Ortak2
Aktivan član
- Poruka
- 1.168
Bolji (ti) je prevod "Stradanja mladog Vertera" i da, jeste filozofija, mada znam da znaš.Da li su Jadi mladog Vertera zapravo filosofska knjiga?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bolji (ti) je prevod "Stradanja mladog Vertera" i da, jeste filozofija, mada znam da znaš.Da li su Jadi mladog Vertera zapravo filosofska knjiga?
Nije mrzeo žene i zato ja dobih 7 za (ključnih) maltene nekoliko stranica.Ima onih koji mrze žene pa vole pol i karakter. Hehe
Nisam znala da je AI, pa čemu onda forum?Nema tu truda ni malo. U pitanju je AI.
Pogledajte prilog 1796939
Ne znam samo kakvo zadovoljstvo neko nalazi da koristi ChatGPT u diskusiji na filozofskom forumu.
Ovaj AI ce totalno zaglupiti buduce generacije, koje ce polako izgubiti moc samostalnog misljenja.
Pa ne znam, u toj knjizi valjda "pljuje" žene, svrstava ih u životinje...tako nešto.Nije mrzeo žene i zato ja dobih 7 za (ključnih) maltene nekoliko stranica.
Niko ga nije razumeo.
Evo, ako JA, koja jesam i žensko kažem da je činjenica da žene imaju menstruaciju, da li sam ženomrzac?
O božePa ne znam, u toj knjizi valjda "pljuje" žene, svrstava ih u životinje...tako nešto.
moj filozof prosvetar ga ne racuna medju filozofe.Nije LjiS![]()
Jel' se tebi digne na dobru ribu? Verovatno. Jesi li životinja? Po Sioranu, možda i jesi ("Čovek, ta vertikalna životinja"), ali po Vajningeru mnogo toga ne spada pod "slobodnu volju" i u suštini slobodna volja je tema koja je zastupljena više od konstatacije da JESI životinja, i kontroliši svoje naopake nagone.Pa ne znam, u toj knjizi valjda "pljuje" žene, svrstava ih u životinje...tako nešto.
Koje naopake?Jel' se tebi digne na dobru ribu? Verovatno. Jesi li životinja? Po Sioranu, možda i jesi ("Čovek, ta vertikalna životinja"), ali po Vajningeru mnogo toga ne spada pod "slobodnu volju" i u suštini slobodna volja je tema koja je zastupljena više od konstatacije da JESI životinja, i kontroliši svoje naopake nagone.
Ja znam da jesmo životinje i volim to.Jel' se tebi digne na dobru ribu? Verovatno. Jesi li životinja? Po Sioranu, možda i jesi ("Čovek, ta vertikalna životinja"), ali po Vajningeru mnogo toga ne spada pod "slobodnu volju" i u suštini slobodna volja je tema koja je zastupljena više od konstatacije da JESI životinja, i kontroliši svoje naopake nagone.
Gde počinje mizoginija:O bože![]()
E pa to ti je Vajninger rekao, samo što se on zbog toga ubio.Ja znam da jesmo životinje i volim to.
A što se zbog toga ubio? Bez veze.E pa to ti je Vajninger rekao, samo što se on zbog toga ubio.
Jedan od najcenjenijih kolega ali koji nisu imali mooda da objave prepiske sa njim za života.
Sve što je nasilno, vulgarno...čak i ismevanje.Koje naopake?![]()
Pa šta sam ja loše rekao?Sve što je nasilno, vulgarno...čak i ismevanje.
Iz dnevnika: "Nitkovski je prouzrokovati slučaj u kojem neko svesno postaje objektom humora".
Da ja nastavim?Gde počinje mizoginija:
Weininger apsolutno idealizuje muškarca, dok ženu opisuje kao biće bez moralnog centra, bez samosvesti, bez istinske individualnosti, nesposobno za genijalnost, i potpuno definisano kroz seksualnost i odnos prema muškarcu.
Po njemu, “žena nije osoba u punom smislu”, već "čisto biće roda" — dok muškarac teži univerzalnom, moralnom i duhovnom.
