-ova,nisam bas pristalica istih,a i mislim da ipak po udobnosti ne mogu da pariraju putnickim automobilima,prvenstveno mercedesu.

Najudobniji auto koji sam vozio je Mercedes S-klasa W221 2011 godiste S350CDI 4MATIC,posto mi je to bio prvi put da probam S klasu ostao sam bez teksta posle te test voznje,a pre toga sam vozio najnoviju R klasu i GLa,ali S je klasa zasebno za sebe.

a jesi vozio sta drugo osim mercedesa ?

inace ko voli tu S klasu najbolja kupovina je koliko vidim 2002 godiste kod nas moze da se uzme za 8500 do 9500 evra u zavisnosti od kilometraze

nova kosta oko 70.000 ?

to znaci da za 9 godina izgubis na tom autu 60.000 evra :(

kako ti se taj auto ponasa zimi po snegu ?

ja inace volim vece i jace automobile - mada necu voziti skorije nista preko 3000 kubika nisam lud da me tadicevska stoka pljacka i da im placam 2000 evra godisnje za registraciju auta.

Poslednja izmena:

inace ko voli tu S klasu najbolja kupovina je koliko vidim 2002 godiste kod nas moze da se uzme za 8500 do 9500 evra u zavisnosti od kilometraze

nova kosta oko 70.000 ?

ja inace volim vece i jace automobile - mada necu voziti skorije nista preko 3000 kubika nisam lud da me tadicevska stoka pljacka i da im placam 2000 evra godisnje za registraciju auta.

Iskreno u zadnjih desetak godina sam samo mercedesa vozio,bilo je tu par drugih kad sam iznajmljivao kao renta-car ali to su autmobili nize klase kao Opel Astra,Renault Megane,Citroen C3.
A da,vozio sam Volva V70,jako udoban auto,dobar za dugu voznju,ali mercedes je bolji po pitanju vibracija unutra u kupeu.

poznata americka kompanija za analizu trzista automobila je napravila listu 10 najudobnijih automobila sa cenom ispod 30.000 dolara

http://www.kbb.com/car-news/all-the-latest/10-most-comfortable-cars-under-30000/

prvih 4-5 mesta su buick, chevrolet i ford onda japanci subar hyundai nigde nema mercedes bmw-a VW-a

barem u ovom cenovnom rangu - za obicne smrtnike
Ne porichem da su udobni,ali amerikanci su poznati po tome sto ako im je auto udoban onda nista ne valja sto se tiche performansi,to jes ponasha se kao ljuljaska a u krivinama tockovi idu na jednu stranu a shasija na drugu.

nova kosta oko 70.000 ?

Vidi,ja tu S klasu nikad ne bih ni kupio novu i da imam pare,jer takvi autmobili gube dosta na vrednosti prvih par godina,u norveskoj se najvise isplati kupiti auto koji je 2-3 godine star jer tada je izgubio najveci deo cene,takodje dazbine drzavi su daleko manje a auto je takoreci skoro nov,a ako je auto stariji mozes da rizikujes da mu nesto rikne pa mora na servis sto kod S klase nije maciji kasalj :)
Ovaj sto sam ja probao imao je vuchu na sva 4 tocka tako da voznja zimi je zezancija,ali privatno vozim e klasu sa zadnjom vucom i ide bez problema,doduse na gumama nesmes stedeti,ako su jeftine gume onda neces nigde stici,moraju kontinental ili miselin,nista drugo ne valja za mercedesa.

Nikako da se provozam u toj Ajkuli majku mu. Sto je najcrnje, drugar ima jednu u fantasticnom stanju i mogu da se provozam prakticno kad god, al ***, tako to ide.

A do sada, recimo 1972 Imperial LeBaron coupe. Mekano ogibljenje, preko tri metra medjuosovinskog rastojanja, nekih 2300 kg i balon gume. Prosli smo kroz onaj kolotrag u zemlji tik uz ivicu asfalta - i nista.

Nikako da se provozam u toj Ajkuli majku mu. Sto je najcrnje, drugar ima jednu u fantasticnom stanju i mogu da se provozam prakticno kad god, al ***, tako to ide.

A do sada, recimo 1972 Imperial LeBaron coupe. Mekano ogibljenje, preko tri metra medjuosovinskog rastojanja, nekih 2300 kg i balon gume. Prosli smo kroz onaj kolotrag u zemlji tik uz ivicu asfalta - i nista.

Supertico, kod Mice Metalika nema neudobnog auta :)

Mercedes-Benz 500 SE, ustopirao lokalca, bosanac neki, pre 10 tak godina...., a poredeći ga sa svim automobilima u kojima sam se vozio, koje sam vozio i koji vozim, nema dostojnu konkurenciju po mom ukusu bez obzira na klasu. Uvek se naježim kad se setim te vožnje i brzine od 180 km / h i osećaja kao da se vozimo 70- 80 km/h, možda i sporije, a ubrzava strašno
Onda svi japanci i to je to.

Da, da...benzinac je, a udoban...da, da...to sam već naveo gore u tekstu.

pa rekao bih s klasu, ali pre desetak godina imao sam prilike da vozim nekog citroena kojeg ni ime nisam znao, nov , cisto seo u prvi slobodan auto koji je bio na parkingu kod drugara i otisao da odnesem neki deo na obradu, e vozio sam ga po setalistu kod dunava u groskoj, travnjak + krticnjak, a vozio sam ga preko 130 jer cisto nisam mogao da verujem da je tako miran po dzombama, jedino sam se plasio da nenaletim na sanac neki ili izgubim kontrolu, van puta, je nejudobniji, ili ti po nasim putevima:hahaha:, ruzan spolja ruzan unutra, ali vesanje najudobnije, mada mercedes pruza luksuz, verovatno daleko nadmasuje nov sto rece s airmatic, citroen je kralj vesanja....

Back