Koji antivirus koristite? (2011/2012)

• Začetnik teme Začetnik teme falco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji antivirus koristite?

• BitDefender Antivirus

• Norton Antivirus

• ESET Nod32 Antivirus

• Kaspersky Antivirus

• F-Secure Antivirus

• Zonealarm Antivirus

• McAfee Antivirus Plus

• Panda Antivirus

• Avira Antivirus

• Avast Antivirus

• AVG Antivirus

• Microsoft Security Essentials

• Comodo Antivirus

• Neki drugi (obavestiti Falca da doda opciju ;) )

• Gdata Antivirus

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Citat:
Prema podacima koje je objavio NSS Labs, mnogi antivirusi programi pokazali su se nemoćnim u blokiranju napada malvera u kojima su korišćene novije i veoma ozbiljne ranjivosti u Microsoft XML Core Services (CVE-2012-1889) i Internet Explorer 8.0 (CVE-2012-1875) iako su detalji o ovim ranjivostima objavljeni još u junu.
NSS Labs je testirao 13 antivirusa i njihovu odbranu nezakrpljenih sistema protiv napada u kojima su korišćene ove ranjivosti. Uprkos činjenici da su obe ranjivosti zakrpljene u junu i julu i da su shodno tome morale da budu dobro poznate antivirusnim kompanijama, samo četiri kompanije, odnosno njihov antivirusni softver (Kaspersky Lab, Trend Micro, McAfee i Avast) pružile su korisnicima potpunu zaštitu od exploit-a koje je NSS Labs koristio za potrebe testiranja.

http://www.informacija.rs/Vesti/NSS...ove-ranjivosti-u-Microsoft-ovom-softveru.html
http://www.nsslabs.com/news/press-r...irus-products-protection-against-new-critical

Ja sam se prešaltao na Comodo IS. Koristim ga već oko mjesec-dva. Sviđa mi se, besplatan, lagan je pravo (oko 10 megabajta RAM-a), a radi posao.
Ioanako nisam naletio ni na kakvu gamad već skoro 2 godine. Mnoga skeniranja sa antivirusima, mbam, hitman pro, emsisoft, tdss killer i nikad ništa da nadju. Možda ovi virusi više i ne postoje :)

Samo 9 od 22 testiranih proizvoda uspelo je blokirati obe varijante Java Exploit: Avast Free, AVG, Avira, ESET, G Data, Kaspersky, PC Tools, Sophos i Symantec
Dvanaest antivirusa pokazali su se neuspešnim: AhnLab, Bitdefender, BullGuard, eScan, F-Secure, Fortinet, GFI-Vipre, Ikarus, McAfee, Panda Cloud Antivirus, Trend Micro i Webroot
Microsoft Security Essentials (MSE) je uspeo blokirati samo osnovnu verziju.

http://www.h-online.com/security/ne...irus-scanners-block-Java-exploit-1696462.html

Kliknes recimo na Krstaricu koja je u tom trenutku kompromitovana (za tebe siguran sajt), nemas AV i zavrsio si pricu a da toga nisi ni svestan. Za tebe je to siguran sajt.
Takvih slucajeva imas na gomile.

Nijedan sajt nije siguran sajt, uvek postoji mogucnost da je komprovitovan malware-om u nekom momentu.

Nije valjda da si već stavio sebi w8, ne bi ja to još :)

Inače ja na w7 koristio sam "original nod", kad je istekao sebi sam skinuo besplatan avast, i radi dobro, ne žalim se :)

Bio sam već planirao da reinstaliram w7 i onda sam video da daju za džabe win 8 pro na dreamsparku pa rekoh aj da ga probam i evo koristim ga sad preko mesec dana i super sam zadovoljan sa njim jako je brz jedino što mi se ne sviđa ovaj metro ui start ali skoro ga i ne koristim :)

Koristim Aviru a usput povremeno pročešljam i sa Malwarebytes-om.
Plus ovaj Comodo firewall koje me gnjavi maksimalno, štagod da kliknem crveni i iskače i plaši me :lol:

Dobar je Comodo, maltene neprobojan, samo kad se čovjek navikne na njega. Ja koristim Comodo IS, a šansa da neki malver uleti u komp je oko 0.0173672% po nekim mojim procjenama, a dugo sam u toj branši, pa vjerujem da sam u pravu. Evo već pola godine ni traga od štetočina dok je na vlasti Comodo, a prije toga Norton je više od godinu bio na visini zadatka...Sve ukupno, 2 godine nisam vidio virus.

Dobar je Comodo, maltene neprobojan, samo kad se čovjek navikne na njega. Ja koristim Comodo IS, a šansa da neki malver uleti u komp je oko 0.0173672% po nekim mojim procjenama, a dugo sam u toj branši, pa vjerujem da sam u pravu. Evo već pola godine ni traga od štetočina dok je na vlasti Comodo, a prije toga Norton je više od godinu bio na visini zadatka...Sve ukupno, 2 godine nisam vidio virus.

Ja sam na jednu mašinu instalirao Bit Defender Free pa ću vidjet kako će se ponašati...

Back