Moj problem? Nije problem, već hronično stanje. Kao neko pašče levitiram i kao najveće slepče, tumaram u mraku i pokušavam da se probudim iz ove noćne more.
Šalu na stranu, samo ozdraviti svoje zdravljence, što je više moguće, nakon fijaska i debakla, u koji sam sopstveno telašce stavila pre dve i po godinice, maltretirajući ga tugom, sekiranjem, jedom i očajem, nemogućnošću da shvatim fol i laž...To je moj problemasti problem. Sve drugo je nevažno spram toga i mislim da ne igra nikakav više jbn faktor.
Eto, samo to.
I tako ću i da preguram ovaj život. Živela još pedeset godinica ili se sutra ne probudila.
Shvatila sam kako to sve ide u životu.
I više mi nije potrebno, hvala.
Ako baš, baš život namesti, da sve i meni nekako drugačije skocka se, molim lepo, možda i meni bude super.
Ovako...ne shvatam to više tragično. Više sam svesna svog pada, i poraza. Barem mi je ostalo, sve ono što ja kao biće jesam.
To je dovoljno, da to još imam.
Mislim, da je savršeno dosta..Za sve drugo. Ali, savršeno. Za sva prose*avanja. I životna . I ljudska.
Nemate šta da mi uzmete više. Sve što moglo je, imate. Nemate više koga da "ubijete". Što ste hteli, to već davnim "ubijenim" zove se.
Mirna Bačka.