Који је узрок број 1 развода?

Mislim, da je glavni razlog razvoda, sebičnost, pa onda, nedostatak strpljenja. Druge stavke, dolaze, posle ove dve.
Zašto sebičnost? Zato, što danas, svak gleda svoj interes, i da je prvo njemu dobro, pa onda ostalo. Svak hoće da uživa, i da ga niko ne remeti, a uz to ide i nestrpljivost. Neposvećenost deci, i bračni partneri, jedno drugom.
Jednostavno, nema više, moralnih normi, da bi se partneri, uhvatili ukoštac, sa svim mogućim problemima, gde se i gradi i održava, stabilnost i funkcionalnost porodice.

Neravnopravna komunikacija...ti se dajes druga strana i ne bas..u jednom momentu se isprazniš i zapitaš koji sam ja kreten.Samo medjusobna ravnopravna ljubav,ujednacen odnos daju sigurnost.U kontinuitetu godinama ujednačen.Ali uvek se poljulja.Poso,stres,nema se vremena jedno za drugo i onda bolje i sam živet nego u lošoj vibraciji braka.

Недостатак посвећености се може манифестовати као емоционално повлачење, избегавање разговора о будућности, недостатак заједничких циљева или тешкоће у конструктивном решавању сукоба
O problemima treba razgovarati generalno, nije dobro kad se precutkuje.

Pratim :)

Mislim, da je glavni razlog razvoda, sebičnost, pa onda, nedostatak strpljenja. Druge stavke, dolaze, posle ove dve.
Zašto sebičnost? Zato, što danas, svak gleda svoj interes, i da je prvo njemu dobro, pa onda ostalo. Svak hoće da uživa, i da ga niko ne remeti, a uz to ide i nestrpljivost. Neposvećenost deci, i bračni partneri, jedno drugom.
Jednostavno, nema više, moralnih normi, da bi se partneri, uhvatili ukoštac, sa svim mogućim problemima, gde se i gradi i održava, stabilnost i funkcionalnost porodice.
Jesi li ti sebičan ?
Ako nisi, ne treba ti strpljenje :) .
Moralne norme uspešno supstituiše racio. Hiljade generacija pre tebe su raciom odredile te "norme". Nisu to neke stroge norme (ne bih ih tako nazvao) , već iskustvo...

Muškarac nije stvoren za jednu ženu, u genima nam je da oplodimo što više žena. Kad je čovek u braku osuđen ne ja tu jednu jer se zarekao "pred bogom" dok nas smrt ne rastavi. Opšte poznato da žene u braku sve manje i manje podaju muškarcu. Posle godinu dana hemije je sve manje i manje, sex postaje monoton, život u kući postaje monoton, trpljenje žene postaje itekako monotono, papučarstvo se povećava, masno tkivo raste, gubi se želja za svačime. Ovo sve može da se izbegne ne potpisujući taj papir i živeti u vanbračnoj zajednici. Brak je najveća prevara nemam pojma iskreno zašto postoji to.

Ено читам, за американце је (они имају статистику за све) "недостатак посвећености".

Да ли је и код нас?
1749798084005.jpeg

Back