Који ли ми минерал фали..

Не мораш да бројиш, али храну треба сажвакати тако да је што течнија. Варење почиње у устима, а онда се и материје боље усвајају.
Очи су само прозор кроз који видимо, значи нису оне гладне. ;)

Ако су ти нервозна или пропустљива црева, треба да смањиш све оно што их надражује, а поготово ако имаш и кандиду. Бело брашно и слатко, пре свега.

Има тестова на интолеранцију код приватника који коштају пар хиљада, мислим да се не раде компјутерски. Што се тиче режима исхране (дијете) два лекара су ми поменула ФОДМАП дијету и ту ти сам провераваш свој организам и утврђујеш које ти намирнице не пријају или сметају.
Хајде да испробам и то чудо од дијете.. Хвала на идеји.

Хајде да испробам и то чудо од дијете.. Хвала на идеји.
Пробај слободно, мене је тестирао тај један доктор, дао ми је то одштампано на папиру, али сам позајмио неком ко ми није вратио. После сам враћао сам намирнице у јеловник које ми не сметају. Имаш текстове и на српском, па прочитај и запиши то најбитније. Нема на чему.

Просечна тежина ми 85 била, излазио и на 89 а сада се закуцао на 75 и ни макац. личим на офингер. У реду, сам сам крив, годинама за доручак јео пахуљице, зрневље, лан... Несвесно радио аутофагију, рано вечерајући. Изгледа "ресетовао" метаболизам, а сада не вреди, једем масно, једем маслац за доручак и џаба.

Ако немаш прекомерну тежину, баш и не видим шта је проблем.

Ако мислиш да имаш неки проблем, дај крв па погледај резултате. Кад погледаш резултате, а нешто одступа, доћи ћеш до закључка шта је проблем. Ако је све у границама нормале, немаш проблем.

Ако личиш на офингер, како кажеш, зашто не би увео теретану 3 пута недељно по 45 минута?

Већ сам овде писао како ми се тражи расо, вода из краставчића, фафарона и сл.
Још нешто: Наједем се и преједем нечега, поједем и дезерт. И после тога бих могао појести рецимо пола кг чајне кобасице без леба, само са сланим сиром, старим. Боленсо ми се тражи. Или, рецимо пршуте, пошто чајна личи на самлевену прошарану пршуту. Не тражи ми се пилетина, шункарице, риба, кајмак, само нешто јако попут пршуте и старог сира.
Иначе морам да посолим свако јело од кад знам за себе.

Шта ли ми то недостаје...Нешто са електролитима, шта ли је….

Кажу треба пити што више воде. Врага. Осим кад је врућина, воду пијем на силу. Али бих могао на екс испијати, осим горе наведених кислеих текућина и јогурт, кефир, млеко, сок, бозу, парадајз сок...,ма шта год, само не вода.

mineral zvani so ti fali

jedite so, blagotvorna je, ne slušajte gluposti o maksimalnih 2 grama soli dnevno

nekad mi je jedina razlika između dobrog i lošeg dana - koliko sam soli unela. dobar dan meaning puno soli

tek sa povećanin unosom soli i uzimanjem kreatina sam počela da unosim više vode. pre sam jedva pila 1L dnevno

Ако немаш прекомерну тежину, баш и не видим шта је проблем.

Ако мислиш да имаш неки проблем, дај крв па погледај резултате. Кад погледаш резултате, а нешто одступа, доћи ћеш до закључка шта је проблем. Ако је све у границама нормале, немаш проблем.

Ако личиш на офингер, како кажеш, зашто не би увео теретану 3 пута недељно по 45 минута?
Недавно детаљна крвна слика., Коа код детета, да се не урекнем. Раније мало повећане амилазе и мањак витамина Д, сада и то у границама.
Да пумпам бицепсе са својих 60 и кусур лета? Од оних закључавања пре 3 године не могу да се повртаим. Раније сам бар шетао, мин 5 км дневно, и повремено у селу помагао. Сада једва пар км..

mineral zvani so ti fali

jedite so, blagotvorna je, ne slušajte gluposti o maksimalnih 2 grama soli dnevno

nekad mi je jedina razlika između dobrog i lošeg dana - koliko sam soli unela. dobar dan meaning puno soli

tek sa povećanin unosom soli i uzimanjem kreatina sam počela da unosim više vode. pre sam jedva pila 1L dnevno
Ма могу ја воду. помешану са нечим...
Креатин као суплемент? Нисам пробао

mineral zvani so ti fali

ma ne mogu, i ne smeju svi da se sole, natrijum hlorid, ma koliko da je bitan
i ja volim da se osolim sa slanim zanimacijama, cipsovi i gluyposti, ali ne smeju svi
ljudima fale razni - mnogi drugi minerali, a samo neke mozda imaju viska, ipak je sve malo komplikovanije

