Koji auto kupiti

A to je neki fuseraj.
a legenda je moj prijatelj koji je pre nekih 15-tak godina kupio ganc nove mercedes kupe i bmw 5...........nije se vadio iz servisa. Kod mercedesa mu cak ulazila voda od kise na zadnja bocna stakla, a bmw mu stalno nesto lupalo kod zadnjih tockova. Kazem imao nevidjenje probleme. Nije cudo ako se ti automobili sklapaju u bugarskoj, turskoj, tajlandu, maroku........gde radnici imaju plate po par stotina evra pa ih bas zabole dal ce dobro da rade za te pare.
Sad vozi Reno Koleos i kaze tek sada ima dobar auto.

Pa jel ti vide sliku Mondea sto sam okacio?
Tebi je to ruzno?
Daj okaci lepsi od njega pa da vidimo sta je tebi onda lepo.
@Zdrav razum
A ne komentarises ni ti sliku Mondea koju sam okacio?
Vozis B5.5 a vec je B6 kanturina za medalju i malo ces ih naci bez korozije. Da ne pricamo o 2.0TDI motorima sa pocetka proizvodnje.
To sto je tvoj komsija imao je bio koji Mondeo?
I tu ces da pokleknes jer ces reci 2002 a to blage veze nema sa Mondeom 2009+ koji ima Peugeot motor 2.0HDI koji je jedan od najboljih.
Plus celicni trap na Mondeu koji veoma retko odlazi i bolja limarija nego na Pasatu. O udobnosti da ne pricam jer Mondeo je udobniji auto.

Ja uzmem sa odpada od coveka rame i stavi ga u svim servisu ili ova reparirana jeftina.Godinu izdrze pa opet.Uzeo lemforder 4 donja ramena i izdrazalo godinu i po iako ga vecinom vozam autoput.Po Bg ulicama da ga vozim ne bi 3 meseca izdrzalo nijedno.Danasnja vlast pravi neke autoputeve okolo Bg ali po samom gradu ja losiji put nisam video nigde po svetu.Cak i po Bosanskim brdima je bolji put nego po Bg.Meni ne smeta sto je Mondeo ruzan bitno je kako i koliko strada,odrzavanja,tacno i za novije pasate kazu nisu kao ti stari .Svi noviji auti su radjeni da budu samo lepi na oko a to sto je malo prostora i sto se kvare a hebi ga sta ces.Auto mafija i njihova industrija.Fuj!

Interesuju me vasa misljenja koji prostoran auto uzeti.
Ja sam nesto u filmu skoda super b.Ali nije ni jeftin.
Kakav je ford mondeo,s max?
Dopada mi se sto su prostorni ali nesto fordove izbegavaju.

Koliki ti je budzet?
Ako je reda 25K, a bas volis mnogo prostora, onda Nisan Pathfinder.
Skoro smo se vozili nas cetvorica (svi preko 190cm/100kg, i odusevio sam se koliko je komforno.

Koliki ti je budzet?
Ako je reda 25K, a bas volis mnogo prostora, onda Nisan Pathfinder.
Skoro smo se vozili nas cetvorica (svi preko 190cm/100kg, i odusevio sam se koliko je komforno.
Pogledat cu ga negde ako imaju na placu da vidim moze li se sesti na zadnja sedista bar nekako.U vecini auta zadnje sediste sluzi da ubacis vrecu krompira samo.
Generalno ako su osobe 170 cm i 60 kg takvi mogu u svaki auto,ali balkan sistem je takav 195 cm i preko 100 kg.

Ne, imao je moj komsija, imao je i moj dobar prijatelj taksista, obojica su se nadavali para i otarasili ih se.
Povucen njihovim iskustvima a ne lazu me 101 % i nisu pajseri za kupovinu kola nikad ne bih uzeo Mondea. Mozda neki drugi model ali Mondeo sigurno ne.
Pasate b5.5 vozimo i ja i sin vec dugi niz godina i ne mislimo da ih menjamo dok nas neki zakon na to ne natera a pre bas dug dugo vremena sam vozio neunistivi Audi 80, 1.6 tdi tkz jaje.
Iskreno mislim da ni Pasati 2014 god i mladji nisu tog kvaliteta ali to samo ja individualno mislim.
Ford, Opel, Fiat....brzo opadajuca cena kupovine takvog polovnog auta sve govori zar ne ?

Verovatno,
probao sam ga od prijatelja koji je jedan od direktora u prestavnistvu Forda u Beogradu. Motor ispusta zvuk kao da je benzinac a ide ko metak, startan, brz......a o kvalitetu i kvarovima nemam pojma.

Tacno,
ima pet aluminijumskih ramena po tocku koji nisu ni jeftini ni kvalitetni a sve ostalo je vrhunski.
Tako sa I mislio..Znaci poredis Mondea 2,0 mrk5 sa Passatom 3BG ..samo još reci koji je passat 101 ili 130ks .. Ne spominjes novijeg Pasata koji je bio blago rečeno krš od auta

Evo honde nije losa ali valja uparkirati...Super b skoda najvise prostora za noge ima.

Prilozi

• IMG_20230116_115430.jpg
    IMG_20230116_115430.jpg
    180,5 KB · Pregleda: 6
  • IMG_20230116_120141.jpg
    IMG_20230116_120141.jpg
    239,2 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
Pa jel ti vide sliku Mondea sto sam okacio?
Tebi je to ruzno?
Daj okaci lepsi od njega pa da vidimo sta je tebi onda lepo.
@Zdrav razum
A ne komentarises ni ti sliku Mondea koju sam okacio?
Vozis B5.5 a vec je B6 kanturina za medalju i malo ces ih naci bez korozije. Da ne pricamo o 2.0TDI motorima sa pocetka proizvodnje.
To sto je tvoj komsija imao je bio koji Mondeo?
I tu ces da pokleknes jer ces reci 2002 a to blage veze nema sa Mondeom 2009+ koji ima Peugeot motor 2.0HDI koji je jedan od najboljih.
Plus celicni trap na Mondeu koji veoma retko odlazi i bolja limarija nego na Pasatu. O udobnosti da ne pricam jer Mondeo je udobniji auto.
Lep je ovaj koji si postavio, sigurno noviji od Mondea koji je vozio moj komsija a kvalitet ne mogu da komentarisem. Ti kazes da je motor fenomenalan i to je ok al ostalo ne znas. Videcemo vremenom koliko ce drzati cenu jer to je najbolji pokazatelj.
Da, B6 je uglavnom kanturina. Osim sasije koja je pocinkovana nista ostalo nije [vrata, haube, krila....] i sve brzo truli dok je na b5.5 bukvalno sve pocinkovano. Kao drugo motori 2.0 se nisu bas pokazali [Simens dizne, osovina uljne pumpe, bregasta sa klackalicama....] to si u pravu a 1.9 motor nema mane i proglasen je kao jedan od najboljih motora ikada napravljenih. Nema koji ne predje milion kilometara, jedino ako se bas ne odrzava.
Tako sa I mislio..Znaci poredis Mondea 2,0 mrk5 sa Passatom 3BG ..samo još reci koji je passat 101 ili 130ks .. Ne spominjes novijeg Pasata koji je bio blago rečeno krš od auta

I onaj sa 101 i onaj sa 130 ks su vrhunski,nema razlike.

A za novije sam napisao, mozda nisi procitao ceo moj post. Sumnjam da su kvalitetni kao ovi stariji

Back