Koji antivirus koristite? (2011/2012)

• Začetnik teme Začetnik teme falco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji antivirus koristite?

• BitDefender Antivirus

• Norton Antivirus

• ESET Nod32 Antivirus

• Kaspersky Antivirus

• F-Secure Antivirus

• Zonealarm Antivirus

• McAfee Antivirus Plus

• Panda Antivirus

• Avira Antivirus

• Avast Antivirus

• AVG Antivirus

• Microsoft Security Essentials

• Comodo Antivirus

• Neki drugi (obavestiti Falca da doda opciju ;) )

• Gdata Antivirus

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Koristio sam legalnu verziju ESET Nod 32 i važi mi licenca do juna. Nisam imao problema, a onda sam napravio neku brljotinu i morali su da mi reinstaliraju OS. Usput su mi pronašli viruse. Virusi su pronađeni i na eksternom disku kojeg sam skenirao NOD-om neposredno pre nego što sam ga odneo u servis, i rezultat je bio 0 visusa. Ljudi u prodavnici/servisu su se veoma nepovoljno izjasnili prema Nod-u. Da li su u pravu, ili svaki antivirus, pa i NOD32, nije u stanjuda da izvrši stopostotnu zaštitu.
Postoji li mogućnost da instaliram i NOD32 da dopunjuje Avast koji su mi u međuvremenu ubacili? Recimo po sistemu: skenirati računar Avastom pa ga isključiti a onda uključiti NOD32 da i on obavi isti posao.

Nema potrebe za tim. Za povremeno skeniranje ako insistiraš na Nod-u...imaš Eset Online Virus Scan >>> http://www.eset.com/us/online-scanner/

Ističe mi licenca za Norton za 2 dana, a ne mogu da nadjem novu licencu, pa ću morati da instaliram neki drugi AV. Šteta, koristio sam ga godinu dana, radio je bez ijedne greške.
Instaliraću Emsisoft, pa da i njega konačno isprobam. Koliko sam upratio, riječ je o vrhunskoj zaštiti.

Ističe mi licenca za Norton za 2 dana, a ne mogu da nadjem novu licencu, pa ću morati da instaliram neki drugi AV. Šteta, koristio sam ga godinu dana, radio je bez ijedne greške.
Instaliraću Emsisoft, pa da i njega konačno isprobam. Koliko sam upratio, riječ je o vrhunskoj zaštiti.

Ispravi me ako griješim ali ti želiš Anti-Malware program da koristiš kao Anti virusni program...Ili misliš instalirati Emsisoft Internet Security Pack

Emsisoft Internet Security ,odličan izbor.:ok: Osim standardno dobre antimalware komponente koja je već duže vreme u samom vrhu liste po mnogim testovima ,ima i odličan firewall (online armor) kao i hips.
Samo jedini problem može biti to što ćeš teško naći licencu za njega.

Ukratko sam EIS pogledao u VM ,koliko troši mem,proverio na par sajtova sa malwaredomainlist. Ništa neobično primetio nisam,što je trebao da blokira ,to je i učinio.Za konkretniji stav ,potrebno je više vremena.Treba podesiti opcije u settings i koristiti par dana, pa doneti definitivne zaključke.

Poznate sajtove takođe nisam otvarao pa i ne znam kako reaguje sa njima,sličan problem ima i MBAM sa blokiranjem proverenih sajtova. Možda mu je to mana ...
Što se tiče detekcije EAM kreće se 95-99% zavisno od testa,EOA je u vrhu sa Comodo i Outpost Firewall.

Za EIS sam čitao samo pozitivne kritike,nisam primetio negativne komentare.
Tako da ne znam šta bih ti rekao,osim da onda probaš neki drugi. :)

Ukratko sam EIS pogledao u VM ,koliko troši mem,proverio na par sajtova sa malwaredomainlist. Ništa neobično primetio nisam,što je trebao da blokira ,to je i učinio.Za konkretniji stav ,potrebno je više vremena.Treba podesiti opcije u settings i koristiti par dana, pa doneti definitivne zaključke.