Већ сам овде писао како ми се тражи расо, вода из краставчића, фафарона и сл.
Још нешто: Наједем се и преједем нечега, поједем и дезерт. И после тога бих могао појести рецимо пола кг чајне кобасице без леба, само са сланим сиром, старим. Боленсо ми се тражи. Или, рецимо пршуте, пошто чајна личи на самлевену прошарану пршуту. Не тражи ми се пилетина, шункарице, риба, кајмак, само нешто јако попут пршуте и старог сира.
Иначе морам да посолим свако јело од кад знам за себе.

Шта ли ми то недостаје...Нешто са електролитима, шта ли је….

Кажу треба пити што више воде. Врага. Осим кад је врућина, воду пијем на силу. Али бих могао на екс испијати, осим горе наведених кислеих текућина и јогурт, кефир, млеко, сок, бозу, парадајз сок...,ма шта год, само не вода.
Jesi li merio krvni pritisak ?

i uradi analizu krvi i elektrolita , nećemo sad se rukovoditi time " traži mi se nešto da jedem / pijem " - nekad bude tako , a nekad sasvim suprotno.
I dijabetičarima se jede slatko, nekad realno zbog pada šećera , a nekad je visok pa im se traži , bez obzira.
Недавно радио комплет, али електролите нисам.

Недавно детаљна крвна слика., Коа код детета, да се не урекнем. Раније мало повећане амилазе и мањак витамина Д, сада и то у границама.
Да пумпам бицепсе са својих 60 и кусур лета? Од оних закључавања пре 3 године не могу да се повртаим. Раније сам бар шетао, мин 5 км дневно, и повремено у селу помагао. Сада једва пар км..
па крени мало по мало, шта ти тешко.
закључавање прошло, живот иде даље...

ако сам те добро разумела теби су проблем шлауфи и 75 кг.
како је могуће да их имаш, а написао си да си спао са 85 на 75. или нисам добро прочитала.

форумаш @KraNp се спрема на операцију истих, али је код њега друга прича.
можда ти његово искуство буде на корист. :aha:

Добро си прочитала. Проблем је што су килограми "побегли" са ногу, листова, бутина, руку...а само са "шлауфа" некако стидљиво. Добро, јесам скратио каиш за 2 рупе, али то није ништа за 10 кг мање.
Ево малопре пола кутије фета сира и још сам гладан. Гладан не било чега него сира и јаког меса.

Добро си прочитала. Проблем је што су килограми "побегли" са ногу, листова, бутина, руку...а само са "шлауфа" некако стидљиво. Добро, јесам скратио каиш за 2 рупе, али то није ништа за 10 кг мање.
Ево малопре пола кутије фета сира и још сам гладан. Гладан не било чега него сира и јаког меса.
у, фета ће баш да те засити. :fdlan:
ни мене не може, а не тебе.:lol:
ко зна од чега је праве. знам да се убуђави трећи дан у фрижидеру кад је отворим.
више је не купујем.

па крени мало по мало, шта ти тешко.
закључавање прошло, живот иде даље...

ако сам те добро разумела теби су проблем шлауфи и 75 кг.
како је могуће да их имаш, а написао си да си спао са 85 на 75. или нисам добро прочитала.

форумаш @KraNp се спрема на операцију истих, али је код њега друга прича.
можда ти његово искуство буде на корист. :aha:
Ne znam da li može pomoći iskustvo nekoga tko ima problema sa zdravljem, ali i nekada se bavio sportom.

Manji obroci, 5-6 njih.
Ne čekati osjećaj gladi.
Jede se tada i tada.
Jasno...nije ovo da se mora u minut, nego imati nekakav raspored.

Izbaci "smeće" iz prehrane.
Svi znamo što je zdravo, što nije.

A i sam si napisao, hodanje.
Stimulira aktivnost cijeloga organizma.
Metabolizam se aktivira i "pametano" troši hranu.
Ne, hoću neću.
Jutrom par kilometara, poslijepodne par kilometara.

Ili već u kakvom ciklusu ti više odgovara.

Vidim sat kada si poslao zadnju poruku.
U ovaj (kasniji) sat, ništa "jako" niti puno jesti.