Čak je predvideo nastupajući rat.A što se zbog toga ubio? Bez veze.
Nije AI, Wikipedia je:A što se zbog toga ubio? Bez veze.
Iz dnevnika: "Nitkovski je prouzrokovati slučaj u kojem neko svesno postaje objektom humora".
Nije nijedan od vas ništa loše rekao, prepoznaj sebe u dobrim ljudima, obojica ste DOBRI.Pa šta sam ja loše rekao?
Dualizam je suština postojanja, počev od moje frekvencije, talasa, vremena, prostora, materije, energije, muško, žensko, dan, noć, dobro, loše, oscilacija u struji i vaj faju, sve je to. Najbolje oslikava jin jang.A to što se roknuo znači da je uspeo da prevaziđe najjači nagon - za samoodržanjem.
Ubio se sa samo 23 godine, više nemajući šta da traži na ovom svetu.
Najdublje razumevanje Vajningerovog života i mišljenja razotkriva nam njegov stav prema dualizmu. Čovek je, prema Vajningeru, sastavljen iz dva dela: jedan deo potiče iz svemira, iz kosmosa, iz božanstva, a drugi iz ništavila, iz haosa, iz đavola. Deo iz kosmosa proteže se na sve u čemu se izražava ono što je dobro, lepo i istinito; u njemu se nalazi sve pozitivno, sve što samostalno egzistira, svaka snaga i životna radost, a istovremeno i sve objektivno što povezuje ljude jedne s drugima. Druga polovina, nasleđe haosa, sadrži sve negativno, sve što egzistira neslobodno i ne na osnovu sebe samog, svaki strah i slabost i sve što razdvaja ljude: na njihovom čelu zločin i ludilo.
Sva svetska filozofija je boza. Ovo je i početak i kraj filozofije:Recimo da mi odgovaraju filozofi koji su rođeni 1700 i neke a umrli 1800 i neke.
Najbolje ih razumem.
Bolje nego novije i bolje nego starije.
To je filozofija a logička činjenica je da je sve frekvencija. Tesla je to dokazao preko struje i radio/tv talasa. Wifi. Zar ti treba veći dokaz? Svi smo frekvencija i sve je frekvencija. Sve vibrira. Tako postojimo.Sva svetska filozofija je boza. Ovo je i početak i kraj filozofije:
https://docs.google.com/document/d/1dWWe4JBO2nKb9I9fziXCOaH-6D0CACIn/edit
Ne razumem na šta tačno aludiraš.
Ako imaš primedbu na smisao napisanog, iznesi argument, ne doskočicu.
U raspravi o filozofiji nije bitno ko piše, već koliko je misao tačna i dosledna.
Sve ostalo je skretanje sa teme.
Ne znam na šta tačno misliš, ali to očigledno nema nikakve veze sa onim što je prethodno napisano.Aludiram na to da je pristojno da u zagradi napišeš ko je pisao text. Možeš dole ispod da staviš nešto ovako
(ChatGPT)
i onda je sve ok, jer ga i ja koristim za svašta, samo je bezveze ako ga ne spomeneš.
Naravno da to može unaprediti diskusiju, jer nam može reći nešto novo budući da ima uvide u razne stvari.
Chat je moj lični sekretar i prepoznam odmah kada piše, i znači mi, i ok je, ali samo treba reći kada se koristi, da ne bi bilo zabune. To je kao da se kitiš tuđim perjem. A i ostavlja bezvezan utisak.
Sad je era AI i sve više će biti, i mi ljudi treba u međusobnoj kmunikaciji da razlikujemo šta piše čovek, a šta AI, da se skroz ne otuđimo. Jer ako to ne budemo radili više nećemo zbnati sa kim više komuniciramo.
Bio upućen u takne svetske politiku , pa kroz šalu stvarao dela , jer nije mogao drugačije .3 knjige u jednoj:
1.Kandid ili Optimizam
2.Zadig ili Sudbina
3.Mikromegas
Čudni su mi Francuzi. Nekako "naginjem" ka Nemcima i Austriji. Ali ima odličnih koje nisam još stigla ni da otvorim.