Koji antifriz sipati?

mario80

Stara legenda
Poruka
86.090
Trenutno u minija ide plavi antifriz koji se menja na 4 god. Plan mi je da ga komplet promenim jer menjam i neku plastičnu račvu koja pušta, to im stalno puca jbg loš dizajn.

Može li da se sipa roze antifriz koji ide u novija vozila?

Inače postoje zeleni (stari automobili) plavi noviji i roze novi automobili. Ne smeju da se mešaju međusobno.

Usput dok to budem radio opraću zadnji deo motora i letvu, minijev motor ima jako loš dizajn kada menjaš filter ulja iscuri ti po manžetnama letve. Svaki put pora da se pere inače ulje sve pojede.

1000011657.jpg

Ne gledaš po boji, jer to nije 100% precizno, nego po generaciji.

Stari je G11, posle ide G12 pa G13.

Taj G12 ima nekoliko podvrsta. G12+, ++, itd.

Znači isto kao i sa uljem, bitno je samo da nijedan ne mešaš sa pogrešnom generacijom. G12 i G13 se menjaju na 4-5 god, i ako imaš plavi u Miniju, prvo isperi sistem pa zameni sve (a i bolje je, G11 ima kraći vek trajanja)

Menjam komplet pa me interesuje jel može umesto plavog roze. Ne vidim nešto da je neko sipao na yt i po forumima svi svi se drže samo plavog 🤔

Inače se antifriz u istoriji pravio u kućnoj radinosti pre 100 god imam recepturu za moj jedan auto.

Menjam komplet pa me interesuje jel može umesto plavog roze. Ne vidim nešto da je neko sipao na yt i po forumima svi svi se drže samo plavog 🤔

Inače se antifriz u istoriji pravio u kućnoj radinosti pre 100 god imam recepturu za moj jedan auto.
Sto da ne, ja u oba Pezoa imam taj antifriz i samo Shell ulje koje mi se najbolje pokazalo.

Trenutno u minija ide plavi antifriz koji se menja na 4 god. Plan mi je da ga komplet promenim jer menjam i neku plastičnu račvu koja pušta, to im stalno puca jbg loš dizajn.

Može li da se sipa roze antifriz koji ide u novija vozila?

Inače postoje zeleni (stari automobili) plavi noviji i roze novi automobili. Ne smeju da se mešaju međusobno.

Usput dok to budem radio opraću zadnji deo motora i letvu, minijev motor ima jako loš dizajn kada menjaš filter ulja iscuri ti po manžetnama letve. Svaki put pora da se pere inače ulje sve pojede.

Pogledajte prilog 1809427
Kad sam vozio yuga45 pre 30 godinau tečnost za brisače dolivao sam metil onaj prvenac kad pečeš rakiju.
Toliko mogu da ti pomognem

Back