Da ne bude zabune.
Nitko od nas nije stroj, mašina.
Ako se koji put nešto zezne, pojede, ne uradi od planiranog.
Nema veze.
Kada vidiš da je situacija pobjegala kontroli, a ti se vratiš i nastaviš po planu.

Sa vremenom ga prilagodiš sebi.
Svi smo drugačiji.

Meni samodisciplina doslovno spašava život.
Ponekad ne ide.
Dogodi se.
Važno je sjetiti se i vratiti u način funkcioniranja koji je dobar.

Još jedna stvar.
Daj malo vremena, dok ne primjetiš promjene.
Nisi upao u to stanje odjedno, u jedan dan.
Vratiti ćeš se, samo polako.

A i osjećati ćeš se dobro, sam sa sobom.

Meni samodisciplina doslovno spašava život.
Ponekad ne ide.
Dogodi se.
Važno je sjetiti se i vratiti u način funkcioniranja koji je dobar.
не разуме да је добити на килажи, једнако тешко као и изгубити киле.

мени није јасно да губљењем 10 кг., неко има шлауф око трбуха.:think:

не разуме да је добити на килажи, једнако тешко као и изгубити киле.

мени није јасно да губљењем 10 кг., неко има шлауф око трбуха.:think:
Pretpostavljam (kao amater, laik) da se radi o opuštanju mišića a i sigurno kože koje je prije bilo pod drugačijim režimom aktivnosti.
Tijelo je bilo u nekoj svojoj ravnoteži.

S vremenom i mijenjanjem navika, oblika ponašanja.
Tijelo se prilagodilo novonastaloj situaciju.

Način funkcioniranja se promjenio.
Ono što sam gore napisao, može pomoći.

Jasno, ovo sada važno...
Treba obavezno napraviti zdravstvene pretrage.
Postoje li tu nekakve "situacije" itd.

Ali koliko vidim, u gornjim porukama, to je u redu.

Opet ponavljam.
Pišem kao laik.

Jasno, ovo sada važno...
Treba obavezno napraviti zdravstvene pretrage.
Postoje li tu nekakve "situacije" itd.

Ali koliko vidim, u gornjim porukama, to je u redu.
@Trandaiflko није написао којом брзином је губио килажу.
нисам прочитала да је радио нешто као нпр., ртг са пијењем оног креча,
где се лепо види има ли нешто да се покарабасило у пробвном систему.
код мм је то било прво, па после гутање сонде.
сама крвна слика не мора да каже ништа, а опет...

@Trandaiflko није написао којом брзином је губио килажу.
нисам прочитала да је радио нешто као нпр., ртг са пијењем оног креча,
где се лепо види има ли нешто да се покарабасило у пробвном систему.
код мм је то било прво, па после гутање сонде.
сама крвна слика не мора да каже ништа, а опет...
Гутао сонду пре 15 година. Немам вишак киселине. Па Бог вас убио, кажем ја њима, убих се причајући да имам мањак.
Пре 20 година имао хелико бактерију, пио нешто и сада је ваљда ОК.
Небитно колико је природан фета сир и посебно чајна (и то Неопланта највише) али ми се болесно тражи обоје. Јако месо. јаки сиреви.
А што шлауф спада најспорије,ваљда је природна конфигурација...

Гутао сонду пре 15 година. Немам вишак киселине. Па Бог вас убио, кажем ја њима, убих се причајући да имам мањак.
Пре 20 година имао хелико бактерију, пио нешто и сада је ваљда ОК.

Небитно колико је природан фета сир и посебно чајна (и то Неопланта највише) али ми се болесно тражи обоје. Јако месо. јаки сиреви.
А што шлауф спада најспорије,ваљда је природна конфигурација...
па шта си радио, прочитах, код 4 гастроентеролога, и ништа ти не нађоше,
а ти и даље тражиш нешто што би објаснило потребу за јелом.
таман и да имаш мањак киселине, нигде не пише да си од тога гладан. :fdlan:

Трандафилко, или имаш пантљичару, или ти није ништа.
треће нећу ни да споменем.

или напросто волиш да једеш, и то не свашта, него све добро и конкретно.;)

Већ написах шта кажу гастролози: органски све у реду, само функционално не ваља. јбг..
То што се мени тражи није ни најбоље ни најукусније а још мање најздравије. Али је глупо рецимо поједем негде у ресторану добру Карађорђеву шницлу наједем се и преједем и опет ми се траже јак, стари сир и пршута или чајна.

Back