Poznate sajtove takođe nisam otvarao pa i ne znam kako reaguje sa njima,sličan problem ima i MBAM sa blokiranjem proverenih sajtova. Možda mu je to mana ...
Što se tiče detekcije EAM kreće se 95-99% zavisno od testa,EOA je u vrhu sa Comodo i Outpost Firewall.

Za EIS sam čitao samo pozitivne kritike,nisam primetio negativne komentare.
Tako da ne znam šta bih ti rekao,osim da onda probaš neki drugi. :)

Znam za njegovu dobru detekciju, zato sam mu i pružio šansu, ali ovo blokiranje sasvim legitimnih sajtova je prevršilo svaku mjeru. Sva podešavanja sam držao default.

Samo da još napomenem, Emsisoft nije dozvoljavao otvaranje bilo kakvih linkova koje su mi prijatelji slali u FB inbox ili na chat, čak i linkove sa You Tube! U početku nisam znao o čemu je riječ, vidim dopisujem se sa drugom koji mi šalje 5-6 linkova nekih pjesama, ali nema šanse da ih otvoriš. Tek kasnije povezem o čemu se radi. Sad kad sam ga obrisao, opet sve radi perfektno.

Znam za njegovu dobru detekciju, zato sam mu i pružio šansu, ali ovo blokiranje sasvim legitimnih sajtova je prevršilo svaku mjeru. Sva podešavanja sam držao default.
EAM je dosta dobar program ima jako dobru detekciju i brz skener mnogo brži od MBAM ali mu je ta web zaštita skroz nenormalna.U settingu može da se isključi da ne blokira svašta nego samo malware stranice ali opet nevidim svrhu da se neki sigurnosni program bavi blokiranjem celokupnih warez i torrent sajtova za svaki slučaj zato što na njima ima neki link za download sa virusom.Kad se to isključi program jako fino radi ali se ni meni nije svidela takva funkcija ipak je svrha sigurnosnog programa da blokira pretnju a ne pola interneta kao prevenciju.Kao free verzija samo za skeniranje je uvek poželjan.

E blago vama...Oću i ja 50 godina da imam free licencu.
1-66990.gif
1-66990.gif
1-96143.gif
Nijedan antivirus te nece 100% zastiti od virusa i ostalih gamadi,ja licno koristim AVG Free Edition 2012 i zadovoljan sam,i uz njega koristim Malwarebytes Anti-Malware.

Nema potrebe za tim. Za povremeno skeniranje ako insistiraš na Nod-u...imaš Eset Online Virus Scan >>> http://www.eset.com/us/online-scanner/

Tačno. I ja ga koristim za povremeno skeniranje.
Da li ste imali nekih problema zato što ste već imali neki antivirus u sistemu? Meni su pri reinstaliranju OS instalirali Avast, a ja sam instalirao Nod i počeli su problemi sa blokiranjem računara. I na gore ponuđenoj adresi
vidim da treba da instaliram neke stvari pa se bojim da opet ne dođe do nekih blokada.

Da li ste imali nekih problema zato što ste već imali neki antivirus u sistemu? Meni su pri reinstaliranju OS instalirali Avast, a ja sam instalirao Nod i počeli su problemi sa blokiranjem računara. I na gore ponuđenoj adresi
vidim da treba da instaliram neke stvari pa se bojim da opet ne dođe do nekih blokada.

Dva aktivna antivirusa ne sme da budu na jednom operativnom sistemu,nije ni cudo sto ti koci,zadrzi avast,dodaj malwarebytes i mcshield

Ovaj ESET skener (Eset Online Virus Scan) nema proaktivnu zaštitu, on je samo skener i može da radi sa bilo kojim drugim antivirusom u kombinaciji. Nod antivirus ili ESET Smart Security vec ne mogu da idu pored nekog drugog antivirusa. Zato si imao problema.

Back